|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Sorry, sada sam video da si iz Hrvatske. Zao mi je sto ne mogu da ti pomogne, ali poziv vazi za druge koji su u slicnoj nedoumici.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Senior Member
|
![]()
Utoliko pre, poziv stoji. Dobrodosao!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Pro Member
|
![]()
za tvoju informaciju.. Z5600 je moj prvi tube majk,
uzeo sam ga kad je izasao i stvarno je solidno izradjen,fina kutija,kofer..ali od 5 vokala na samo jednom je zvucao zadovoljavajuce ![]() na akustarama, tak-tak, ni blizu km184 na git.kabinetima, kao ambient mike- vrlo dobro!!(uz sm57 ![]() e da.. sto se tice SE-a kao brand-a.. vrhunskom pjevacu puno majkova pase (pa cak i behr. B1 je znao zazvucat nelo?e ![]() a za ostale..dobar dinamicki (md441, re20,sm57/58) i dalje sam za opciju: bolje vrhunski dinamicki nago osrednji kondenzer(pogotovo tube)! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Pro Member
|
![]()
Ne shvatam kako to los pevac "ios"(iji) mikrofon daju dobru kombinaciju?! Jel to ono minus i minus daju plus?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Member
|
![]()
Po mom misljenju od ovog sta je ovde predlagano:
AT 4050 ili Shure beta 58. (beta podvuceno jer sam video da je neko pobrkao beta i sm ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
Evo i mene....Ceo sam zivot snimao na Neumannima, i to uglavnom U 47 i U 87, Shure sam koristio za snare (57)
Vrlo su me prijatno iznenadila 2 JEFTINA mikrofona,SE 2200 i RODE NT2A, oba koriscena za vokal, sa NEVE prepojacalom na oba, i kada sam namerno to poredio sa U87, dosta bih se tesko odlucio koji da koristim, cak mislim da bi radije koristio NT2A nego Neumann, zbog preciznosti i neutralnosti, sto nekima moze zvucati kao "suvo" Mislim, posle tolikih godina snimanja da je bolje tako "suvo" i neutralno, pa ga kasnije u mixu "ovlazivati" ili farbati, nego stalno snimati sa "karakternim" mikrofonima. Nije bas uvek, i svima potreban karakter. O tome da se recimo NT2A pokazao jako dobar i za acc. gitaru, violinu, cello i slicno, zasta U87 i nije uvek najbolji izbor...
![]() |
#38 |
VIP Member
|
![]()
Nije to ba? toliko nelogično koliko izgleda na prvi pogled.
![]() |
#39 |
Mason
|
![]()
Budi Bog s? nama...
Verujem da mnogi "savetodavci" ovde imaju dobre namere, ali: "Put do pakla je poločan dobrim namerama" ![]() Kidam ja odavde, a vi se potrudite da ne zakopate čoveka savetujući mu Bete i slična čuda za snimanje vocala u studiju... Greh je... ![]() Ja ću ipak i dalje za vocal koristiti šugavi K-2, SM57 za ozvučavanja pojačala, SM58 za vocal prilikom klubske svirke, MD421 za trube, perkusije, razne druge stvari (ali ne za solo vocal), a Betu ni za šta, jer je operisana u bass-u. Ali... ubedite vi čoveka slobodno da kupi šurku za studio, a poželjno bi bilo da ga ubedite da kupi Betu 87a, pošto prodajem jednu ![]() Super bi bilo, šta nas briga.. nećemo mi da snimamo vocale tamo ![]() Kad bolje razmislim, može za vocal i AKG D-12 i D-112! Što da ne? ![]()
![]() |
#40 | |
Member
|
![]() Quote:
Posto verujem da je ovo upuceno meni. Iako mislim da je beta 58 odlican mikrofon, predlozio sam ga jer je bio vec u prici. Bez uvrede, ali ja preporucujem samo stvari koje sam isprobao i ne pljujem po onome sta nisam nikada koristio ili video, a beta 58 koristim svakodnevno na poslu. Nemam nameru da se raspravljam sa bilo kim o audio opremi jer smatram da je sve ovo prilicno subjektivno. Coveku su predlozeni svi ovi modeli, a na njemu je da ode u prodavnicu i isproba. ps. Naravno da je beta 58 losa u basu ako si je nabio na usta! Probaj da je odmaknes u "studijskim" uslovima isto koliko bi bilo koji kondenzator. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji mikrofon za kućno snimanje klasične gitare? | silence | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 26-03-2008 03:08 PM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |
Koji je ovo mikrofon? | dr.Ru | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 01-11-2007 02:50 PM |