Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-08-2009, 04:45 PM   #261
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Quote:
Originally Posted by funksoulbrother View Post
kako sam i napisao, kontroler sam midi kablom spojio s blofeldom.
ali očito mi to suvišno pored usb-a, kako kažeš. u abletonu se je... već neko vrijeme. negdje griješim. odabrao blofelda sa stereo ulaza kartice u audio kanalu. na midi kanalu odabrao edirol. ništa. klikam po klavijaturi midi kanala u abletonu i zvuk je tu. mamicu...
Sorry, nisam dobro prochitao
Proveri da li na klavijaturi pored midi izlaza imas switcher... Klikni levo ili desno i trebalo bi da radi... To mi jedino pada na pamet Tako je kod mene na M-audio Radium 49...
Evo ti dole na fotki vidis da ima 2 midija, tj. kod mene ima jedan sa swicherom.
Attached Images

Last edited by silicon science; 29-08-2009 at 04:54 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2009, 01:27 PM   #262
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

greška u koracima naravno. krivi midi out mi bio odabran u abletonu.
hvala svejedno.
funksoulbrother is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2009, 09:36 AM   #263
ipomea
Junior Member

pozdrav,
prije neki dan kupio sam Blofelda, i na prvu sam prilicno zadovoljan sa saundom, ali...
igrajuci se malo sa lfo-ima i clock delayom skuzio sam da malo cudo uopce ne slijedi vanjski midi clock. Naime, radim u WinXP, i koristim sequencer Abletona (7 i 8) i Orion Platinuma. Pokusao sam i USB i MIDI vezu, ali nista. Note se lijepo prenose i ostale kontrole, i midi lampica blica, ali midi clock nista. Da bi stvar bila jos gora, kada vratim na internal clock mode i mijenjam BPM (u arp modu ili multi modu), Blofeld također ne reagira ili reagira na cudan nacin. Sve u svemu, jedan midi clock kaos. Pokusao sam sa 1.12 i 1.13. verzijama firmwarea.
Pretra?ivajući internet saznao sam da dosta ljudi ima problem sa midi clockom na Blofeldu, i da ekipa sa Waldorfa brise mailove srodnog sadrzaja sa sluzbene mailing liste. Ja sam napisao jedan mail Waldorfu, i dobio automatski ogovor da su na godisnjem. Vrlo jedna lijepa stvar za saznati o Waldorfu i podrsci!
uglavnom, htjeo sam pitati, da li je netko imao slicnih problema, i ako da, da li ih je i kako rje?io?

hvala, goran
ipomea is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2009, 10:47 AM   #264
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

da nije problem do abletona?
lesha is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2009, 11:45 AM   #265
ipomea
Junior Member

čini mi se da nije, jer sam pokusao i preko Orion Platinuma, a i pokusao sam sa dve verzije Abletona. Danas cu pokusati i preko nekog hardwera, pa cu vidjeti.. Ali gotovo sam siguran da je u Blofeldu riječ
Old 19-10-2009, 08:55 PM   #266
pracovjek
Junior Member

yes u blofeldu je problemcic, poznati bug navodno ce (on i jos poneki crvici) "sooooon" biti rijeseni novim F.ware-ommmm...

Last edited by pracovjek; 19-10-2009 at 08:58 PM.
pracovjek is offline   Reply With Quote
Old 19-10-2009, 09:11 PM   #267
pracovjek
Junior Member

Hi all,

we have watched the recent discussion regarding bugs in the Blofeld
and can confirm that we are going to release a Blofeld update with
bugfixes by the end of September.

Sorry for the inconvenience you experience.

Wolfram
Lobotom aus Leidenschaft

....eto rijecima jednog od programera , obrati paznju na...
the end of September ...hm... vrijeme je cudna i relativno-nestabilna "pojava"
u glavama nekih vjerovatno poslom preopterecenih ljudi

Last edited by pracovjek; 19-10-2009 at 09:42 PM.
pracovjek is offline   Reply With Quote
Old 20-10-2009, 03:20 AM   #268
slowstar
Pro Member

Dobro pomenuste, ja taj problem nisam primetio, jer ne koristim Blofeld na taj nacin, naime sva arpeggia odsviram (umem cak i da sviram, zamisli) a ako treba da recimo filter sledi neki clock, "usviram" i to, ali je dobro da ste me obavestili, pa i ja da ispratim ta desavanja. Na drugim spravama (Roland, Korg) sam koristio MIDI clock, bez problema, ali napominjem, kada se radi sa clockovima, nije lose imati sto bolji MIDI interface, a ovde po forumima vidim (samo ovde, na Balkanu) da se od MIDI-ja bezi sto dalje, a to je po meni glupo, jer MIDI jos uvek VLADA!!!
Old 20-10-2009, 06:57 PM   #269
ipomea
Junior Member

ma je blofeld je. pokusao sam i hardverski clock, ista stvar. samo je interesantno da arp uglavnom radi kako treba tj. prati external midi, ali lfo i delay nikako. također lfo i delay ne reagiraju niti na promjenu internal clocka, sto je nevjerojatno. nije mi jasno kako si jedna firma kao sto je Waldorf moze dozvoliti nesto ovakvoga. Virus i Machinedrum su imali bugova, ali su ih brzo i efikasno rjesavali, i nisu bili "na godisnjem". zamislite:
Dear Waldorf Customer,
we are on a short holiday vacation! The Waldorf Support is closed from 14th until 21st of October 2009. Emails won' t be answered during this time. Thank you for understanding!

vrlo interesantno radoblje za godisnji!

inace, meni osobno je sint bez valjanog lfo-a, delaya i arp-a neupotrebljiv.
Old 21-10-2009, 10:49 AM   #270
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by ipomea View Post
ma je blofeld je. pokusao sam i hardverski clock, ista stvar. samo je interesantno da arp uglavnom radi kako treba tj. prati external midi, ali lfo i delay nikako. također lfo i delay ne reagiraju niti na promjenu internal clocka, sto je nevjerojatno. nije mi jasno kako si jedna firma kao sto je Waldorf moze dozvoliti nesto ovakvoga. Virus i Machinedrum su imali bugova, ali su ih brzo i efikasno rjesavali, i nisu bili "na godisnjem". zamislite:
Dear Waldorf Customer,
we are on a short holiday vacation! The Waldorf Support is closed from 14th until 21st of October 2009. Emails won' t be answered during this time. Thank you for understanding!

vrlo interesantno radoblje za godisnji!

inace, meni osobno je sint bez valjanog lfo-a, delaya i arp-a neupotrebljiv.
Ovi "bugovi" su istina, mogu i ja da potvrdim...
silicon science is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules