|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Vibrator
|
![]()
milanCHE, imas li stock cooler?
ja sam ga zamenio i stavio cooler master hyper tx, mozda je to problem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
ma izgleda imam neki problem u biosu.prijavljuje mi sad neku nenormalno visoku temperaturu,probao sam i drugi procesor,ja otvorim kuciste.pipnem cpu cooler,on 'ladan k'o spricer,pipnem RAm-ove-isto,ploca isto,a u biosu prijavljuje 51,52 stepena za cpu temperature!!,zezno sam se izgleda sto sam flashovao bios,sad cu da vratim staru verziju,to je jedina dobra strana ove ploce sto se flashuje u safe mod-u sa usb-a...a cpu cooler.....thermaltake TMG A1,sad sam probao i stock cooler,i 3 procesora,4000+,5000+B.E i evo 6400+!isto na sva tri!
javljam sta se desava,samo da zavrsim dizanje sistema na drugom kompu.. uh,fale mi jos jedno 4 ruke da sve postignem Last edited by milanCHE; 14-02-2008 at 10:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Administrator
|
![]()
Lesha je u pravu...ako si presao na tropinski kuler, kod ASUSa, rezultat je nemogucnost dejstva smartspeed-a (ili kako se vec zove u biosu).
Opet, ti rece da ti ipak smanjuje i povecava broj obrtaja, ali ne onako kako bi ti zelio, odnosno onako kako je to radio gigabyte (koji je tu ipak bolji) ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
ovako,prvo sto se tice coolera,oba isprobana su 4-pinska.
drugo, evo upravo sam flashnuo inicijalnu verziju biosa i stvari su vec dosta drugacije,sad mi uredno prijavljuje normalnu temperaturu,ali i dalje postoje samo 3 njegova neka fixna mod-a,optimum,silence i performance.resio sam problem jednostavno,spakovao sam sestricu ovu plocu i athlon 4000+,vratio stari bios,a ja cu sebi gigabyte koji drzim u rezervi,kad me djavo tera da stalno nesto experimentisem i cackam mecku...dakle,definitivno sam utvrdio a i potvrdio na par kanadsko americkih foruma da ova ploca(asus m3a)kao prvenac od ploca sa full quad core support-om ima mana i da joj ne treba tweakovati fabricke parametre.i jos jednu stvar,da je gigabyte(sad to vec sa sigurnoscu TVRDIM)bar 3 koplja ispred ASUS-a sto se tice AMD ploca. a da je INTEL 10 kopalja ispred AMD-a u pogledu izbora ploca u odnosu na odredjeni socket(ili odredjeni chipset) vama hvala na pomoci pozdrav Last edited by milanCHE; 14-02-2008 at 11:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Imas jos jedno resenje. Prosledi setricu i AMD pa udri po Intelu, onda ces da se vratis na Asus i bice sve uredu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Administrator
|
![]() Quote:
A i upravo si potvrdio prakticno, ono sto sam u threadu " Midle-budzet komp za DAW !" govorio kada se radi o najnovijim "revizijama" i komadima hardvera za kompove! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
@lacky
ma znam i ja sta mi je najpametnije za ciniti,(E8400 i P5K) ![]() ![]() zezam se,ovo mi je,verovao ili ne 5-ta AMD konfiguracija od pocetka godine i prva na ASUS-ovoj ploci.i.....corak.samo se potvrdilo da se ASUS ne ljubi previse sa AMD-om iako sam hteo da uparim plocu sa najnovijim chipset-om i jedan od najboljih AMD procesora trenutno u opticaju(5000+B.E).ova ploca je prvenac medju onima koje imaju full magistralu za Phenom procesore,ocekivao sam dosta vise i po pitanju dvojezgrenih athlon-a,i prednost u odnosu na prethodne tri gigabyte-ove i jednu biostar-ovu sa nesto slabijim chipsetovima,i uverio se da neke velike razlike i nema.sem u nekim testovima koji bas nemaju mnogo veze sa audio radom.sto se tice rada sa muzikom,i konkretno AKVst,najbolje rezultate sam imao upravo na "slabijoj"gigabyte-ovoj ploci,a sto se tice termalne kontrole i uopste karakteristika,tu je gigabyte definitivno ispred i asusa i biostara.provereno. uostalom,bice dana za megdana,evo ja sam vam bio AMD zamorce.dobrovoljno ![]() Last edited by milanCHE; 15-02-2008 at 12:16 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
a ljudima koji su skloni da omalovaze neciji rad preporucujem da se sami upuste u takvu avanturu......pa sa srecom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ma nisam ja fetisista, imam i AMD i Intel i Apple. Al jednostavno danas je situacija takva da je AMD definitivno inferiorniji u odnosu na Intel, sto zbog performansi a sto (kao sto si i sam rekao) zbog porske i izbora platformi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Evo samo da pitam kada se vec radi o silent fan modu, da li on ikako utjece na performanse cpu-a (naravno ako nije dobro rijesen silent mode u biosu)...
Da li se moze dogoditi da cpu radi "sporije" nego sto bi trebao u situaciji gdje mu treba vise power-a ??? Inace koristim na asrocku silent mode, radi perfektno, ponekada neznam da je pc upaljen a imam stock ventilator ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
" originalni " Van Gogh " | Max | Dragan Ivanović | 44 | 28-03-2007 11:15 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |