Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2009, 05:10 PM   #41
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ne mogu da izdr?im, moram jo? malo da pametujem: hit je ono ?to je trenutno na broju jedan (ili blizu broja jedan). Nema tu nikakve misterije. Ovo se naravno ne odnosi na Diskomer Studija B i slične uredničke liste, nego na liste koje mere prodaju nekog izdanja (u dana?nje vreme se to odnosi na download), a odskora je i YouTube postao referenca (mada ne bele?i prodaju nego slu?anost). Ukratko - hit je ono ?to se mnogim ljudima trenutno mnogo dopada.

Pesma (ili instrumentalna kompozicija) koja traje godinama se zove evergreen.

Sve ovo pi?em u poku?aju da bar nekim osnovnim terminima sačuvam osnovno značenje, ?to je preduslov svake diskusije. Inače bismo mogli da debatujemo i o tome da li je "električna stolica" aparat za pogubljenje ili masa?na stolica sa elektromotorima koji proizvode vibraciju.

Pozdrav
Ok ali to opet ne znaci da je to sto se mnogim ljudima mnogo dopada-nesto super. Ljudi gutaju ono sto im se servira.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2009, 06:09 PM   #42
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Ok ali to opet ne znaci da je to sto se mnogim ljudima mnogo dopada-nesto super. Ljudi gutaju ono sto im se servira.
Niko nije ni rekao da su hitovi vrhunac muzičke misli. Oni su prosto hitovi.

Što kaže Šerlok Holms - da bi otkrio ubicu moraš da razmišljaš kao on. Isto je sa hitovima - ne moraš da budeš deo publike, ali moraš da naučiš da par sati razmišljaš kao oni i da ukapiraš šta im danas treba. A to nije isto što i juče. Ono šta im je juče trebalo to su već kupili pa imaju, ne možeš da im prodaš ponovo. To ako uopšte hoćeš da prodaješ. A inače može svako da pravi muziku za sestru, ribu, kevu, drugara koga već ko voli Ili za sebe.

Pozdrav
Old 04-06-2009, 06:48 PM   #43
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

hehehehe.... - awacs - dobro što te ima da ne moram da pišem puno

samo bih dodao nešto... ne vezano sad za čitavu priču...ali mene je zaintrigiralo...

Pošto je disko več pomenuo stereo mc's.....evo...stvar "connected" stara...matora...pancata stvar....upalim radio u kolima i čujem je...jebote...opet radi...radi iznova i iznova i iznova....evo - da sjutra u bilo kom klubu zavrtiš "connected" nećeš omašiti, jer taj gruv drži svoj filing....meni je onaj gruv referenca za nešto tako kompaktno i prosto , a da tako vozi...a šta je razlika? okinitie vi meni nos ako se i jedna stvar od black eyed peas-a bude mogla čuti za desetak godina, a kamo li da radi...a, ja vam kažem da ćete "connected" i tada moći da čujete! To je jedna velika razlika....brojni su razlozi zbog kojih više pjesme ne mogu da potraju, ali to je sigurno - hitovi se sve teže pretvaraju u evergreen....
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2009, 07:31 PM   #44
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
hehehehe.... - awacs - dobro ?to te ima da ne moram da pi?em puno

samo bih dodao ne?to... ne vezano sad za čitavu priču...ali mene je zaintrigiralo...

Po?to je disko več pomenuo stereo mc's.....evo...stvar "connected" stara...matora...pancata stvar....upalim radio u kolima i čujem je...jebote...opet radi...radi iznova i iznova i iznova....evo - da sjutra u bilo kom klubu zavrti? "connected" neće? oma?iti, jer taj gruv dr?i svoj filing....meni je onaj gruv referenca za ne?to tako kompaktno i prosto , a da tako vozi...a ?ta je razlika? okinitie vi meni nos ako se i jedna stvar od black eyed peas-a bude mogla čuti za desetak godina, a kamo li da radi...a, ja vam ka?em da ćete "connected" i tada moći da čujete! To je jedna velika razlika....brojni su razlozi zbog kojih vi?e pjesme ne mogu da potraju, ali to je sigurno - hitovi se sve te?e pretvaraju u evergreen....

jedina razlika je u tome sto ce za 10 godina lik iz Black Eye Paes, sedeti na terasi svoje vile na Hollywood Hillsu (ako vec ne sedi tamo), pijuckati neki koktel, pratiti kako mu se prodaje modna kolekcija , citati ponude za koji film da radi muziku...dok ce stereo MC's biti na socijalnoj i smucati se po Brixtonu trazeci jeftinu duvku...
sta je bolje jedan evergreen u ruci ili jato "hitica" na grani (koja je vrlo niska, by the way)??
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2009, 07:57 PM   #45
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
jedina razlika je u tome sto ce za 10 godina lik iz Black Eye Paes, sedeti na terasi svoje vile na Hollywood Hillsu (ako vec ne sedi tamo), pijuckati neki koktel, pratiti kako mu se prodaje modna kolekcija , citati ponude za koji film da radi muziku...dok ce stereo MC's biti na socijalnoj i smucati se po Brixtonu trazeci jeftinu duvku...
sta je bolje jedan evergreen u ruci ili jato "hitica" na grani (koja je vrlo niska, by the way)??
pa u neku ruku to i dođe ko problem....nema više mahera svoga zanata velikog kalibra...sve samo šljakeri koji nos svuda meću da dođu do love...nema "kalibra"...Gdje je neki novi šoumen i muzičar kao James Brown ili Majkl Džekson? Gdje je neka grupa seznacija kao Bitlsi, Stonsi ili Flojdi..? Gdje je album kao Dark side of the moon ? Numera kao Sex machine (get upaah ) Sve su to ljudi koji su dobro znali šta je biznis i nisu završili na socijalnom, ali su ujedno pravili i dobru muziku...brojni su tu faktori - znam...ali stvarno je istina da nema više ničega što je stvarno big deal...prosto je takvo vrijeme došlo...a, o svemu tome može da se razlgaba beskonačno...što se tiče love i zarade - cijenim ja sve to - kao što cijenim trud nekog brokera da zaradi lovu na berzi ili nekog trgovca...ali sa muzičkog aspekta cijenim ono što potraje...

