|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Ovaj forum je nepresu?an izvor zabave...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() posto je to mike uporebljiv za mnogo toga (IMHO), za vokale (zenske vecinom) ga parim sa avalon737, za kick sa MCI502D,za bas gtr sa ADL600.. tako.. svasta nesto bila je neka prica na forumu o uparivanju majka i prea..kao ne ide lampa na lampu. ne bih se slozio. pozz
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Evo ja danas radio prvi session sa njim (jes da mi je pre odvratan Voicemaster) i sam dry snimljen vokal zvuci ekstra bez ikakvog eq-a... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
nije on odvratan. to je koristan uredjaj ukoliko ne koristis njegov eq,comp,deeser..dakle samo micpre. a taj micpre se isplati (i moze se vrlo lako) modificirati!! cak i osnovni mod (zamjena op-ampa) uciniti ce od njega i na uho bolji uredjaj!
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa samo njegov pre i koristim... EDIT: Stvarno nisam imao nameru nikog da vredjam niti da se svadjem, slova ljudi pogresno shvataju da me ne shvatite pogresno... Last edited by Jan; 06-08-2009 at 07:42 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Senior Member
|
![]() Quote:
Ali obicno znaci kvalitetnije, i ako se jeftini delovi zamenjuju kvalitetnijim to ne moze biti lose, mada ne znaci da ce se cuti znatna razlika u zvuku. Quote:
Quote:
Ako se ipak resis da to uradis, javi se, mozda ti mogu pomoci. RM |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Retromane...
Iskvotovao si me tendenciozno, ne bi li osporio ono sto sam rekao, a sve u cilju da bi opet trgovao... Postoji deo foruma koji se zove "Mali oglasi" i tamo ne moras nikoga da osporis, jer kada to uradis, moras i da argumentujes nekim svojim delom to sto govoris. Evo, okaci neke svoje radove koje si realizovao sam, cisto da ljudi znaju tezinu tvojih reci. U suprotnom bi mogli da ti i ne poveruju da je dobar Strat koji kosta 2500 losiji od dobrog Gibsona koji kosta 3500 ili da ce skuplji Gibsonov vrat svirati bolje i kvalitetnije od originalnog Stratovog vrata na Strat gitari... ![]() Dakle, pre nego sto se upustis u ovakva osporavanja, moras malo da priblizis ljudima ono sto si ti uradio, pa samim tim i tezinu svojih reci ![]() Naravno, ima tu jos i stavka odgovornosti i morala, jer ti upravo lozis decka, koji je vec napomenuo da je kritican sa lovom, da ulozi u nesto sto niko ne moze da mu garantuje sa sigurnoscu kako ce da ispadne, a kada se desi to da mikrofon radi losije nego sto je radio, hoces mu ti nadoknaditi sve troskove ili ces sleci ramenima i reci "Dogadja se i to..."? Molim sve mladje i malo manje iskusne clanove foruma da obrate paznju i dobro razmisle o ovakvim savetima, pre nego se upuste u avanturu koja je jedino dobra po onoga ko prodaje robu.
![]() |
#28 |
Mason
|
![]()
Jan?
Kome bi ti dao da ti moduje mic? Nekom našem komšiji, pa da ti sjebe mic (a nemaš mikrofone za bacanje) i da nakon modovanja može da služi samo za lomljenje oraha? Moja iskustva sa majstorima u Nišu su OČAJNA i dobro je da još uvek nisam nekoga prebio. Slao bi ga preko, pa bi pravio troškove kao da si kupio skuplji mic? Onda bolje prodaj to i normalno kupi skuplji mic ![]() Nemoj da se zezaš i hvataš u kolo sa majstorima bez potrebe. Koristi to što si kupio i cooliraj ![]() Što bi mi Nišlije rekli: -Nemoj da tražiš tatka ![]() Da mi je ElektroIvo npr. komšija, možda bih se i upuštao u takve egzibicije, sa ovim našim (barem oni koje ja znam)... hvala lepo...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 10-08-2009 at 01:35 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jasna stvar Deki, totalno i apsolutno jasna! ![]() Ja sam ovim mikrofonom prezadovoljan, sam snimak zahteva vrlo malo tretiranja. Jedino sledece sto bih kupio bi bilo u rangu od 1000E i gore, mozda Brauner Phantom C, tako da uopste nisam nameravao da sad dignem neku vatru ili svadju ili sta ja znam. Samo sam pitao za iskustva ![]() Ali mislim da lampu moram promenit' ![]() Sto se tice mikrofona, resio sam problem i ne nameravam da kupujem nov ispod 1000 E, ali te pare ne bih trosio na mikrofon jer imam SE...Napravio sam neke snimke na SE geminiu, "skup" mikrofon, i uporedio sa istim snimcima na mom SE Z5600, moj glas je bio u pitanju, i ja tu ne cujem neku ogromnu razliku...5600 mi radi poso i to mnogo lepse nego li NT2 , NT2A, NTK, K2, NT1000, NT1, NT1a, cela serija Rode-a (izuzev Classic, jer sa njim nisam radio, barem ne znam da jesam, za brda projekata ne znam na cemu su snimani), i izuzeo bih K2 od svih ovih Rode-ova, koji je stvarno best buy mikrofon po meni, odnos cena-kvalitet, ali nakon one situacije moje sa Rode-om i 10 godina garancije, zakleo sam se da necu kupiti Rode nikada ![]() EDIT: MADA moram reci da je jedan elektricar iz Nisa mi uspesno popravio SPL ProMike preamp, koji je imao neki shum/brum sta vec, kacio sam bio na forumu pre 3 godine shum koji sam snimio sa njega, sprava nije vise kod mene, ali tamo gde je uspesno se koristi, samo sto sam ga cekao dugo da zavrsi Last edited by Jan; 10-08-2009 at 02:07 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Senior Member
|
![]()
Sticem utisak da tesko podnosis svaku, pa i dobronamernu kritiku, ali ipak moram da ti kazem da veoma lose citas izmedju redova.
Quote:
![]() ![]() Quote:
Posto vidim da cenis moral, nadam se da ga imas dovoljno da prihvatis mogucnost da si se prenaglio, i mozda nacinio gresku. Quote:
![]() To u svakom slucaju, posto ne kosta mnogo, a mozes i da uzmes par razlicitih, pa da vidis koja ti najbolje lezi. Quote:
RM |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shtanc diskova u Srbiji gde? | Jan | Razno | 5 | 23-05-2009 01:16 PM |
Da li ovo ima da se kupi u Bg ili Srbiji? | Klarinetista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 11-01-2008 07:14 PM |
Audix u Srbiji | OFF | Razno | 5 | 05-11-2006 06:50 PM |