Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Najbolji program za komponovanje (midi)???? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25704)

Riccolo 07-01-2009 01:49 PM

Najbolji program za komponovanje (midi)????

Cao svima...Zeleo bih da mi neko pomoge oko izbora programa,bacio bih se bas ozbiljno na komponovanje (midi kontroler i td..)...Do sad sam radio u sonaru 7 kod njega je dosta zanimljivo raditi u midiju dok mi se cubase i nuendo ne dopadaju,midi im je odvratan (nepregledan)...Zeleo bih da cujem vase misljenje interesuje me u kojim programima vi radite,jedino nisam nikada radio u pro tools-u ali koliko ja znam on mora bas da se plati jer ima neke eksterne komponente...

Znam da je najbolj program onaj u kome znas da radis,ali cisto me je interesovaljo vase misljenje na ovu temu i izvinjavam se ako je ova tema vec bila na forumu...Hvala unapred...Srecni Praznici!!!! :grin:

silicon science 07-01-2009 02:43 PM

Re: Najbolji program za komponovanje (midi)????

Ne kapiram sta ti je nepregledno u cubendu:confused: :confused:
Sasvim je pregledan i funkcionalan za midi programiranje...

koki 07-01-2009 04:44 PM

logic audio platinum najbolji za midi!bar meni!

Mrgud 07-01-2009 08:37 PM

Sto se tice midi editovanja po meni je Fl studio odlican!Tesko da je i jedan pregledniji od njega!

LACKY 08-01-2009 01:49 AM

A i kakve veze ima komponovanje sa Midi editovanjem?

Mrgud 08-01-2009 12:07 PM

Pa vjerovatno ce da svira i snima vsti preko midi klavijature pa onda ima veze..

milos 08-01-2009 01:37 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 230478)
Ne kapiram sta ti je nepregledno u cubendu:confused: :confused:
Sasvim je pregledan i funkcionalan za midi programiranje...

Bas je dobar editor u Kobasu i Nintendu,neka proba Live pa da vidi sta je nepregledno :D
FL ima odlican piano roll, BTW:wink:

Danny Lou 08-01-2009 02:45 PM

cubase/nuendo... ako ti je midi nepregledan a ti ga zumiraj po vertikalnoj bazi :wink: na pravougaonicima ce cak da se pojave i slova/ imena nota... a imas i score (ctrl+r).... ako to nije pregledno onda ne znam sta je i volio bih da mi pokazu nesto pregledanije pa da predjem na to preglednije :D

Maiv 08-01-2009 07:00 PM

Pa meni je Live super pregledan :D , treba se covjek sam malo naviknut...

Svi kazu da live nije nest za midi pa ga nisam namjerno htio preporucit ali ak mislis radit nest sa repetitivnim tehnikama onda je super jer mozes izimprovizirat vrlo neocekivane stvari. :wink:

psionic 08-01-2009 07:03 PM

Sve vise ljudi srecem po raznim forumima koji tvrde kako je cubase/nuendo mnogo losiji za rad sa midijem od Sonara. Ja stvarno pokusavam da se prebacim na Sonar zbog 64bita i vise memorije, al brate ne ide, ne mogu da se snadjem sa editovanjem midija, kad selektujes, on selektuje sve trake i sve ih kvantizuje, klipove ne mozes nacrtati nego moras da ih usnimis, klipovi su skroz nepregledni (ne znas nikad koliko ih ima jedan preko drugog, ne mozes im produziti trajanje npr iz midi editora i sl.) Stvarno pokusavam da zaboravim nuendo i prebacim se na sonarov nacin razmisljanja, ali to mi je kao da sam iz nekog Lamburdzinija usao u Ladu :)

Fruti je super za 4/4 tehno pesme i to je to.
Ableton Live je... Cuo sam od par ljudi da ga koriste i nisam ni smeo da ih pitam kako...
PTools - kazu da je bolji za audio editovanje ali nesto i nisam puno radio sa njim...
Samplitude/sequoia - ako mrzis sebe dovoljno - opet su slabi za midi, za audio su ok...

Dakle mislim da treba da odaberes izmedju Sonara i Nuenda, ali mi se cini da si ti vec odlucio.

Pozzz:wink:

All times are GMT +1. The time now is 10:43 AM.