Quote:
Originally Posted by Oggy
Iskvotovao si me tendenciozno, ne bi li osporio ono sto sam rekao
|
Sticem utisak da tesko podnosis svaku, pa i dobronamernu kritiku, ali ipak moram da ti kazem da veoma lose citas izmedju redova.
Quote:
Naravno, ima tu jos i stavka odgovornosti i morala, jer ti upravo lozis decka, koji je vec napomenuo da je kritican sa lovom, da ulozi u nesto sto niko ne moze da mu garantuje sa sigurnoscu kako ce da ispadne
|
Znaci ja upozorim decka da mu se moze desiti da pukne pare i na kraju ne dobije rezultat koji je ocekivao, i ti zakljucujes da ga lozim.

Pa zar nije logicniji zakljucak da ga obeshrabrujem - isto kao i ti?
Quote:
dobro razmisle o ovakvim savetima, pre nego se upuste u avanturu koja je jedino dobra po onoga ko prodaje robu.
|
Ovo ne samo da nema veze sa ovom pricom, vec je i prilicno zlobno receno, zasto? Ako aludiras da ja hocu nesto da mu prodam, neznam samo sta? Covek pitao da li ima kod nas neko ko to moze da mu uradi, a ja mu ponudio pomoc u toliko sto znam coveka kome ja smem da dam svoj mikrofon (mada znam vise servisera), ali uz ogradjivanje da coveka posle jurim dva meseca da dobijem nazad mikrofon koji se da srediti za dan, dva. Uostalom da sam hteo nesto da mu prodam, mogao sam da se slozim sa onima koji insistiraju da se modifikovanje ne isplati, i da kupi original Peluso, ili Perlman, a na PM mu javim da ih kod nas jedino ja uvozim (ili sam bar najjeftiniji), to je inace metod koji redovno primenjuju neki (koje ti ne smatras trgovcima).
Posto vidim da cenis moral, nadam se da ga imas dovoljno da prihvatis mogucnost da si se prenaglio, i mozda nacinio gresku.
Quote:
Evo, okaci neke svoje radove koje si realizovao sam, cisto da ljudi znaju tezinu tvojih reci.
|
Jel' to znaci da si obrisao ono sto sam nekad kacio? A i kako se iz tvojih radova moze zakljuciti da je modifikovani mikrofon losiji od originala? Da si rekao da si licno imao to iskustvo, ili da je noko koga znas imao takvo iskustvo, onda bi tvoja tvrdnja imala neku tezinu, ovako to deluje samo kao tvoje razmisljanje. Ja se trudim da pisem samo o onome gde imam licnog iskustva, a sa mikrofonima (i monitorima) imam podosta, posto trenutno imam 38 mikrofona, od SM57, do U47. Samo par njih sam dobio u trampi, a ostale sam sakupljao godinama za sebe, a ne za prodaju. Medju njima imam modifikovani Telefunken M16, a i 47mica je sredjivana, pa se sad usudjujem da je stavim pored bilo kog mikrofona (ukljucujuci i drugi U47) i ocekujem da ga oduva - sto je naravno samo stvar ukusa, ali su mnogi vlasnici dobrih mikrofona hteli da mi ga otmu.

M16 se takodje usudjujem da stavim pored bilo kog mikrofona i da se ne obruka. Znaci, ne samo da pricam iz licnog iskustva, nego postoji i mogucnost da ti, ili bilo ko drugi, donese svoj mikrofon i licno proveri da li je to tako.
Quote:
Originally Posted by Jan
Ali mislim da lampu moram promenit'
|
To u svakom slucaju, posto ne kosta mnogo, a mozes i da uzmes par razlicitih, pa da vidis koja ti najbolje lezi.
Quote:
Originally Posted by Jan
...Napravio sam neke snimke na SE geminiu, "skup" mikrofon, i uporedio sa istim snimcima na mom SE Z5600, moj glas je bio u pitanju, i ja tu ne cujem neku ogromnu razliku...
|
Uz to je (ako smem da primetim) 5600 univerzlniji mikrofon, ako snimas osim glasa i neke druge instrumente.
RM