|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima, ja sam ovde nov. Tacnije i sto se produckije tice prilicno sam svez. Imam 17 god. a bavim se time tek nepunih godinu dana.
Primetio sam da se ovde na noob-ove odma' baca drvlje i kamenje, pa bih se evo unapred izvinio ako nesto "lupim" Za mastering koristim O Zone 4, ali mi je drug predlozio Wave Lab 6. Da li neko ima iskustva sa Wave Lab-om? Hvala unapred. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Ma radim ja i to puno, veoma se trudim. Mastering mi je zadnja stvar. Nisam hteo da pitam "kako nesto da uradim" jer sam video da to ovde i nije bas najpametnije, vec cisto da vidim sta je bolje koristiti. Nemam nameru da se nesto fokusiram na mastering, znam da je to cela nauka, vec mi treba cisto nesto da malo da kvaliteta zvuku, neki dobri preset-i. ![]() Najvaznije je da se pesma prvo bez ikakvih pomagala odradi dobro, a posle je dosta lakse ako se to uspe. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
finalizer je OK sprava - nije sve sjajno, ali da moze da se namesti, moze, al ne moze sama
![]() ![]() HiPass na 60Hz? Au, to mora da je neko gadno zeznuo miks ako se to mora raditi. Snimak opasno gubi punch ako to radish. Eventualno za neku akusticnu svirku, to moze da prodje, kao i u situacijama gde imas sinusni ElBass, pa i onda, seche se oko 50. 60 je malo hevi ![]() A lowpass gore....hm ne bih ja to radio. Pre treba paziti u miksu i ne furati shelving visoke preko 15k nego bell... mada sve zavisi i od toga kako tretiras master buss. Neki uredjajima to ne smeta ![]() pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cd Mastering On Your Pc | AcaHari | Tutorijali | 1 | 19-12-2007 04:02 PM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Mastering | radsoul | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 27-03-2007 08:43 PM |