|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Imam i ja (izmedju ostalog..) SVE trake od Bob Marley-a Sun Is Shining..!
Kad sam radio remiks onomad, dali su mi sve pa da skidam sta mi treba (ja uzeo samo vokal), ali ima sve, bubanj, gitare, bas, orgulje, prateci, udaraljke, i naravno Boba... Malo mi frka da me neko ne ganja...ako okacim. Moram da vidim jel ima toga po netu...da nebude : igracka-placka !! Ali bili bi bas zezanje, jer su instrumenti pisanje od smeha (snimak i kako je odsvirano !!) PS - nema sve od pocetka, nego recimo minut bubanj, gitare isto...bas par linija,,itd. Tako su ovi iz Island Recorords izkopirali..
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 28-08-2009 at 05:57 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Aj widi jel sme,nemo' se zezas...
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
stvarno nemo se zazash, al to bi bila ludnica
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mada je pesma kompletna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Ima nekih scena koje čovek nikada ne zaboravi. Zato evo jedne patetične priče:
Negde krajem 1990. (mo?da početkom 1991, davno je bilo) zatekao sam se kod Zorana Simjanovića, pa smo se zračili katodom iz televizora i na RTS-u naleteli na onaj ?pijunski snimak sa Martinom ?pegeljom u glavnoj ulozi, ona priča o uvozu oru?ja... da ne du?im. I pođem u kafanu u foajeu Malog pozori?ta Du?ko Radović (kod RTS-a u Aberdarevoj), gde sam tada bio deo inventara. I usput mislim kako će da bude ?e?će sranje i kako će krv da padne i depresivan sam i hoću ?to pre da se napijem. I prilazim kafani i čujem bend koji svira ne?to ovog tipa (nije ba? ta numera, ali iz tog fazona) i pomislim kako je sve to perverzno - sprema se opasna pizdarija, a ovi sviraju ne?to lepo i seksi i hoću pod hitno da se napijem, po?to ću u suprotnom da se rasplačem. Ceca konobarica (gazdina sestra) mi donosi dupli vinjak, odavno je prestala da pita ?ta pijem. Ka?em joj: "Ceco, ljubim te, daj dupli ?tok, nikad ga nisam pio, daj sad dok jo? nije postao uvozna roba". Dobro, jb? prepodnevnu depresiju i ?al za mlados'... ?teta za snimak. Sve bi bilo OK samo da postoji neki ambijentalni mikrofon (makar MONO) na jedno 5m od benda. Ili bar da su overhedi drugačije postavljeni. Ovako je zaista pakao za miks, a trebalo bi da bude stra?no jednostavno. I na kraju da se pridru?im op?tem odobravanju Insaneovog pristupa. Treba to tako bezobrazno, al' ja ne umem. Ustvari umem, ali ne dopada mi se kada uradim. A onda čujem takav tuđ miks pa mi se dopadne.... Psihologija je čudo. Pozdrav, Vasa P.S. Umalo da zaboravim za?to sam sve ovo kucao - evo miksa: zShare: http://www.zshare.net/audio/64918200457f2aa0/ SendSpace: http://www.sendspace.com/file/c1jsoa
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Stara skola...
![]() Ave cika Vaso...
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() tvoj mix u kontekstu nekog fensi sexy jetset cd izdanja shije ovo moje za 77 koplja, osecam da u klub gde pici tvoj setup mozda ne bi pustili unutra nekog choveka koji nosi pocepani ofucani djubretarac, jednostavno drugaciji vajb, meni je super ova diskusija o pristupima i idejama sama svirka me je odusevila i odmah sam imao u glavi klosarsku scenu iz nekog noir filma nivoe i reverbe sam dzakao par minuta, finesirao eq jos jedno pola sata i onda slusao stvar celu noc kontajuci sta da jos namikarim i nista nisam pipnuo. i uopste ne zalim sto sam sprzio bas ili sto kontra zvuci malo sterilnije npr. jos bih dodao da mi je zao ako je ispalo da umisljam da sam neki producent verovatno sam najveci debil ovde za produkciju al sam velik ljubitelj muzike ![]() and da shite ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Chika Vaso, u cemu radis,pluggovi i to...?
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
odlicno si ga odradio Vaso...bas je "in your face".....!! super!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
RACKIRANI MCI 500c kanali Bijeli i Smedji!!! | roginator | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-12-2007 10:42 PM |