|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
uzeo sam novi midi kontroler, edirol pcr300. spojio midi kabelom njegov out na blofeldov in. ne bi li vec ovdje midi lampica blofelda trebala svijetliti kad se diraju kontrole klavijature? ne svijetli.
kontroler je polovan. prodavač mi nije poslao strujni adapter s njime. ![]() uglavnom, novim kontrolerom ne uspjevam svirati blofelda. ![]() hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Usb ulaz u Blofledu mozes koristit samo preko rachunara, ne mozes direktno kontroler preko usb u Blofelda
![]() ![]() Ubodi kontroler u rachunar preko usb, takodje u Blofelda isto usb iz rachunara, pogigni neki host u kome radis, otvori midi kanal i tu setuj. Verovatno ce ti trebati driver za kontroler pa to prvo instaliraj... Last edited by silicon science; 29-08-2009 at 04:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ali očito mi to suvišno pored usb-a, kako kažeš. u abletonu se je... već neko vrijeme. negdje griješim. odabrao blofelda sa stereo ulaza kartice u audio kanalu. na midi kanalu odabrao edirol. ništa. klikam po klavijaturi midi kanala u abletonu i zvuk je tu. mamicu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Proveri da li na klavijaturi pored midi izlaza imas switcher... Klikni levo ili desno i trebalo bi da radi... To mi jedino pada na pamet ![]() ![]() Evo ti dole na fotki vidis da ima 2 midija, tj. kod mene ima jedan sa swicherom. Last edited by silicon science; 29-08-2009 at 04:54 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
greška u koracima naravno. krivi midi out mi bio odabran u abletonu.
![]() hvala svejedno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav,
prije neki dan kupio sam Blofelda, i na prvu sam prilicno zadovoljan sa saundom, ali... igrajuci se malo sa lfo-ima i clock delayom skuzio sam da malo cudo uopce ne slijedi vanjski midi clock. Naime, radim u WinXP, i koristim sequencer Abletona (7 i 8) i Orion Platinuma. Pokusao sam i USB i MIDI vezu, ali nista. Note se lijepo prenose i ostale kontrole, i midi lampica blica, ali midi clock nista. Da bi stvar bila jos gora, kada vratim na internal clock mode i mijenjam BPM (u arp modu ili multi modu), Blofeld također ne reagira ili reagira na cudan nacin. Sve u svemu, jedan midi clock kaos. Pokusao sam sa 1.12 i 1.13. verzijama firmwarea. Pretra?ivajući internet saznao sam da dosta ljudi ima problem sa midi clockom na Blofeldu, i da ekipa sa Waldorfa brise mailove srodnog sadrzaja sa sluzbene mailing liste. Ja sam napisao jedan mail Waldorfu, i dobio automatski ogovor da su na godisnjem. Vrlo jedna lijepa stvar za saznati o Waldorfu i podrsci! uglavnom, htjeo sam pitati, da li je netko imao slicnih problema, i ako da, da li ih je i kako rje?io? hvala, goran |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vibrator
|
![]()
da nije problem do abletona?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poklon licenca za Blofeld RAM aktiviranje | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 09-07-2009 12:28 PM |
Blofeld u kutiji - Largo | Everbeatz | Audio Software | 1 | 15-01-2009 07:54 PM |