|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
mod?rateur analogue
|
![]()
moze, otvori posebnu temu. to je dobra ideja.
Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
...nastavak teme,da ne trujemo vise thread.
Clusterchord,andromeda je davno sint koji bih voleo ... medjutim,2570 eura je premnogo za mene trenutno,i ne mogu mu se nadati. Probacu da nadjem taj klip na jutjubu gde se svira to sto mi se dopalo. Da li znas mozda neki primer svirke gde se cuje lead andromede (rock svirka,moze i pop,nebitno,samo da je 'ziv" bend). Hvala, Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
mod?rateur analogue
|
![]()
hmm, neznam sad neki snimak.. potrazit ću ako imam nešto.
al što se tiče mono analogije.. pogotovo u kombinaciji s tvojim rhodesom, ima puno sprava koje zvuce prefenomenalno.. ako pričamo o klasičnom zvuku, onda ruku na srce i bolje od andromede. to su ovih par što sam ti naveo u onom threadu. daklem SH-2, ja ga koristim uzivo za solaže. pa, moog Source i Multimoog. vrlo slično minimoogu. strahovito toplo, široko.. onda, Pro One možda al je drugačiji karakter. više za tvrđi stil, plesnu glazbu.. synth pop, yazoo, elektronika itd.. jest monofonik al nije ono tipičan lead synth. e i onda imaš arpove axxe, odyssey itd.. fenomenalno. fusion, jazz, prog. režu i prolaze preko gitara , čega god oćeš.. prednost andromede, ili nekog drugog novog analoga, jest naravno dodatna ekspresija.. od velocitija pa nadalje.. al nemaš "taj" sound. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
evo ga ! ovaj unison intro
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Kakvo je vase misljenje o oberheimu,oberheim OBXa,i OB-8 ?
Nikako da nadjem prave klipove,svi sviraju neke padove,niko da zapici neki lead...pa ako imate neki takav klip na jutjubu sa sintovima,molim dajte link. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Definitivno SH2, a ako se odlucis za moderniju varijantu onda mozda SE-1X sa fuzzom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
mod?rateur analogue
|
![]()
da razumijem... da te ne razočaram, ali to svi gore navedeni mogu ... bez problema.
ako treba? memoriju, za live. i neda ti se brzo radit tweak.. moog Source je jedini sa memorijom .. od ovih starih.. od novih.. toplo mogu preporučit Studio Electronics, bilo SE-1X bilo ATC-Xi, medjutim moras imat kontroler, nema verzije s klavijaturom. al sound je boli glava... ja sam imao SE-1X u studiju par mjeseci. a pitaj i Relisa, on ima ATC-X , koji je i meni donio kratko da probam. to sve rastura. pogotovo za lead. ATC jos ima prednost sto ima analog overdrive, ako ti neki put zatreba.. sve glavne funkcije kao filter i to sve mozes vrlo jednostavno stavit na kontroler. nije problem. OB8 i OBXA nisu dobar izbor za lead. a i nije mi bas tip sounda za to. osim ako ne trebas ba? unis. ali OBXa nema kontrolu za unison detune, ne sjecam se ima li OB8. bez toga, je unison dosta neupotrebljiv. zvuči ko pila. MKS80 i Jup6 imaju unison detune, i zvuce vrlo mocno. i naravno A6. al ako poslu?a? ?to ovaj trkelja po Source-u do kraja, shvatices da tom sintu dovoljna dva oscilatora, i ne treba mu unison da bi zvučao agresivno.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
mislim da je ovaj source upravo to sto trazim.....jebote na momente place sint,zvuci i mocno i tuzno u isto vreme...a to je upravo ono sto trazim ...
Ima li jos ko neki predlog,temu za razmisljanje,ili.... Hvala clusterchord! |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
SuperModerator
|
![]()
prodao moj skoro.... ali K2600 je odlican i moze da isporuci sve te farbe sa Jamiro svirke, i jos gomilu bolestarija....e sad, ako nemas para za K2600, imas isto to u K2661, vidim da je sad smesnih 1300 (za to sto nudi) ! KDFX, KB3, Triple mode, semplovi, VAST, ADAT in/out...... lele
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Focal Solo 6 BE | Rhino | Monitoring | 0 | 09-01-2009 07:46 AM |
ANALOGIJA-sve sto ste zeleli da znate na jednom mestu | LACKY | Pricaonica | 10 | 04-05-2008 03:39 AM |
Dobra Analogija | balthazaar | Razno | 38 | 19-10-2006 12:54 PM |
:: Universal Audio Solo 110 / Solo 610 :: | lesha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 14-10-2005 04:55 PM |
stara analogija! | dlukace | Computer Hardware | 4 | 19-03-2004 11:40 PM |