|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ajde vec kad smo kod nje ,jel problem da cujemo koju je cifru dobila od glavonja kao sto su Konvict records ?? ![]() I kako su dosli do njenog beat-a ?? BTW ovo pitanje kako su dosli do njenog beat-a da znate da nije sumnjivog karaktera haha ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Takodje se slazem sa tobom.VERUJEM DA JE TO ONA RADILA ali to onda ima osnova za tuzbu samo tako.ILI je njoj bila satisfakcija sto je dala za DZ beat Akon-u .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Banned
|
![]()
pa i ja to kapiram, ali ako je tako " što se žaaališ mila moome?"
![]() ![]() ja kapiram da je ona dobila neku sitnu lovu za sam bit...što znači da dotični mogu da koriste tvoj bit, ali me zanima na koji foru su uspjeli za sitnu lovi da je ukinu kao autora...u stvari ne znam šta je "sitna lova"....možda je njoj sitna lova 1000evra ili 500e.... ![]() Last edited by balthazaar; 24-11-2009 at 10:06 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa to je to, label za koji je radila je prodao beat sa sve pravima, jednostavno znas kako idu stvari u hiphop stvarima, pepoznas producenta po drum liniji, taj kick-snare, drum pattern, zvuk, jednostavno prepoznas, to je jednostavno njeno. Narocito se cuje u onoj pesmi Garde La Peche od francuza, jer ona taj kick i clap svuda vrti, jednostavno zvuk je njen... Ja sam pricu ispricao jer se ovde radi o tome "Kako stici do vrha", i pomenuo sam da su i igri i lobiranje i pretnje, pa i uslovljavanje, i pomenuo izmedjuostalih i nju koja ima ta dva rada iza sebe, za jednu veliku evropsku i jednu veliku svetsku zvezdu...I zelja mi je bila da potvrdim ono sto sam rekao o lobiranju kad je Vrach rekao: "Nema tu lobiranja", pa sam ispricao pricu, cisto da se zna da i kad dodjes do vrha do svetske zvezde, i to sve, da ne znaci da ce te to postaviti na vrh, da ima tu mnogo faktora, narocito ne ako si mlad, neiskusan i ako ti trebaju pare. EDIT: A zasto je to tako? Sam si sebi dao odgovor, "beatovi su dobri, al nisu nesto z sta verujem da bi krali od drugih" (ne doslovce, ali mislim da je to bila sustina), pa oni u svakom trenutku mogu da nadju beat na 10 000 mesta od nekog nepoznatog artista i da mu drpnu, plate za prava itd, za mnogo male pare, i to je nepresusan izvor, nego za isti takav beat da placaju Storcha, Neptuns-a, Timbu ili sta ti ja znam kog po 100 000 $ i vise, i njima se isplati da zeznu ljude na kratke staze jer ce u svakom trenutku naci jos 10 000 takvih istih ljudi koji prave iste i bolje beatove... Ja bi iz cuga dao beat nekom evropski poznatom reperu za 1000 E sa sve pravima, a za njih je to mala cifra, za mene vala nije, na Balkanu ni od jednog repera ne bih nikad u zivotu dobio te pare, pazi govorim o reperima, ne o pop reperima tipa Marko Djurovski ili 187... Skoro mi je devojka pricala da je gledala Milija na tv-u kako prica da je prvu svoju numeru uradio za Mata Harija i da ne da nije dobio pare, nego da nije bio ni potpisan, i to je jedan tako neredak slucaj u Srbiji i svetu sto se tice nepoznatih kompozitora, tekstopisaca, da je to strasno... Ja do duse nikad nisam radio nesto a da nisam bio potpisan, nisam se nauzimao nesto para, ali sam uvek uredno bio potpisan. (videcemo za dalje i stvari koje su u procesu, jer sam radio nesto ovde, nesto trenutno treba da se plasira u Nemackoj, pa cemo videti sta ce se desiti sa tim potpisivanjem i kako ce teci stvari). A sto se tice kradja instrumentala, pa i ako te ukradu tesko da ces ih dobiti ako nemas novca da izguras tuzbu, kako Timbaland krade i krade islamsku muziku, sempla chitave teme, presvirava Norveski pop itd... Da se ogradim, ne govorim o drugim zanrovima, jer nisam u njima stvarno, pricam o onome u sta sam upucen. Pozdrav Last edited by Jan; 24-11-2009 at 10:42 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pop reperi ??Mislis na hip hop ? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Banned
|
![]() Quote:
