|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
VIP Member
|
![]()
Evo, podsećam te
![]() Nego, mogao bi neko od moderatora da ovih poslednjih par postova gde odosmo u off topic preseli u neku novu temu tipa "SOKOJ - obračuni autorskih honorara" ili tako nekako, ne bi bilo lo?e da to stoji negde na posebnom mestu, svako malo se priča o istim stvarima, pa bar da to jednom raspravimo za buduća pokolenja. A ovaj moj post bri?ite odmah potom, naravno. Vasa
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
Ne mogu a da ne primetim zanimljivost u Sokojevom Pravilniku o raspodeli, a to je clan 49 odnosi se na kategorizaciju muzickog dela, npr od 2007 do 2008 pristiglo je oko 1500 novih autora a Vece mudraca ( Savet autora) je zasedalo samo 2 puta. Kako su oni fizicki postigli da preslusaju i analiziraju (strucno) sve te kompozicije?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Dakle: http://rumski.com/forum/showthread.php?threadid=28334 Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#24 | |
Member
|
![]() Quote:
inertni i neobavesteni sta se sve moze uraditi kad se napokon neko odluci da zavede malo reda u potpuno divlje trziste u kom plivamo. A ima medju nama muzikatima i PUNO onih kojima bas taj nedostatak sistema omogucava da malo ispilicare tu i tamo ponesto sto kad bi ozbiljnog sistema bilo nikada ne bi mogli,tako da mislim da ozbiljan sistem u stvari prizljkuju ljudi koji ozbiljno rade svoj posao i opstaju u njemu iskljucivo zahvaljujuci profesionalizmu a oni drugi,oni, pa sta reci ,THEY LIVE... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Junior Member
|
![]()
Ko o cemu ja ipak insistiram na imenici SOKOJ, upravo njihovo ponasanje daje alibi emiterima da im padaju takve ideje na pamet. Jer ako je vecina autora nezadovoljna, ako se pojavljuju razlike od vise stotina miliona dinara nijedan emiter nije glup da ne zna nacine na koje SOKOJ ispumpava novac a da oni sami nisu deo toga.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Da li smem da pomenem vlasnika najvece priv. televizije koji je trazio da svi njegovi produkti potpisu ugovore u kojima se odricu malih autorskih prava u njegovu korist, drugi je nacin neverovatan broj novo pristiglih autora koji se svake godine meri preko 1500. Ovo je mala drzava za toliku brojku. Treci nacin su osnivaci SOKOJ-a koji su iz drugih drzava(proveri u APR), cetvrti nacin je neka firma koja se zove SOKOJ-MIC ne znam sta rade ali u APR proveri pojavice se zajedno sa SOKOJ-em. Verovatno ima jos nacina ipak su oni i firma koja se bavi racunovodstvom za druga preduzeca i masta im u tom pravcu ne nedostaje. To su moja amaterska otkrica, neko ko se razume (pravnik ili ekonomista) sigurno bi bolje skapirao nacin kradje a to i jesu zanimanja vlasnika medija. Sto se toga tice RATEL uslovljava placene sve racune prilikom produzetka dozvole pa tako i SOKOJ dobijasvoj deo, ali ipak ovo je Srbija i uvek moze neki memorandum gde bi zbog krize neplacanje naknade pomoglo opstanku medija.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kori?ćenje muzike u reklamnim spotovima bez pitanja autora - molim savet | i? pile preko ?ile! | Pravna Pitanja | 45 | 14-11-2009 11:17 PM |