Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   E-mu 0202 Usb,Pomoc,Utisak... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25963)

Riccolo 22-01-2009 01:21 AM

E-mu 0202 Usb,Pomoc,Utisak...

1 Attachment(s)
Kolege pomagajte...Danas sam kupio zvucnu E-mu 0202 Usb i mogu vam reci da sam nasao vise mana nego prednosti...Prednosti su: kvalitet zvuka-dobar (za tu cenu),snimanje glasa,basa,gitare odlicno sumova skoro i da nema i uz pomoc AmpliTubeta moze se izvuci jedan solidan zvuk itd...E sad mane:Imam pucketanja,seckanja,a ako povecam latenciju onda je kao ok,ali onda ispada da sam u minusu jer sam imao manje kasnjenje sa Creativ Audigy-em (prosla karta) i asio4all driverima nego sad sa novom kartom koja takodje ima asio drajvere...Jako los zvik na zvucnicima u winampu recimo,a pritom je super zvuk u Sonaru.Nemam volume Control,kartica od namestanja nekih ima samo Device(u slucaju da imas dve kartice pa tu selektujes koju hoces) i Sample rate koji bih molio neko da mi pojasni kao pojam i u kakvoj je on vezi sa latencijom...Cak mi se cuju i dugmici od tastature (kao na mobilnom) :grin: Stvarno cudno...Ima jos Nekih sitnica ali za pocetak da mi resimo ovo sa drajverima, pucketanjem i latencijom a zaostalo cu lako...

Ako jos sta treba od informacija napisacu naravno...

Ps:ovako se obicno zavrsava vrhunac pucketanja : file:///C:/Documents%20and%20Setting.../Sonar%207.bmp

Riccolo 22-01-2009 02:53 AM

Re: E-mu 0202 Usb,Pomoc,Utisak...

Iskreno se nadam da ce neko znati da mi pomogne... :)

lesha 22-01-2009 03:18 AM

1. skini poslednji softver i drajvere sa emu sajta
2. da li si prvo instalirao drajver, a zatim patchmix?

Riccolo 22-01-2009 03:43 AM

Pravo da ti kazem Lesho citao sam forum ceo dan i isto se postavljalo pitanje oko drivera i patchmix-a...Bio sam na sajtu E-mu-a i mozda sam retardiran ali ja nisam uspeo da nadjem drivere tamo,a patchmix ne znam ni sta je :banghead:...Ako nije dosao uz softver sa karticom onda sigurno nisam,ali potrazicu opet sve ove stvari pa ti javljam sta sam uradio...

lesha 22-01-2009 07:43 AM

Quote:

Originally Posted by Riccolo (Post 232221)
Pravo da ti kazem Lesho citao sam forum ceo dan i isto se postavljalo pitanje oko drivera i patchmix-a...Bio sam na sajtu E-mu-a i mozda sam retardiran ali ja nisam uspeo da nadjem drivere tamo,a patchmix ne znam ni sta je :banghead:...Ako nije dosao uz softver sa karticom onda sigurno nisam,ali potrazicu opet sve ove stvari pa ti javljam sta sam uradio...

evo meni je trebalo 10 sekundi..
http://www.emu.com/support/files/dow...y=0&Platform=1

patchmix dsp je njegov mikser.

Riccolo 22-01-2009 02:45 PM

Hvala...Bio sam na toj stranici 100 puta ali uopste nisam izvalio drajvere pred nosom...Mnogo sam glup....Kad instaliram i Patchmix nadam se da ce biti bolje,a ako ne bude
javljam se opet...

Riccolo 22-01-2009 03:32 PM

Instalirao sam prvo drivere pa patchmx,ali mi je ptchmix stao u jednom delu instalacije sa porukom: ''Setup is unable to detect a supported product on your system''..Nista meni tu nije jasno,sve sam lepo povezao (jedan kabl),instalirao drivere kako treba restartovao i eto...Kad ce se desiti da ja nesto kupim i da ne mislim... :banghead: (kadd budem platio do jaj verovatno)

milos 22-01-2009 06:34 PM

Mislim da Patchmix ni ne postoji za te E-mu USB uredjaje , samo za PCI vazi...:rolleyes:

lesha 22-01-2009 07:03 PM

tebe sigurno zeza usb..

milanCHE 22-01-2009 09:17 PM

najbolje uradi sve ispocetka.prethodno deinstaliraj te drajvere koje si vec instalirao,izbodi karticu iz usb-porta,restartuj komp,pocisti registre ako imas neki softvercic za to,ponovo ubodi zvucnu ali u neki od USB PORTOVA SA ZADNJE STRANE KUCISTA(dakle direktno na maticnoj ploci),instaliraj najnovije drajvere sa sajta,evo ti link,i pre pocetka rada stavi latenciju za pocetak na recimo 10-20 ms (milisekundi).nisam siguran na koliko je ona po default-u podesena.i naravno,da ti u programima u kojima radis drajver bude EMU asio....i naravno,u control panel
u u podesenjima zvuka,selektuj EMU 0202 kao glavni sound/voice playing/recording device...
pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 01:30 AM.