Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Goran ?impraga

Goran ?impraga Producent i clan grupe Biber razgovara sa vama ne temu produkcije. Radio vi?e godina sa Kornelijem Kova?em i na nekoliko projekata Gorana Bregovi?a. Takodje radio i sa Pavlom Aksentijevi?em, Rambom, Van Gogom, na projektima Bebi Dol, Bombaj ?tampa, Tifa, Kerber, K2, Kiki Piloti. Na velikom broju komercijalnih projekata od Hari Mata Hari, ?eljko Samard?i? pa do Seke Aleksi? ,Mitar Miri? itd. itd...

Thread Tools Display Modes
Old 07-12-2008, 02:14 AM   #31
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Glupa pitanja!

zanima me da li postoji Mr. Yes ?
lesha is offline  
Old 15-12-2008, 10:51 PM   #32
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

ako upalim fen pored mikrofona da li cu dobiti topliji sound?
kVu is offline  
Old 15-12-2008, 11:02 PM   #33
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

To je stari producentski trik. Kada pored obicnog mica upalis fen on pocne da radi kao lamas.
LACKY is offline  
Old 15-12-2008, 11:14 PM   #34
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

a zasto na vecinu ovih pitanja nema odgovora? da li bi pao server kad bi se odgovorilo na neka od njih, npr. na moje?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline  
Old 15-12-2008, 11:49 PM   #35
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
ne znam da li je ovo glupo pitanje ali definitivno nije pitanje za novi thread... kada bi trebao da sastavim sistem da svaki kanal iz sekvencera (sx recimo) imam na mikseru (do 64 kanala) koji bi to sistem bio i koliko bi kostao?
Ako od 6 oduzmes 4, dobijes 2. E 2 X 64 je 128, e 128 megabajta rama se nekada dobijalo u Akai 6000.
LACKY is offline  
Old 16-12-2008, 01:45 AM   #36
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Prvo par konstatacija...
potpuno se slazem sa uvazenim kolegama Idekius-om, Lacky-em i "7" po pitanju lika i dela Zagora, Bleka Stene, Komandanta Marka, pa i Marti Misterije... Ipak, ne treba smetnuti sa uma i ove cinjenice: Kao sto je poznato Zagor i Kapetan Miki imaju ozbiljne "mrlje" u karijeri. Ne treba posebno napominjati da je svojevremeno Sila Majk dobro "isprepucao" Zagora i ozbiljno mu srozao rejting, a i Kapetan Miki nikad nije uhvatio gdin-a "Cudesno Lice", koji ga je milion puta izradio kao pocetnika. Zato im ja ne bih bas tako lako davao oreol "idealnih junaka". A, istine radi treba reci da je od njih nekako najhumaniji ipak Kapetan Miki, trebalo je bre, trpeti onog Smuka i Salasa, koji su non-stop pravili s***** i otezavali mu posao.
Moje licne simpatije i respekt, ako smem da iznesem, su na strani Kita Telera (malog rendzera) koji je, osim sto nema mrlja i neresenih slucajeva, pokazao da ima izgradjen i jak karakter i licnost, istancan osecaj za pravdu, humanost ( i on je imao na vratu onog Frenki Belevena), vanserijsku pronicljivost, snalazljivost, brzinu, hrabrost... Pri tom on sve vreme pokazuje ogromnu dozu skromnosti (tu mu je jedino ravan Kapetan Miki), opustenosti, lepog vaspitanja, omiljen je u drustvu, duhovit, talentovan i sjajno obrazovan. Svemu tome treba dodati da je potpuno obozavan od od zenskog pola, i tu mu jedina realna konkurencija moze biti samo njegov imenjak Kit Karson. Iskreno, uvek sam se pitao sta je tako magicno u tom coveku , vec posle predstavljanja, zene postaju "kao hipnotisane".

