Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   "glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21582)

milanCHE 13-02-2008 11:15 PM

"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte)

p...im vec dva dana sto sam se zaj....o i moj stari i provereni gigabyte zamenio asus-ovom M3A plocom.s'obzirom da sam joj pretrazio sve moguce opcije na oba cd-a koji idu uz istu i proguglao brdo web stranica,da li neko moze da mi preporuci univerzalan softver za kontrolu rada ventilatora?.kod gigabyte-a se to vrlo fino i prosto resava preko "easy tune"-a,ovaj asus ima samo u bios-u neki q-fan2,koji ti nudi samo 3 opcije optimum,performance i silent(shatro),a najmanja brzina koju cpu fan vrti je 1300 i kusur RPM!ja sam na gigabyte-u podesavao threshold temperature na 35 stepeni,i tek je tad cpu fan pocinjao da radi,kontinualno ubrzavajuci sa porastom temperature)a ni pri full load-u mi nije prelazio 1200RPM.
skinuo sam danas neki speed fan program,ono mi lici na obicnu sprdnju od softvera,cisto za neki monitoring,a hvale ga kao do j..a je.jel ima jos neki(znaci da radi sa asus-ovom amd platformom)i da moze da se fino podesava rezim rada,a ne samo dve ili tri fiksne opcije,tj.moda?
pozdrav

lesha 13-02-2008 11:18 PM

Re: "glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte)

imam asus m2n-sli deluxe, u biosu sam podesio kontrolu obrtaja ventilatora i trenutno mi se cpu fan vrti na 580 obrtaja..

milanCHE 13-02-2008 11:27 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 190904)
imam asus m2n-sli deluxe, u biosu sam podesio kontrolu obrtaja ventilatora i trenutno mi se cpu fan vrti na 580 obrtaja..

palis me?joooooj.......znao sam ko ce prvi da odgovori!
cekaj,Lesho,vidi ovako,dolazim skoro do V.Banje i vodim na pivo,ako mi kazes sta si tacno uradio,ali uslov je da i kod mene to upali!ja,bre nista nemam u bios-u sem tog (shatro)Q-fan-a,koji nudi 3 moda rada po nekom njegovom podesenju!

milanCHE 14-02-2008 12:01 AM

sta je,bre,ovo,ljudi,cim spomenuh pivo,Lesha ode na spavanje!
a ja ostadoh uskracen odgovora!nista.....odoh i ja,pa ako neko nesto iskopa,nek javi,ponuda za pivo stoji i dalje!ili ste svi puritanci i strejt,pa pijete fensi pica!:D

66musicman 14-02-2008 01:34 AM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 190902)
kod gigabyte-a se to vrlo fino i prosto resava preko "easy tune"-a

Kod ASUS-a Asus Probe.

LACKY 14-02-2008 02:42 AM

Sta bre ASUS PROBE? Pa nemozes sa ASUS PROBE kontrolisati broj obrtaja, mozes samo podesiti senzore alarma.

66musicman 14-02-2008 03:17 AM

Da li si siguran ?

LACKY 14-02-2008 03:26 AM

Pa voleo bi da mi pokazes kao se namesta brzina ventilatora u ASUS PROBE.

milanCHE 14-02-2008 06:41 AM

Lacky je 300% u pravu.musicman,'ajde,pokazi nam prakticno kako u asus probe-u setup-ujes rezim rada ventilatora,pa i tebe castim!
poz

diviner 14-02-2008 04:12 PM

Milanche, nema jednostavnog rjesenja za tvoj rebus. Jednostavno neke ASUS maticne ploce imaju dobro rjesen taj silent mod i to u kombinaciji sa nekim kulerima odlicno funkcionise dok sa drugim ne, a isto tako i Gigabyte hoce u nekim kombinacijama da radi savrseno, a u drugim ne. Tebi se zatrefilo da ti ne odgovara menagment koji trenutno imas u kombinaciji koju posjedujes, i to ti je to...

Speedfanom mozes kontrolisati samo pojedine konektore na ASUS maticnim plocama, ali kako ne radim vec duze vrijeme sa AMDom (pakujem gigabyte za jeftine kucne racunare, ili Biostar, ili AsRock), moraces sam utvrditi koje (kaci redom pa pokusavaj da smanjis rpm, pa ostavi na tom konektoru).

No mozda se jos neko javi sa dobrim prijedlogom!

All times are GMT +1. The time now is 04:50 AM.