|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Što kaže Šerlok Holms - da bi otkrio ubicu moraš da razmišljaš kao on. Isto je sa hitovima - ne moraš da budeš deo publike, ali moraš da naučiš da par sati razmišljaš kao oni i da ukapiraš šta im danas treba. A to nije isto što i juče. Ono šta im je juče trebalo to su već kupili pa imaju, ne možeš da im prodaš ponovo. To ako uopšte hoćeš da prodaješ. A inače može svako da pravi muziku za sestru, ribu, kevu, drugara koga već ko voli ![]() Pozdrav
![]() |
![]() |
#43 |
Banned
|
![]()
hehehehe.... - awacs - dobro što te ima da ne moram da pišem puno
![]() samo bih dodao nešto... ne vezano sad za čitavu priču...ali mene je zaintrigiralo... Pošto je disko več pomenuo stereo mc's.....evo...stvar "connected" stara...matora...pancata stvar....upalim radio u kolima i čujem je...jebote...opet radi...radi iznova i iznova i iznova....evo - da sjutra u bilo kom klubu zavrtiš "connected" nećeš omašiti, jer taj gruv drži svoj filing....meni je onaj gruv referenca za nešto tako kompaktno i prosto , a da tako vozi...a šta je razlika? okinitie vi meni nos ako se i jedna stvar od black eyed peas-a bude mogla čuti za desetak godina, a kamo li da radi...a, ja vam kažem da ćete "connected" i tada moći da čujete! To je jedna velika razlika....brojni su razlozi zbog kojih više pjesme ne mogu da potraju, ali to je sigurno - hitovi se sve teže pretvaraju u evergreen.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
jedina razlika je u tome sto ce za 10 godina lik iz Black Eye Paes, sedeti na terasi svoje vile na Hollywood Hillsu (ako vec ne sedi tamo), pijuckati neki koktel, pratiti kako mu se prodaje modna kolekcija , citati ponude za koji film da radi muziku...dok ce stereo MC's biti na socijalnoj i smucati se po Brixtonu trazeci jeftinu duvku... sta je bolje jedan evergreen u ruci ili jato "hitica" na grani (koja je vrlo niska, by the way)?? ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() Last edited by balthazaar; 04-06-2009 at 08:02 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Svi kukaju kako muzika više ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slušamo hitove i "hitove" iz prošle godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bliže statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili još ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će preživjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdržale postati nešto više od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika što se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će baš ta pjesma biti "next big thing". Sve je strašno nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...
![]() |
#47 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
istina ali kako je hip hop krenuo vreme da pocnes radit trance i dance... to sad chooladni rade ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() da budes u trance odo na par dana vracam se u pon...i vreme da padne pivkan gosn shot ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
vidi se da si mlad....puno tih velikih bandova nisu bili tako brzo "skapirani". Skoro svima je tek drugi ili treci album, bio album koji ih je progurao! Islo se polako, publika se polako sticala, nije bilo puno radio stanica (a ni TV), pa je sve islo sporije.. I disko kuce nisu bile toliko nervozne kao sad...sad - ako prva pesma ne razvali - slobodan si!! samo ..opet ulazimo u besmislene diskusije..po ko zna koji put. Neko rekao "ova pesma mi radi.." ..(sta? to sam bio ja? ah..ok!!) i odma krenula polemika / filozofiraje / mrsom**/ itd.. Dok se mi ovde prepucavamo , crnci rade muziku - kakva takva, ali ponekad i ispadne nesto dobro!
![]() |
![]() |
#50 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() hehehe, pa kralju, uvijek napraviš filozofijadu kad pitaš za neki novi hit da li radi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet Black Eye Peas !!! | DaBear | Razno | 45 | 21-08-2009 10:32 AM |
Artist Rif Boom Fest | Tiki the Boyler | Promocija radova | 23 | 27-05-2007 06:49 PM |
Rif Boom Fest - Banja Luka | Tiki the Boyler | Promocija radova | 2 | 27-02-2007 07:25 PM |