E, sad dolazimo do pitanja... Dobro je poznato da je dugogodisnji saputnik/sapatnik/partner Kita Karsona u borbi za pravdu i prosperitet bio i Teks Viler (ukratko, jedan lik dostojan svakojakog postovanja). Da ne duzim, jednom prilikom, pre trinaestak godina, sedeo sam uvece sa jednim "strucnjakom" za blues muziku (ili se bar tako predstavljao). Ostalo se do kasno, malo se i popilo, pricali smo o nekim likovima, njihovim albumima, i u jednom trenutku vise nisam bio "na svom terenu", covek mi je vadio "iz malog mozga" neka imena za koja nisam cuo i poceo je da mi bude sumnjiv, iako smo obojica bili "pod gasom" . Da bih ga proverio poceo sam i ja njega da pitam za neka imena i njihove albume i koncerte. E, sad, fora je da sam poceo da mu lupam imena iz stripova (i neke gore navedene), i "zacudjujuce" sve ih je znao (kao blues muzicare, naravno ), a za Teks Vilera mi je "potvrdio" da je preslusao "gotovo sve sto je objavio", cak mi pominjuci i imena albuma.

Dakle, moje (glupo) pitanje bi glasilo: Postoji li blues muzicar (ili sta god) TEKS VILER?
Old 16-12-2008, 02:26 AM   #37
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
.... a za Teks Vilera mi je "potvrdio" da je preslusao "gotovo sve sto je objavio", cak mi pominjuci i imena albuma.

Dakle, moje (glupo) pitanje bi glasilo: Postoji li blues muzicar (ili sta god) TEKS VILER?
Ja?ta! Usnu harmoniku mu svira ?alosna Sova

Moj kum Sebastian, iz klubskog banda "Penthouse", je u prvoj polovini 90-ih, NA MOJE OČI (!!!) obrlatio dve simpatične klinke iskrenim ?aljenjem ?to "Led Zeppelin" nisu izdali ni jednu pesmu izuzev "Stairway To Heaven", a potpuno su pale na njegovo obećanje da će da ih vodi na koncert Janis Joplin, jer ona uskoro ima koncert u Srbiji
Neverovatno, ali istinito! Dogadjaj se zbio u sada već davno zatvorenom "Rock Klub 69" u Ni?u
E... mo?da je na tom koncertu svirao i Teks Viler
Old 16-12-2008, 09:46 AM   #38
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Ako od 6 oduzmes 4, dobijes 2. E 2 X 64 je 128, e 128 megabajta rama se nekada dobijalo u Akai 6000.
da si mi prije 15 godina rekao da ne treba da bjezim sa casova matematike da bi znao odgovor na ovo svoje pitanje, tacno bih te poslusao

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline  
Old 17-12-2008, 12:33 AM   #39
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Ja?ta! Usnu harmoniku mu svira ?alosna Sova

.......

E... mo?da je na tom koncertu svirao i Teks Viler
Eto,..., znao sam , a malo je falilo da coveka proglasim lazovom i sarlatanom. Dobro je da mu bar ime nisam obnarodovao. Hvala na informaciji.

...A, ja da odvojim jos neko vreme za blues.
Old 17-12-2008, 01:05 AM   #40
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Zelim da odsviram pesmu od 3 minuta za 2 min ......

Da li mi za to trebaju profesionalni uslovi ili mogu i u kucnom studiju ????

Pozdrav
Ja sam (za opkladu) odsvirao (sinhronizovao) pesmu od 3 minuta za minut i po, pustili smo 24-kanalac (MCI) na 76 brzinu, i ja sam odsvirao neke padove i solo sintove za ukupno minut i po, a svirao sam naravno za oktavu vise. kada smo pustili playback na 38 (normalnu brzinu - ovo govorim zbog mladih, koji su se rodili posle "smrti" visekanalnih magnetofona) - sve je bilo normalno i u redu!
Cisto kurioziteta radi - ne hvalim se, i nije za hvaljenje...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules