Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-02-2008, 05:29 PM   #11
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: "glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte)

milanCHE, imas li stock cooler?
ja sam ga zamenio i stavio cooler master hyper tx, mozda je to problem..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2008, 10:50 PM   #12
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

ma izgleda imam neki problem u biosu.prijavljuje mi sad neku nenormalno visoku temperaturu,probao sam i drugi procesor,ja otvorim kuciste.pipnem cpu cooler,on 'ladan k'o spricer,pipnem RAm-ove-isto,ploca isto,a u biosu prijavljuje 51,52 stepena za cpu temperature!!,zezno sam se izgleda sto sam flashovao bios,sad cu da vratim staru verziju,to je jedina dobra strana ove ploce sto se flashuje u safe mod-u sa usb-a...a cpu cooler.....thermaltake TMG A1,sad sam probao i stock cooler,i 3 procesora,4000+,5000+B.E i evo 6400+!isto na sva tri!
javljam sta se desava,samo da zavrsim dizanje sistema na drugom kompu..
uh,fale mi jos jedno 4 ruke da sve postignem

Last edited by milanCHE; 14-02-2008 at 10:58 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2008, 10:54 PM   #13
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Lesha je u pravu...ako si presao na tropinski kuler, kod ASUSa, rezultat je nemogucnost dejstva smartspeed-a (ili kako se vec zove u biosu).

Opet, ti rece da ti ipak smanjuje i povecava broj obrtaja, ali ne onako kako bi ti zelio, odnosno onako kako je to radio gigabyte (koji je tu ipak bolji) ??

diviner is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2008, 11:30 PM   #14
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

ovako,prvo sto se tice coolera,oba isprobana su 4-pinska.
drugo, evo upravo sam flashnuo inicijalnu verziju biosa i stvari su vec dosta drugacije,sad mi uredno prijavljuje normalnu temperaturu,ali i dalje postoje samo 3 njegova neka fixna mod-a,optimum,silence i performance.resio sam problem jednostavno,spakovao sam sestricu ovu plocu i athlon 4000+,vratio stari bios,a ja cu sebi gigabyte koji drzim u rezervi,kad me djavo tera da stalno nesto experimentisem i cackam mecku...dakle,definitivno sam utvrdio a i potvrdio na par kanadsko americkih foruma da ova ploca(asus m3a)kao prvenac od ploca sa full quad core support-om ima mana i da joj ne treba tweakovati fabricke parametre.i jos jednu stvar,da je gigabyte(sad to vec sa sigurnoscu TVRDIM)bar 3 koplja ispred ASUS-a sto se tice AMD ploca.
a da je INTEL 10 kopalja ispred AMD-a u pogledu izbora ploca u odnosu na odredjeni socket(ili odredjeni chipset)
vama hvala na pomoci
pozdrav

Last edited by milanCHE; 14-02-2008 at 11:37 PM.
Old 14-02-2008, 11:49 PM   #15
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Imas jos jedno resenje. Prosledi setricu i AMD pa udri po Intelu, onda ces da se vratis na Asus i bice sve uredu.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2008, 12:07 AM   #16
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
ma izgleda imam neki problem u biosu.prijavljuje mi sad neku nenormalno visoku temperaturu,probao sam i drugi procesor,ja otvorim kuciste.pipnem cpu cooler,on 'ladan k'o spricer,pipnem RAm-ove-isto,ploca isto,a u biosu prijavljuje 51,52 stepena za cpu temperature!!,zezno sam se izgleda sto sam flashovao bios,sad cu da vratim staru verziju,to je jedina dobra strana ove ploce sto se flashuje u safe mod-u sa usb-a...a cpu cooler.....thermaltake TMG A1,sad sam probao i stock cooler,i 3 procesora,4000+,5000+B.E i evo 6400+!isto na sva tri!
javljam sta se desava,samo da zavrsim dizanje sistema na drugom kompu..
uh,fale mi jos jedno 4 ruke da sve postignem
Sad znas kako je meni/nama !
A i upravo si potvrdio prakticno, ono sto sam u threadu " Midle-budzet komp za DAW !" govorio kada se radi o najnovijim "revizijama" i komadima hardvera za kompove!

diviner is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2008, 12:11 AM   #17
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

@lacky
ma znam i ja sta mi je najpametnije za ciniti,(E8400 i P5K) ali sam uleteo igrom slucaja putem nekih suludih transakcija u to AMD kolce.dinar dao da udjem,sad dva da izadjem....
zezam se,ovo mi je,verovao ili ne 5-ta AMD konfiguracija od pocetka godine i prva na ASUS-ovoj ploci.i.....corak.samo se potvrdilo da se ASUS ne ljubi previse sa AMD-om iako sam hteo da uparim plocu sa najnovijim chipset-om i jedan od najboljih AMD procesora trenutno u opticaju(5000+B.E).ova ploca je prvenac medju onima koje imaju full magistralu za Phenom procesore,ocekivao sam dosta vise i po pitanju dvojezgrenih athlon-a,i prednost u odnosu na prethodne tri gigabyte-ove i jednu biostar-ovu sa nesto slabijim chipsetovima,i uverio se da neke velike razlike i nema.sem u nekim testovima koji bas nemaju mnogo veze sa audio radom.sto se tice rada sa muzikom,i konkretno AKVst,najbolje rezultate sam imao upravo na "slabijoj"gigabyte-ovoj ploci,a sto se tice termalne kontrole i uopste karakteristika,tu je gigabyte definitivno ispred i asusa i biostara.provereno.
uostalom,bice dana za megdana,evo ja sam vam bio AMD zamorce.dobrovoljno

Last edited by milanCHE; 15-02-2008 at 12:16 AM.
Old 15-02-2008, 12:16 AM   #18
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Sad znas kako je meni/nama !
A i upravo si potvrdio prakticno, ono sto sam u threadu " Midle-budzet komp za DAW !" govorio kada se radi o najnovijim "revizijama" i komadima hardvera za kompove!
mogu samo da naslutim sta ti sve moras da istrpis da bi dosao do neke generalizacije(koje su optimalne komponente,sta sa cime ide,sta ne,i ostalo...)
a ljudima koji su skloni da omalovaze neciji rad preporucujem da se sami upuste u takvu avanturu......pa sa srecom
Old 15-02-2008, 12:23 AM   #19
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ma nisam ja fetisista, imam i AMD i Intel i Apple. Al jednostavno danas je situacija takva da je AMD definitivno inferiorniji u odnosu na Intel, sto zbog performansi a sto (kao sto si i sam rekao) zbog porske i izbora platformi.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 20-06-2009, 11:22 PM   #20
metalman
Junior Member

Evo samo da pitam kada se vec radi o silent fan modu, da li on ikako utjece na performanse cpu-a (naravno ako nije dobro rijesen silent mode u biosu)...

Da li se moze dogoditi da cpu radi "sporije" nego sto bi trebao u situaciji gdje mu treba vise power-a ??? Inace koristim na asrocku silent mode, radi perfektno, ponekada neznam da je pc upaljen a imam stock ventilator )) s ovime sam imao srece, a sarkazam je da sam tek nedavno ukljucio tu opciju jer sam mislio da je na asrocku to neka glupost... i tako sam "zujio" godinu dana bez potrebe
metalman is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules