Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2009, 01:58 PM   #251
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Waldorf Blofeld

Jel jos neko otkljucao sample playback? Ja imam izvesnih problema, tj. ne cuje se ni s od semplova. Kada izaberem sample u oscilator meniju tishina.. I tako sa fabrickim, kao i sa mojim semplovima koje sam loudovao.. Ima li koga kome ovo radi kako treba?
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2009, 06:31 PM   #252
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Jel jos neko otkljucao sample playback? Ja imam izvesnih problema, tj. ne cuje se ni s od semplova. Kada izaberem sample u oscilator meniju tishina.. I tako sa fabrickim, kao i sa mojim semplovima koje sam loudovao.. Ima li koga kome ovo radi kako treba?
Problem resen Ponovio ceo postupak updatea OS-a od pocetka i fercera super.... Mana koju sam zapazio je sto ima samo 1 voice polifonije u okviru jednog oscilatora (ili nesto baguje ako nije tako).... Znachi, ucitao sam program sa nekim percussion-singl shotovi (u okviru jednog oscilatora) i bogme ne svira 2 u isto vreme-tek kad se jedan voice odsvira krece drugi)...
Al dobro, sprava nije ni predvidjena da radi bas kao sempler... Sumnjam i da taj njihov dsp moze to sve da izgura... U svakom slucaju sound semplova kroz Blofeld filtere je extra, a pogotovo mi se svidja kada kroz mod matrix propusts neki sempl (zezao sam se sa nekim bitovima i u kombinaciji sa lfo dobija se chudo ). U svakom slucaju vrlo isplativa investicija (ko se odluchi da kupi)... Jos jedan poljubac Waldorfu za ovu akciju sa semplovima.... Ljudi rade i razmisljaju "unapred" za razliku od konkurentskih firmi koje su se razmazile i prodaju "one stvari" za bubrege... Mislim na ACCESS naravno

Last edited by silicon science; 07-08-2009 at 07:53 PM.
Old 25-08-2009, 04:43 PM   #253
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

od danas još jedan vlasnik više na ovom forumu. još sam u fazi proučavanja, ali prvi utisci su jako dobri.
funksoulbrother is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2009, 04:59 PM   #254
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

http://www.rumski.com/forum/showthre...aldorf+Blofeld

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2009, 05:19 PM   #255
milos
Pro Member

milos's Avatar

Babe vs Zhabe...
Access Virus TI vs Blofeld?

Uboscu jednom neki polovan C ili KC kad tad jer mi se cini da je Virus uvek bio THE synth za progy house...
milos is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2009, 05:36 PM   #256
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Babe vs Zhabe...
Access Virus TI vs Blofeld?

Uboscu jednom neki polovan C ili KC kad tad jer mi se cini da je Virus uvek bio THE synth za progy house...
Pa dobro, uporedjivanje je bilo sa stanovistva odnosa kompanije prema kupcu Virus je do sada vec trebao da ima mrezni Lan ili kako se vec zove prikljuchak na rachunar, a oni jos uvek na usb 1, i to sprava koja toooliko kosta.. O tome ja pricham buraz
Old 28-08-2009, 06:29 PM   #257
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
I pored toga dobar je i za trance bilo koje vrste itd..
Evo poslusaj ovog garija svi sintovo su Virus Indigo 1 ako se ne varam... Pogotovo stvar Devotion gde mi je jedan od omiljenih sintova u tranceu u poslednje vreme (znaces koji)

http://www.myspace.com/liquidsouliboga
Old 29-08-2009, 03:49 PM   #258
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

uzeo sam novi midi kontroler, edirol pcr300. spojio midi kabelom njegov out na blofeldov in. ne bi li vec ovdje midi lampica blofelda trebala svijetliti kad se diraju kontrole klavijature? ne svijetli.

kontroler je polovan. prodavač mi nije poslao strujni adapter s njime. tako da ga moram spojiti usb-om kako bih ga upalio. daje li kontroler prioritet jednoj od veza (usb / midi) glede slanja midi podataka kada su obje veze spojene (usb-om kontroler s kompom, a midi out kontrolera s blofeldom)?

uglavnom, novim kontrolerom ne uspjevam svirati blofelda.

hvala!
Old 29-08-2009, 04:05 PM   #259
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Usb ulaz u Blofledu mozes koristit samo preko rachunara, ne mozes direktno kontroler preko usb u Blofelda
Ubodi kontroler u rachunar preko usb, takodje u Blofelda isto usb iz rachunara, pogigni neki host u kome radis, otvori midi kanal i tu setuj. Verovatno ce ti trebati driver za kontroler pa to prvo instaliraj...

Last edited by silicon science; 29-08-2009 at 04:07 PM.
Old 29-08-2009, 04:31 PM   #260
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Usb ulaz u Blofledu mozes koristit samo preko rachunara, ne mozes direktno kontroler preko usb u Blofelda
Ubodi kontroler u rachunar preko usb, takodje u Blofelda isto usb iz rachunara, pogigni neki host u kome radis, otvori midi kanal i tu setuj. Verovatno ce ti trebati driver za kontroler pa to prvo instaliraj...
kako sam i napisao, kontroler sam midi kablom spojio s blofeldom.
ali očito mi to suvišno pored usb-a, kako kažeš. u abletonu se je... već neko vrijeme. negdje griješim. odabrao blofelda sa stereo ulaza kartice u audio kanalu. na midi kanalu odabrao edirol. ništa. klikam po klavijaturi midi kanala u abletonu i zvuk je tu. mamicu...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests)

Posting Rules