Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-06-2009, 02:23 AM   #32
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Svi kukaju kako muzika više ne traje, i to je zapravo istina, ali ipak nam se događa da danas u ovoj godini slušamo hitove i "hitove" iz prošle godine i godina prije. Na kraju ispadne da se ipak pojedine pjesme probiju bliže statusa evergreena pa se vrte u narednim godinama. A ako pogledamo u ono zlatno doba kada Floydi izbacivali remek djela, Hendrix palio ili još ranije kada su Beatlesi tukli ljestvice i onda se probamo sjetiti ostalih imena iz tog perioda - nema ih mnogo! Isto tako su raznorazni hituljci propali u zaborav. Ostali su samo velikani, i to malobrojni. Tako i u ovim vremenima imamo masu zaboravljenih hitova i relativno malo albuma ili pjesama koje mogu postati kandidati za ulazak u odabranu grupicu onih koji će preživjet do statusa evergeena! Vjerovatno je i prije 40 godina bilo brdo pjesama koje nisu izdržale postati nešto više od top10 pjesmuljka. I danas ih ima. Samo je razlika što se danas svaka ta pjesmica agresivno reklamira. To je ono bitno danas! Marketing. Taj isti marketing nas iz dana u dan uvjerava da će baš ta pjesma biti "next big thing". Sve je strašno nabrijano. Napucano. Nadrkano. Brzo. Histerično. Pa i marketing laganih balada...
tačno je to što ti zboriš, ali...pogledaj ovako - u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju nešto krupno...to su odma počeli da govore prodati tiraži, posećenost koncerata, ludilo fanova...postojao je neko na koga si mogo da "upreš prstom" i da kažeš - e to je big deal...kad je James Brown počeo da se priprema za penziju - mogo si da kažeš - Evo! Tu je jedan Michael Jackson...Na koga sad uprijeti prstom u toj "kategoriji"?! Na Justina Timberlake-a?! Ushera!? Koga? Ko je taj šoumen, igrač, pjevač koji bi mogo na taj "tron" da stane!? Da ne pominjemo bendove - tu je tek kakastrofa... Ubijte me, ali ja ne mogu u ovom trenutku da se sjetim imena jednog jedinog benda koji je stvarno, ali stvarno vrijedan pomena u priči u kojoj smo se osvrnuli na bitlse ili flojde...ne znam..možda ova moja priča zvuči pesimistično, ali u ovom momentu mi stvarno tako izgleda....e, da - ja nipošto ne govorima da nema dobre muzike....nje ima...ali neki čudom je ta muzika sve dalje i dalje od čartova...mislim da se nekako došlo dotle da se nekreativnost , manjak inspiracije i smisla za inovaciju predstavljaju kao "trendovi"...riga mi se više od nafircanih 808likih kikova (koje sam do duše gotivio) i od nekog ispraznog "minimalzima" koji u stvari nije minimlizam, već manjak muzičkih ideja - pomirimo se sa tim...
balthazaar is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules