Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-12-2009, 01:42 AM   #51
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Spectrasonic's Trilian

Pretpostavljam da je to tih 18 diskova koje sam video, a pre nego da izadje S2 dobijem taj S1 na USB disku i na kratko preslusam, zvucao je tako kako si ga opisao, ali me smorio interface i nekim cudom ga ne ostavim sebi...
Ostao mi je zvucno u secanju negde izmedju BFD i S2, ne upeglan kao S2 i ne toliko sirov kao BFD, mada mi ne smeta ni jedno ni drugo...
Sto se tice EZX DFH, potpuno je neupotrebljiv onako namunjen, to dakle nije to...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 01:43 AM   #52
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Da gledao sam po stranim forumima dfh radi u superioru 2.jeste cudan interfejs ali se brzo provali i ok je ima vise dobrih fora samo nije bas slikovit.

Last edited by serbianzoro; 15-12-2009 at 01:45 AM.
serbianzoro is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 01:54 AM   #53
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
ali me smorio interface
Interfejs je groblje, a takodje je vrhunski iritirajuce to sto moras svaku mapiranu dirku da izudaras po velositijima da bi kreten baferovao sve dinamike i da ne bi krckao, tj. da kada otvoris prvi put arr moras da jedan plej bacis u vodu, pa se tek drugi racuna....
Mnogo puta sam pokusao da ga zavolim, ali bezuspesno...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 02:07 AM   #54
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Pa dobro, pretpostavljam da je u S2 to reseno, on bar ima opciju da se to ukljuci i iskljuci, pa mozes da biras...

Mnogo u poslednje vreme ima tih banki od po par desetine gb, Trilian sam preslusao letimicno i dalje je nekonkretan kad su electric basovi u pitanju, debeo jeste, na porvu se cini pravi bas, ali generalno nema one zice kad se prstom okine, prosto to ne svira...
Stari EXTRA Bass Legends radi, ali i to je sve pomalo cudno...
Sto se tice kontrabasa i synth basova, to je ok onako na brzinu kako sam slusao...

Isto tako ovaj Mixosaurus, preslusao i obrisao, propade mi noc instaliranja i drndanja sa instalerom kome treba patch, katastrofa... Nije stvar u tome da nije dobar, vec je neinspirativan i nije dovoljno dobar da mi oduzme 150 gb, odleteo je kuci, klasican Try Before Buy...

Na kraju onaj Finger iz Sample Tank-a ispade najbolji, ima na 49 hz i 129 hz dva zuba koji se skinu i malo se generalno doda basa, cuje se prst na zici, onaj njegov kompresor u samom instrumentu je dobar, koliko god smesno izgledalo, to jednostavno radi i tu nemaju veze gb i naziv instrumenata, round robin i slicne stvari, cuje se ili ne... Cak i zivo sniman nije uvek srecno resenje, tako da po default-u stavljanje podrazumevanog ne donosi srecu, uglavnom neka glupava resenja i snalazenje cesce ispadnu bolja...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 02:49 PM   #55
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Interfejs je groblje, a takodje je vrhunski iritirajuce to sto moras svaku mapiranu dirku da izudaras po velositijima da bi kreten baferovao sve dinamike i da ne bi krckao, tj. da kada otvoris prvi put arr moras da jedan plej bacis u vodu, pa se tek drugi racuna....
Mnogo puta sam pokusao da ga zavolim, ali bezuspesno...
Ne mora? (mada nije ni bitno, banke od keca čita dvojka), to je kad ti je uključeno "cached" tj ke?iranje opcija. Mo?e? odmah da učita? u memoriju ali je to pozama?no odmah. Ja sam obično radio tako ?to aktiviram 16-bit opciju, i ako je tvrđa stvar učitam dok postavljam pesmu samo osnovne elemente bubnja koji mi trebaju, ne divljam sa puno činela, i učitam samo vi?i velocity, to isto mo?e da se bira, ne trebaju ti semplovi za bas bubanj od 1-80, lupam, ako je samo udaračina sve vreme. Meni je taj interfejs onako estetski bio sirov i ne ba? lep, ali pregledan i praktičan, stari bfd 1 mi je tada bio stilizovan ali nepregledniji.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules