|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Mason
|
![]()
?Bem li ga... meni te Bete zvuče nabrijano, plastično i tanko. Upravo zato se ona Beta 87a nalazi u oglasima i nikako da je neko kupi
![]() Cela Beta serija mi deluje tanano... probao sam i Betu 57 za git pojačalo i odmah isključio i vratio nazad SM57. SM57 mi je bio mnogo deblji nego Beta 57 na pojačalu. A posle sam video da i u opremi svetskih studija stoji SM57 za gitarska pojačala, a Bete nema nigde... Inače, imam nameru da kupim jedan SM7B... ,ali on već nema nikakve veze sa live mikrofonima..
![]() |
#52 |
Pro Member
|
![]()
Malo si subjektivan...
![]() ![]() Generalno Beta 58 ima prilicno jaci izlaz i vise mid & hi od SM58, pa naravno i manje basa, a to je samo pozitivno za jedan vokal mikrofon... Najveca greska ovdasnjih tezgarosa je dodavanje basa na vokal zbog radi neke tamo masnoce, mooda, ili ne znam ni ja cega vec, sve tenorcici jedan do drugog, a dodaju basa da imaju neku masu, mos' misliti... U tome im neverovatno pomaze onaj nesrecni Dinacord PowerMate kome su u fabrici ugradili chip za 24 db na 75 hz dok svi eq stoje na nuli, a tek ako se doda, ihaaa... LM, Beta 87 je odlican mikrofon zvucno, pojedini se zale da "ne prima" glas bas najbolje i u sustini jeste tako, iz iskustva to znam, ali zvuk istoga je jako, jako dobar, tek tu nema plastike, cak je i u niskim frekvencijama jako bogat... Ne mogu nikako da se slozim oko te Beta 57! Lepo je imati SM57, cak sam i sam snimao sa nekom 75 years aniversasry, a posle nje na snare stavio PG 56, budget Shure iz kompleta mic-ova za bubanj i desilo se da je SM klasicno grozan... Sto se tice Beta 57, pa tu je ista situacija kao i sa 58, daleko je prezentnija i transparentnija od SM57... Ako govoris o gitarama, pa to je vec nesto drugo, tu mutan mikrofon kao sto je SM57 moze igrati lepu ulogu... Ipak, mnogo promenjivih ima, a opet ako zbog "masnoce" i "debljine" koristis SM umesto Beta 57, onda ok, ali ja bih uvek stavio Beta 57 i Sen 441, a nazad iza pojacala Sen 421, sto mi je mnogo ozbiljnije... Verujem da i ti kao i ja pricas iz iskustva a ne napamet, ali kako je moje misljenje dijametralno suprotno naspram tvog, verujem da su u pitanju neke druge stvari vise nego sami mikrofoni, recimo navika, malo predrasude, malo afiniteti, onda pojedini slucajevi gde je nesto zvucalo ovako, a negde nesto onako, dakle ubedjen sam da je Beta serija generalno modernija, bolja, prezentnija, transparentnija, kako god, e sad hoce li se nekom to svideti, ili ne, to je ven neka druga tema, mislim da je ovde upravo o tome rec... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Member
|
![]()
odlučio sam se za RODE k2 ipak, e sad koje bi mi predpojačalo preporučili da uzmem?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Pro Member
|
![]()
Hahahaha... Ajmo Jovo nanovo...
![]() Koliko para?! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Pro Member
|
![]()
hehe :d
![]() |
#56 |
Member
|
![]() Da jovo nanovo, evo nove zabave he he... e u predpojačala se ba? ni?ta ne razumnin, osim ?to znam da je avalon u5 mrk za bass uglavnom... a neznan za koliko love, ?ta ja znan ne?to u rangu ovog mikrofona, koja je donja granica ispod koje se ne smije ići, nemam ba? sad para za to, ali da znam koliko mi treba jer to mi je sljedeće, moram ga do ljeta nabavit!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Mason
|
![]()
Ja nebih i?ao ispod FMR RNC. RNC ti je jeftin preamp u parama, a u zvuku ne bi trebalo da bude tako jeftin...
![]() |
#58 |
Member
|
![]()
Ja imam betu,sm i jednog beyera(za live).Sve su to dobri micovi.Nekom vise pase prvi, nekom drugi a nekome treci.Nema pravila brate.Svi imaju razlicite glasove-zato i ima toliko vrsta micova.Sa kondenzima ista stvar.NIKO ti to ne moze preporuciti,niti pomoci da se odlucis.Probas pa ako ti pase kupis,makar to bio i sm57.Ako ti sedne sto da ne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Junior Member
|
![]()
...Idekius...respekt!... kako niko nije pomenuo Oktava microphone?!...ckekirajte odlichne npr... mk-319...mached?! par za 300 eura...ili MK-105...za delikatnije stvari...350 eura...mislim da ovi microfoni imaju mnogo vishe karaktera i da su na drugom nivou nego konzumerske lizalice...(+ realno jeftiniji!!)...btw...volim tube Mics bash zbog toga, da se lampe mogu menjati, i igrati se malo sa karakterom microfona, pa chak i kad su kinezi....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Member
|
![]()
joemeek pretpojačala su ti moja preporuka,za nekih malo vi?e od 500 eurića ima? twinQ,po meni za te pare neće? bolje naći...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji mikrofon za kućno snimanje klasične gitare? | silence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 26-03-2008 03:08 PM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |
Koji je ovo mikrofon? | dr.Ru | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 01-11-2007 02:50 PM |