| 
 | |||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  24-11-2009, 11:26 AM | #14 | |
| Pro Member Join Date: Mar 2006 Location: Nis 
				 |  Re: kako stici do vrha??? Quote: 
 Pa to je to, label za koji je radila je prodao beat sa sve pravima, jednostavno znas kako idu stvari u hiphop stvarima, pepoznas producenta po drum liniji, taj kick-snare, drum pattern, zvuk, jednostavno prepoznas, to je jednostavno njeno. Narocito se cuje u onoj pesmi Garde La Peche od francuza, jer ona taj kick i clap svuda vrti, jednostavno zvuk je njen... Ja sam pricu ispricao jer se ovde radi o tome "Kako stici do vrha", i pomenuo sam da su i igri i lobiranje i pretnje, pa i uslovljavanje, i pomenuo izmedjuostalih i nju koja ima ta dva rada iza sebe, za jednu veliku evropsku i jednu veliku svetsku zvezdu...I zelja mi je bila da potvrdim ono sto sam rekao o lobiranju kad je Vrach rekao: "Nema tu lobiranja", pa sam ispricao pricu, cisto da se zna da i kad dodjes do vrha do svetske zvezde, i to sve, da ne znaci da ce te to postaviti na vrh, da ima tu mnogo faktora, narocito ne ako si mlad, neiskusan i ako ti trebaju pare. EDIT: A zasto je to tako? Sam si sebi dao odgovor, "beatovi su dobri, al nisu nesto z sta verujem da bi krali od drugih" (ne doslovce, ali mislim da je to bila sustina), pa oni u svakom trenutku mogu da nadju beat na 10 000 mesta od nekog nepoznatog artista i da mu drpnu, plate za prava itd, za mnogo male pare, i to je nepresusan izvor, nego za isti takav beat da placaju Storcha, Neptuns-a, Timbu ili sta ti ja znam kog po 100 000 $ i vise, i njima se isplati da zeznu ljude na kratke staze jer ce u svakom trenutku naci jos 10 000 takvih istih ljudi koji prave iste i bolje beatove... Ja bi iz cuga dao beat nekom evropski poznatom reperu za 1000 E sa sve pravima, a za njih je to mala cifra, za mene vala nije, na Balkanu ni od jednog repera ne bih nikad u zivotu dobio te pare, pazi govorim o reperima, ne o pop reperima tipa Marko Djurovski ili 187... Skoro mi je devojka pricala da je gledala Milija na tv-u kako prica da je prvu svoju numeru uradio za Mata Harija i da ne da nije dobio pare, nego da nije bio ni potpisan, i to je jedan tako neredak slucaj u Srbiji i svetu sto se tice nepoznatih kompozitora, tekstopisaca, da je to strasno... Ja do duse nikad nisam radio nesto a da nisam bio potpisan, nisam se nauzimao nesto para, ali sam uvek uredno bio potpisan. (videcemo za dalje i stvari koje su u procesu, jer sam radio nesto ovde, nesto trenutno treba da se plasira u Nemackoj, pa cemo videti sta ce se desiti sa tim potpisivanjem i kako ce teci stvari). A sto se tice kradja instrumentala, pa i ako te ukradu tesko da ces ih dobiti ako nemas novca da izguras tuzbu, kako Timbaland krade i krade islamsku muziku, sempla chitave teme, presvirava Norveski pop itd... Da se ogradim, ne govorim o drugim zanrovima, jer nisam u njima stvarno, pricam o onome u sta sam upucen. Pozdrav Last edited by Jan; 24-11-2009 at 11:42 AM. | |
|   |   | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 | 
|  Similar Threads | ||||
| Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post | 
| Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 11:26 PM | 
| Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 12:04 PM | 
| kako | File | Audio Software | 25 | 10-04-2004 01:16 PM | 
| Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 09:32 PM | 
| Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 09:45 AM |