Last edited by balthazaar; 04-06-2009 at 08:02 PM.
Old 05-06-2009, 01:41 AM   #46
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Svi kukaju kako muzika više ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slušamo hitove i "hitove" iz prošle godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bliže statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili još ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će preživjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdržale postati nešto više od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika što se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će baš ta pjesma biti "next big thing". Sve je strašno nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 01:57 AM   #47
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Svi kukaju kako muzika vi?e ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slu?amo hitove i "hitove" iz pro?le godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bli?e statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili jo? ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će pre?ivjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdr?ale postati ne?to vi?e od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika ?to se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će ba? ta pjesma biti "next big thing". Sve je stra?no nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...

istina

ali kako je hip hop krenuo vreme da pocnes radit trance i dance... to sad chooladni rade

da budes u trance

odo na par dana vracam se u pon...i vreme da padne pivkan gosn shot
roginator is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 02:23 AM   #48
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Svi kukaju kako muzika više ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slušamo hitove i "hitove" iz prošle godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bliže statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili još ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će preživjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdržale postati nešto više od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika što se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će baš ta pjesma biti "next big thing". Sve je strašno nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...
tačno je to što ti zboriš, ali...pogledaj ovako - u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju nešto krupno...to su odma počeli da govore prodati tiraži, posećenost koncerata, ludilo fanova...postojao je neko na koga si mogo da "upreš prstom" i da kažeš - e to je big deal...kad je James Brown počeo da se priprema za penziju - mogo si da kažeš - Evo! Tu je jedan Michael Jackson...Na koga sad uprijeti prstom u toj "kategoriji"?! Na Justina Timberlake-a?! Ushera!? Koga? Ko je taj šoumen, igrač, pjevač koji bi mogo na taj "tron" da stane!? Da ne pominjemo bendove - tu je tek kakastrofa... Ubijte me, ali ja ne mogu u ovom trenutku da se sjetim imena jednog jedinog benda koji je stvarno, ali stvarno vrijedan pomena u priči u kojoj smo se osvrnuli na bitlse ili flojde...ne znam..možda ova moja priča zvuči pesimistično, ali u ovom momentu mi stvarno tako izgleda....e, da - ja nipošto ne govorima da nema dobre muzike....nje ima...ali neki čudom je ta muzika sve dalje i dalje od čartova...mislim da se nekako došlo dotle da se nekreativnost , manjak inspiracije i smisla za inovaciju predstavljaju kao "trendovi"...riga mi se više od nafircanih 808likih kikova (koje sam do duše gotivio) i od nekog ispraznog "minimalzima" koji u stvari nije minimlizam, već manjak muzičkih ideja - pomirimo se sa tim...
Old 05-06-2009, 06:41 AM   #49
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
tačno je to što ti zboriš, ali...pogledaj ovako - u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju nešto krupno...to su odma počeli da govore prodati tiraži, posećenost koncerata, ludilo fanova.....

vidi se da si mlad....puno tih velikih bandova nisu bili tako brzo "skapirani".
Skoro svima je tek drugi ili treci album, bio album koji ih je progurao!
Islo se polako, publika se polako sticala, nije bilo puno radio stanica (a ni TV), pa je sve islo sporije..
I disko kuce nisu bile toliko nervozne kao sad...sad - ako prva pesma ne razvali - slobodan si!!

samo ..opet ulazimo u besmislene diskusije..po ko zna koji put.

Neko rekao "ova pesma mi radi.." ..(sta? to sam bio ja? ah..ok!!)
i odma krenula polemika / filozofiraje / mrsom**/ itd..
Dok se mi ovde prepucavamo , crnci rade muziku - kakva takva, ali ponekad i ispadne nesto dobro!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 10:21 AM   #50
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
vidi se da si mlad....puno tih velikih bandova nisu bili tako brzo "skapirani".
a, brate, pa ti se me pogrešno shvatio ...nisam mislio "odma" - čim su uzeli instrument i snimili nešto Samo, ja bih te ispravio da to što ih je guralo u početku nisu bili albumi, nego singlovi....a posle su dolazili top albumi...jel tako?

hehehe, pa kralju, uvijek napraviš filozofijadu kad pitaš za neki novi hit da li radi Vidiš i sam da je to ovdje ko po pravilu
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules