Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-01-2009, 08:57 PM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Najbolji program za komponovanje (midi)????

meni je bio i ostao Cubase/nuendo zakon za midi. a naradio sam se na njemu zadnjih 18 godina da ne kazem koliko. isto za audio post produkciju... nema mi premca u brzini i preciznosti. naravno da je stvar i navike. ali i rezultata.

probao sam Logic, i nije los, ustvari poprilicno slican. samo su neke stvari bespotrebno komplicirane. svidjaju mi se njegovi pluginovi, al to nema veze sa editingom. ako bih recimo presao na mac, uz nuendo4, probao bih logic i malo vise, nisam zadrt, pogotovo za elektroniku.. cisto da me mozda odvede u neku drugu pricu.. za inspiraciju.. a i svidja mi se sto nije djavolje skup ko nuendo. sto se tice audio posta i audio editinga tu ga steinberg apsolutno sisa u workflowu.

kakav midi na pro toolsu ? to je uvijek bila najgora implementacija midi editinga. kod Digidesigna je u tome uvijek bilo kasnjenja.. kao ono usput. Steinberg i poslije Emagic u midiju uvijek bijahu milion svjetlosnih godina ispred.

ono sto me moram priznat brine je, dosao sam na kraj puta s jednoprocesrskim kompjuterom. i razmisljam o novom kompu,,, mejdutim internet je preplavnjen sa komentarima o iskljucivanju "multiprocesinga" da bi imao tocan realtime export.. pogotovo za Steinberg. nenzma koliko je kriv Vista.. ili VST3.. ali imam osjecaj da ode sve u pe em.,.. neuskladjeni driveri/asio/vst verzije/driveri .. kompjuteri sve brzi, a sve losije rade.. za ubit se..

clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules