|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Poslusao sam te Milance,sve sam uradio ponovo...Registre sam ocistio sa TuneUp Utilities (drugi nemam)...Sve u sv e-mu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
banned
|
![]()
koji driver koristis u sonaru? Asio ili wdm?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Asio,sto jel ne bi trebalo?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Molim vas kolege,jos jedna stvar...Izvalio sam novi problem vezan za istu onu gresku u Sonaru...Desava mi se to da ne mogu da koristim dva programa istovremeno koji koriste zvuk (primer; Sonar i Winamp) a isto tako ni Winam sa YouTbe-tom nece...Strasno,a nesto mi je ne logicno da imam toliko los komp da mi se ovo desava kad mi se nije desavalo sa obicnom Creative Audigy 7.1 karticom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Psiho
|
![]()
Ja imam istu karticu, i gotovo sam siguran da ti imaš problem nevezan uz samu karticu.
Što se tiče Sonara i Winamp-a... normalno je da ne možeš koristit oba u isto vrijeme. Sonar koristi ASIO driver-e, a Winamp ne. Kartica ne može radit paralelno na dva različita seta driver-a, barem ne bez da ima dva odvojena audio kanala. Ja koristim latenciju od 5ms kad snimam ili sviram gitaru, i nema nikakvih pucketanja. Problem vjerojatno nie u kartici. Zvuk u winampu ti je jednak kao što je bio i sa Creative karticom, samo ti se sad Sonar čuje bitno bolje. Winamp je, btw, teško govno od playera. Skini si besplatni Xmplay... ima ASIO podršku, podržava gotovo sve formate kao i Winamp, svira mp3 direktno iz ZIP ili RAR datoteka, te imaš i opciju korištenja Winamp plugin-ova (recimo Milk Drop).
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Shiva hvala ti,ali izgleda da se nismo razumeli...Nije poenta u winampu,konkretno mi sad treba gitara i ne mogu ''provucenu'' gitaru kroz Guitar Rig 3 da snimam u Sonaru...Da li mogu dva programa da korriste asio drivere u isto vrema,kad probam oba programa sa asio driverima onda dobijam onu gresku Audio Dropout,a ako sonar prebacim na WDM drivere onda dobijam sledecu gresku:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Ne moze!
Drajver ne dozvoljava istovremeno koriscenje dva ASIO stream-a niti istovremeni rad ASIO i WDM aplikacija. Za divno cudo u OSX-u ista karta ovo radi nesmetano (core audio) Ako moze Guitar Rig da se pokrene kao plugin na inputu onda bi mogao da snimas. Ovo je problem kod svih USB EMU-a (imam 0404) |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
E hvala ljudi,da znam i da se ne mucim za dzabe,samo m jos nije jasno zasto mi baguje bilo koji drugi program vezan za muziku,malopre sam pustio Sonar u isto vrema sa you-tubetom i YT zabaguje a cak i poslee kad izgasim Sonar ostane zabagovan-ide 3 sekunde video (bez zvuka) i pnda stane cak i ako je ucitao...To mi nije jasno ali nije nista strasno,bitno je baviti se muzikom,jbs sporedne stvari...
![]() Kejkz,mislim da ovo za GR 3 kao plug-in nije izvodljivo,mozda i jeste samo ja nee znam kako... ![]() Last edited by Riccolo; 25-01-2009 at 04:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
AKG D40S & E-MU 0202 USB => Ima Suma - Nema Suma | jox | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 21-06-2009 06:42 PM |