Originally Posted by kravadinka
Procitaj opet sta si napisao, mozda ti bude jasnije...
Beta 58 je moj izbor uvek kad je u pitanju jeftin, robusan i kvalitetan mikrofon, ali samo i iskljucivo kada je rec o LIVE nastupu, za sve vise od toga naprosto nema mnogo smisla pored bilo kog kondenzatorskog mikrofona, pa bio to i jeftiniji B1 na kome sam napravio nekoliko tehnicki ispravnih snimaka i ne samo ispravnih, nego i solidnih...
Jedino gde Shure moze doci u obzir, bar kada je rec o budget Stage mikrofonima, je Beta 87 jer je kondenzator, ali i pored svega toga ona ne zadovoljava ni onaj minimum, koji recimo zadovoljava tri puta jeftiniji B1...
Ne znam gde si propustio podelu da su neki mikrofoni Stage, ili Live, a neki Studio, pa to im je osnovna podela pored toga da li su kondenzatorski, ili dinamicki... Ne kazem da se ne moze Beta 58 koristiti u studiju, ali zaista pored K2 ukljuciti Betu 58, ne mogu da zamislim tu situaciju, osim ako pevac nije toliki tezgaros pa moram da mu dam i kabl da ga okaci oko ruke i ramena, sto eura u dzep od kosulje i da mu donesem sarmu u gluvu sobu...
Moja prica o K2 i SE je vise isla kao usporedba ova dva brenda pre svega, onda ova dva modela, pa onda tek analiza pojedinih komponenti jesu li one stvarno ovakve, ili onakve, daleko od toga da su to losi mikrofoni, sta vise za novac koliko kostaju predstavljaju sasvim pristojnu kupovinu, pogotovo Rode...
Svako naknadno poredjenje sa mikrofonima potpuno drugacije namene nema nikakvog smisla, zato sve zvuci pomalo besmisleno...
Price svaka za sebe stoje kako za Betu 58, tako i za K2 i SE, ali nisu da se mesaju i ne mogu se porediti...
|