|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#81 |
Banned
|
![]()
a, formula je laka....Oćeš lovu i slavu od muzike? Povinuj se pravilimima igre i nađi ciljnu grupu! Što veća ciljna grupa - to veća lova....Ne sviđaju ti se pravila - pokušaj da ih postavljaš, ali se upitaj da li možeš!? Da li si ti Elvis Prisli, Džimi Hendriks, Džejms Braun ili barem Beni Benasi
![]() Svi vi volite da za vas kažu da ste "profesionalci", a onda neki kukaju nad pravilima igre!? Zašto treba da zvuči malo i jadno ako neko muziku radi iz hobija? Ne znači li to privileguju da radiš ono što hoćeš i šta ti prija, a ne šta moraš?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Pro Member
|
![]()
Znači, ali istovremeno se podrazumeva da ako radiš muziku, želiš da budeš poznat, a ako to radiš iz hobija onda se smatra da nisi poznat i samim tim ti ni muzika ne valja, jer se slabo kome svidja ono sto radis, a slabo se svidja ljudima zato sto nisi ni nameravao da se njima svidi jer si radio ono sto se tebi svidja i tako u krug ...
![]() |
#83 |
Banned
|
![]()
al pazi...ne mora uvijek svjesno da se ide ka uspjehu i komercijali..neko prosto gilja nešto svoje i ubode...to je bog, sudbina ili u šta god vjerjuete ili ne vjerujete...prosto se potrefi dati momomenat da određena pjesma postane poznata, a već u drugom momentu možda i ne bi...eto to je meni ono najljepše i najmagičnije u svemu tome....hehehehe..zato sve više volim "one way wonders" bilo kojih žanrova
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Pro Member
|
![]()
Kapiram, nisam ni rekao da ja podrazumevam da tezis da budes poznat ako pravis muziku, vec da je takvo generalno misljenje onih koji kada kazu da neko radi muziku iz hobija ucine to tako da to zvuci "malo jadno".
![]() |
#85 |
VIP Member
|
![]()
ko radi muziku iz hobija - "nemoze da nabode" NIKAD! JER - ako radi iz hobija, onda nece da se petlja sa izdavacima i da nudi okolo..nije u tim vodama...zar ne?
![]() |
#86 |
moderator
|
![]()
E bas vala. Dosta mi je toga!
Mislim da je daleko jadnije kad ljudi koji ni ne rade muziku koja ih ispunjava i koju vole, nisu uspesni i zadovoljni svojom zaradom ! Pa u cemu je onda poenta,kad nemaju ni licno zadovoljstvo ni pare u rukama? To sam se uvek pitala.
![]() |
#87 |
Banned
|
![]()
Zorane, to si u pravu i to stoji...samo može da bude bezbroj mogućnosti..ne znam..da ga neki prijatelj nagovori u smisli " Ej, ovo ti je dobro - aj probaj ovo da izdaš, tj. da ponudiš nekom". ... U krajnjoj liniji, ne podrazumjeva se da ko radi iz hobija ne želi to da podijeli sa drugima, djeleći diskove, kačeći na sa sajtove i slično , samo što ne očekuje nužno zaradu...tako da neko iz biznisa može da naleti i da mu to "zapadne za uho"...naravno!!! to se odnosi na jednu pjesmu ili eeeventualno album...posle ili prelazi na šljaku, ili nemoj? Pa zar nije tako? Najčešće je tu u pitanju singl...tako ja to barem doživljavam.... Pa evo...mnogi veeeliki svjetski bendovi, klasici, su bili tinejdžeri ili studenti koji su tamburali po podrumima ili garažama dok, igrom slučaja....preko neke svirke ili demo snimka to nekom nije zapalo za uho...(tj. namirsao mogućnost zarade) A ne mora da znači da su ovi to svjesno htjeli...Ima tu bezbroj mogućnosti...ma to je život...ko će to objasniti!??? Eto neko dirinči čitav život za male pare, a neko zaokruži nekoliko brojeva na listiću i obogati se...nekom prosto ostane nasledstvo, pa ga proćerda
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Banned
|
![]()
i da budem iskren....bez foliranja...štošta ne bih uradio za novac....al bih za dovoljno dobre pare radio i najgore smeće od muzike, samo da mi neko ponudi :P A, ovako je cimanje raditi smeće za džabe -hehehehehehehehe...eto to je hobista
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. Zorane, samo ne mogu jednu stvar da te skapiram...većina toga što ti pričaš je čisto surova istina, aliiii jedno veliko ali....zar si baš došao dotle da ti muzika baš nikako ne utiče na emocije!? Da ima nešto što posebno voliš nevezano za posao ? Postoji li neki "proizvod" koji te dirne u dušu? Nešto što ti prosto prija... Last edited by balthazaar; 06-12-2008 at 03:34 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Vidi ovako, mozda ti necu direktno odgovoriti na pitanje, ali je ovo svakako tema ove teme ![]() ![]() Da bi se napravilo bilo sta, od komercijale, preko alternative pa do undergrounda potrebno je vreme, cak i ako to zvuci veoma lose. Ako za svo to vreme koje pojedinac, ili ceo bend, ili bilo ko ko se bavi bilo cime od kovaca do slikara, provede uceci, isti ne uspe da da neki svoj licni pecat tome sto radi, onda nije trebao ni pocinjati, jer koji je rezon posvetiti deo zivota necemu i muciti se da bi napravio ensto sto vec postoji? Jedina dva nacina da neko ne da licni pecat svemu tome su ili da je netalentovan pa cim odstupi od utabanih staza i krene nesto sam da uradi to zvuci bezveze, pa se zato drzi vec utabanih staza, ili da se ovime bavi iz niskih pobuda kojima je najvisi cilj da zvuce kao i drugi, ne videci veliki problem u tome. Sta je problem pitate se? Ajde da izostavimo taj moralni problem, koji moze postojati, ali nije pod moranje, psotoji jos jedan problem. Kada, lupam, Vlado Georgijev, napravi neki reverb na glasu, svi pitaju kako je to uradio jer zele i oni takav reverb. Ono sto vladu izdvaja je to sto on nije pratio druge da bi dobio takav reverb, i dok ovi iskopiraju Vladov reverb, on ce vec napraviti jos jedan veci lepsi i bolji i tako ce uvek plagijatori kaskati iza onih koji su originalni. Dakle za hit, po mom misljenju, nije potrebna samo produkcija i x-factor, vec i originilanost, jel dzaba ti x-factor ako smo takav x-factor culi vec sto puta a ti si ga samo iskopirao. To sto si ti cuo milion istih pesama koje su uspele, pa sad cim cujes jednu takvu kopiju mozes da procenis da ce i ona uspeti jer lici toliko i toliko % na onu proslu sto je uspela, je zanimljivo, ali svakako je daleko od unikatnog talenta, jer, pogledaj i sam, koliko ima onih koji to sve uspesno iskopiraju, i poznaju te x-factore, ima ih na tone ... Da se ti ne svrstas sam u ovu nekreativnu grupu, posto ovo je upereno kao protiv tebe, ja sam recimo uzivao u onim cecinim pesmama koje si remiksovao. Ionako volim cecin glas, samo sto je to kod tebe bila sasvim druga atmosfera od one standardne cecine kafanske atmosfere u pesmama, i smatram da je to bilo veoma originalno, zato ne znam sto sve vreme pranis ovakve plagijatorkse supke kao sto je lik koji je ovo napravio ...
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 06-12-2008 at 04:03 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
VIP Member
|
![]()
Zorane, samo ne mogu jednu stvar da te skapiram...većina toga ?to ti priča? je čisto surova istina, aliiii jedno veliko ali....zar si ba? do?ao dotle da ti muzika ba? nikako ne utiče na emocije!? Da ima ne?to ?to posebno voli? nevezano za posao ? Postoji li neki "proizvod" koji te dirne u du?u? Ne?to ?to ti prosto prija...
[/quote] Pa nemoze vise nista da mi utice na emocije!! Prija mi kad cujem neki dobar pop aranzman, kad je sve odradeno svetski, dobar aranzman, melodija, itd...ali to traje kratko prosli su ti dani (I godine) kad sam sa slusalicama slusao i analizirao sound / zvukove / produkciju / efekte itd....nema se vremena da se samo slusa muzika. Oce to i sa godinama....malo sam se smorio od non-stop muzike, "day in-day out" sto kazu..izgoris malo. Sve je na neki rok (kratki), mora da bude dobro, inace nema posle nista, itd... A sad sam i u nekim drugim vodama i vise delegiram nego sto radim sam! To je najbolje... Najvise volim kad ostanem sam kuci i kad je apsolutna tisina!! najlepse.... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
josh jedna | cAAc | Promocija radova | 17 | 02-09-2007 02:47 PM |
:: FXpansion GURU :: | lesha | Audio Software | 27 | 01-07-2007 12:58 PM |