Pazi...francuzov bit ima određenu prepoznatljivost - tu kapriam da si prepoznao specifičnost -nasuprot njemu - Never forget me je po meni tipični "amerikanac" kakvih po soundclicku možeš čuti na stotine...no nebitno...vidiš, ja te u stvari navodim kontra priče lobiranja, prijetnji i uslovljavanja - ne može mene niko da natera da dam nešto što neću...prosto mogu da odbijem ili da ne potpišem takav ugovor - prosto da ne dam bit ako mi ne daju potpis...e, tu je kvaka...samo je pitanje koliko misliš da taj tvoj potpis vrijedi - i ja bi ga prodao za hiljadarku ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
rep i hiphop su isto, mislim na rnb, ali to je vise kod nas nekako pop nego sto je rnb, ako recimo uzmes zadnjeg 50 Centa (koji je hiphop) i uzmes Marka Djurovskog ili 187 (nista lose o njima pri tom ovde ne govorim, sta vise produkcija im je sasvrsena na zadnja dva albuma) to nije ista muzika, ko da si pustio Led Zepelin i Osvajache, u smislu zanrovske razlike... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mogla je da kaze nedam, i ne bi imala to iza sebe, sta vise mlada je bila kad je to sve bilo otislo tako kako jeste. Ona nije dobila pretnje, pomenuo sam pretnje u jednom drugom slucaju u jednom od ranijih postova, ali u to ne zelim dublje da ulazim. A sta je to nego uslovljavanje, kad ti dodje Akon-ov agent i kaze ti "Prodaces nam prava i beat za 1000$ a mi cemo od toga napraviti hit, u suprotnom se nas posao tu zavrsava" (sta je to nego uslovljavanje), narocito ako to kazu malom label-u koji si finansira od takvih stvari... A to ne rade samo veliki artisti, rade i mali jebi ga. Pre 2 godine sam jednom uknown artistu iz Londona, prodao 8 instrumentala po 150 E (mozda je za nekog to malo, ali ja kao student parazit kog izdrzava nezaposleni cale, za mene je tih 1500 E znacilo garderobu i leba 3-4 meseca), decko je sve uredno platio, onda smo razgovarali o tome da napravimo neki posao, da on zavalja moje beatove nekim isto uknown artistima tamo i kaze da je neka ekipa trazila da kupi beatove za po 300 E po instrumentalu od mene, ali bez kredita i to, da oni mogu da se sami potpisuju, na sta smo i on i ja rekli "fuck that" ![]() ![]() Last edited by Jan; 24-11-2009 at 11:01 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I onda pricamo kako nema sanse da se zivi i radi od muzike itd... Zivot nije bajka i lebac mora biti na stolu svaki dan (videces kad "odrastes" u tom smislu da neko od tebe zavisi), pa ces prihvatiti takav posao i uzivaces u njemu kao sto bi i trebao... Ne zameri sto ovo pisem, ali mislim da trebas malo razmisliti o tome sta i kako ![]() ![]() Znam da si mlad i ajd "normalno" je da ces tako i razmisljati, i ovo prihvati kao savet starijeg (ne nuzno pametnijeg)... ![]() ![]() Last edited by silicon science; 24-11-2009 at 11:37 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Nisu bas prosle dve godine, kad se setim tad sam studirao anglistiku, a sad sam treca na multimedijama, znaci proslo je 3 i po, sto ce reci da sam tad imao 19 i po...PA DA odbio sam to ! I SAD BIH ODBIO! Ne bih odbio kad bih znao da cu da prodajem 2 instrumetala mesecno po 300 E sa sve pravima, alo to je bilo TAD I NIKAD VISE, a ako svoje dupe smatram toliko jevtinim da ga dam za 300 E, i ako ti mislis da tako treba, onda je to tvoja stvar (a i problem) ![]() Odbio sam tu varijantu da crncugi koju ne poznajem necu dajem svoje dupe za 300E, i opet bih ga odbio...To nije licni trip, verujem da nijedan umetnik koji iole ceni svoj rad ne bi se tako jevtino prodao. Ja govorim o iskustvima, mene ne cimaju svaki treci dan da prodajem beatove, pa ja tako randomly odbijam sta mi se svidja, a sta ne, pa zato sto sam nakurchen necu prodajem beatove sa sve pravima i kao studenta izdrava me cale. Pricam o jednoj situaciji gde sam bio uslovljen (ili daj i prava ili nema nista od posla) i tih 300 E mi ne bi mnogo promenilo zivot i materijalnu situaciju..Nisam ja odbio 10 takvih poslova, nego sam odbio jedan, a od jednog posla od 300 E ja mislim da ne moze da se zivi, a ti lupaj glavom o zid za 300 E jos 300 puta ![]() Tvoj rezon uopste nije na mestu. Evo priznajem, ja mogu da zivim muzike, ali me uslovljavaju da me ne potpisuju, a ja na to ne pristajem pa me zato izdrzava cale. Uz svo duzno postovanje, bravo, olimpijada. Last edited by Jan; 24-11-2009 at 11:58 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 11:04 AM |
kako | File | Audio Software | 25 | 10-04-2004 12:16 PM |
Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 08:32 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |