|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Pro Member
|
![]()
ma meni opusteno ja sam prijavljen tamo jos od 2005-e ja mislim , kad je preko tadasnjeg s3p-a trebalo da se objavi i to ... tako da sve sto se tice sokoj-a oko prijavljivanja i toga sam zavrsio ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Vaso,
Nisam ja pobrkao loncice, ja znam o cemu pricam, to da li neko vodi evidenciju o emitovanom programu ili ne vodi, to je problem SOKOJA, kako je SOKOJ organizovan (sama skracenica kaze sta je) to znaci do su se tu autori udruzili da bi zastitili svoje interese. Kako su to licni imovinski interesi koje su svi autori preneli SOKOJU da ih zastupa i stiti, za kako ti kazes procent od 30% (ogroman procenat, kldim se da bi privatn agencij uzela puno manje), onda to treba i da rade, a to sto oni to ne rade i traze od drzave da to regulise to nije moguce, drzavi kad ne platis PDV ili bilo koji porez, ona te juri, a sta radi SOKOJ? Ja znam njihovog poverenika u Nisu, ako je on tu jos uvek, covek dolazio kod mene dok sam bio direktor TV stanice, i s njim se pogadjas kao na pijaci, znaci moze mesecno i 1.000 dinara a moze i 30.000 dinara, a ako mu das 50 eura moze i 300 dinara mesecno, pa jel to normalno?jel tako regulisu pravilnici SOKOJA naplatu, pa pausal je predvidjen da bi se muckalo. Meni je kao advokatu potpuno jasno sta oni rade i kako rade, a ako autori na to pristaju to vec nije moj problem, ja samo zelim da pomognem i demistifikujem neke stvari. Ajd malo da ostavimo tehnologiju i te brojace emitovanja (a to je najmanji problem, sta sa kaficima, restoranima, to nisu emiteri u klasicnom smislu), MP3 i to nije bitno, bitno je da se emituje, prema tome ako SOKOJ zategne a treba, onda bi emiteri morali da svakodnevno prave kosuljice i da to dostavljaju SOKOJU, makar u elektronskoj formi, jer jedino tako autori mogu da se uvere da li je njihovo delo emitovano ili nije, pa da onda ponekad i kontrolise tako sto ce kontrolisati poneku stanicu da li se sadrzina kosuljice slaze sa onim sto su emitovali, pa da vidimo onda sta bi se desilo. I na kraju sve koji to ne uplacuju a emituju tuziti sudu i kraj price, to je potpuno racionalna i normalna procedura, nikakvi pausali i sto manje prostora za mucke i u SOKOJU i van SOKOJA. To je to, ko razume shvatice! |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
VIP Member
|
![]()
e, a sta su "kosuljice" ??
![]()
![]() |
#34 |
Senior Member
|
![]()
Greska, nije kosuljica vec lista emitovanih numera (bilo da je spot, autorska spica ili sta vec), kad sam ja bio na TV, ne tako davno, svakodnevno se ta lista popunjavala, znaci 30 dana u mesecu toliko lista i slala se SOKOJU, na osnovu takve evidencije je SOKOJ jedino mogao da razvrsta po autorima, i tu mesecnu naknadu pravilno preusmeri autorima cije su kompozicije zaista i emitovane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Moderator
|
![]()
pa normalno da ti nece traziti, u interesu njihovom je da nisi registrovan i da ne dobijesh nikakvu lovu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Junior Member
|
![]()
I ja se slazem sa Bracom, koji bi interes muz urednika bio da napisu K Kovac a ne nekog drugog? Naravno ovde iskljucujem muz urednike sa RTS koji otvoreno uzimaju nadoknadu za pisanje kosuljica. Zasto bi neko sa radio Surdulice pisao npr Kikija a ne autora Budjav lebac? Opet da posetim za neke autore uvek postoje kosuljice za milionske isplate a za druge 16,5 din, ko tu laze? Ja mislim zaposleni u SOKOJ-u. Kada bi svako od vas proverio i ono sto ste dobili videli bi da je i taj racun netacan, po pravilniku o raspodeli.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
VIP Member
|
![]()
Nije greška, nego sinonim: "košuljica – popis korišćenih muzičkih dela od strane određenog korisnika za određeni period ili za određeni događaj" (citat iz SOKOJ-evog plana raspodele, član 4)
![]() |
#39 |
Senior Member
|
![]()
Ne preteruj, kosuljica ima i druga znacenja osim onog koji ti pominjes, ali to nije ni vazno vec ono sto je sustina mog pisanja!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Junior Member
|
![]()
U danasnjem PRESS-u imate zalopojku da su clanovi upravnog odbora nezadovoljni isplatom, sa top 5 isplacenih. Naravno nedostaju jos K Kovac, A Kovac, K Kovas, S Hofman i Kiki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sledeci budjav lebac? | disco violence | Razno | 9 | 02-09-2009 09:09 AM |
Sokoj | cAAc | Razno | 18 | 27-11-2006 08:26 AM |