Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2008, 01:05 AM   #11
igorxp
Member

Default Re: Laptop i ?iva svirka

Kad je pro?le godine u Kontekst galeriji Robert Henke dr?ao prezentaciju svog midi kontrolera (monodeck) zakucao mu se G5 na samom početku. Neko od prisutnih je dobacio ,,I thought Mac computers don't crash.'', na ?ta je Henke odgovorio ,,They don't crash always, but they do crash often!''
igorxp is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2008, 01:25 AM   #12
akordeonista
Senior Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Malo sam guglao i od tog fortea sam nasao samo ono sto firma koja ih pravi i prodaje zeli da ljudi vide. Ista stvar kao i sa Kore playerom od N.I. Jos uvek nema te mashine koja moze da pogura to sto ovi reklamiraju (mozda moze neki quad procesor sa osam giga rama i dual grafichkom od giga)...
Lap-top to jos uvek ne moze da iskalkulishe tu kolichinu podataka koju zahtevaju 2 ili chak 3 "ozbiljna soft sinta" i to je ultra porazavajuce.. Nedavno je Moritz instalirao na poslednjem modelu Apple MAcBookPro 17Inch wide ludilu taj njihov free kore player i ... Na vecini preseta koji su dobri (mozda i odlichni) procesor ode na 70 % zauzeca, u standalone modu...
Znachi, moze da posluzi lap top kao sint mashina iz koje furash tako nesto, i to je to... Ne bih se usudio da mi taj rachunar sluzi za ne daj boze neku matricu ispod pored toga(heh, pocheo sam i trodimenzionalno da se izrazavam) u real tajmu itd...
A lik iz Ramshtajna je kul, ES2 je super soft sint i pritom uzima 0.2 % procesora a zvuchi odlichno, pogotovo kada uzivo prodje kroz neki dobar mixer...
Ne znam sta si video u vezi Fortea ali govorim iz licnog iskustva, koristim ga u kombinaciji vise VST instrumenata.
Trenutno dizem 8 VST instrumenata i 3 simulatora gitarskih pojacala a planiram da ubacim i jos neke instrumente:
- Hypersonic 2 (2x)
- Ni B4II
- Real Guitar
- Real Strat (3x)
- Korg M1
- NI Guitar Rig 3 (2x)
- IK Ampli Tube Metal.

Pri svemu ovom, zauzece RAM-a je oko 860Mb a procesora 5 - 8%! Moja masina je RuDAW Pro sa Quad 9300 procesorom i 4Gb RAM memorije ali to ne menja stvar kada je Forte u pitanju i dilema da li on moze da radi na lap-topu!
Forte je upravo i namenjen zivoj svirci VST instrumenata! Postoje jos neke host aplikacije sacinjene za ovu namenu (na pr. Steinberg V-Stack i sl.) ali je Forte daleko ispred njih, pogotovo kada je midi ruting u pitanju sto je za ovu namenu jako bitno!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2008, 01:57 AM   #13
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
SS kaze:"A nekada su imali kontrolu kvaliteta za uzor drugima, dok nije bilo Kine".

"Assembled in Ireland"
Slovstare, koliko me moje skromno znanje engleskog jezika sluzi, cini mi se da ovo znaci "Sastavljeno u Irskoj"
I moja Pc-jevaca je "Assembled in Belgrade" tj. Ru DAW "Assembled in New Sad". Sto znaci da smo mi jedna vrlo razvijena hi-tech industrijska zemlja.

Last edited by LACKY; 23-11-2008 at 01:59 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2008, 02:03 AM   #14
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
"Assembled in New Sad"
Hoće? da ka?e?: "New Now"
Old 23-11-2008, 02:04 AM   #15
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Jasta brate.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2008, 02:29 PM   #16
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Laptop i živa svirka

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Ne znam sta si video u vezi Fortea ali govorim iz licnog iskustva, koristim ga u kombinaciji vise VST instrumenata.
Trenutno dizem 8 VST instrumenata i 3 simulatora gitarskih pojacala a planiram da ubacim i jos neke instrumente:
- Hypersonic 2 (2x)
- Ni B4II
- Real Guitar
- Real Strat (3x)
- Korg M1
- NI Guitar Rig 3 (2x)
- IK Ampli Tube Metal.

Pri svemu ovom, zauzece RAM-a je oko 860Mb a procesora 5 - 8%! Moja masina je RuDAW Pro sa Quad 9300 procesorom i 4Gb RAM memorije ali to ne menja stvar kada je Forte u pitanju i dilema da li on moze da radi na lap-topu!
Forte je upravo i namenjen zivoj svirci VST instrumenata! Postoje jos neke host aplikacije sacinjene za ovu namenu (na pr. Steinberg V-Stack i sl.) ali je Forte daleko ispred njih, pogotovo kada je midi ruting u pitanju sto je za ovu namenu jako bitno!
Upravo je to i poenta priche-moze da ga pogura ruDaw i neki jachi MacPro... A da li su oni zgodni za nosenje za Live??? I naslov treda je Lap Top i ziva svirka...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2008, 02:37 PM   #17
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Citiram (Da Bear):
"a i Sting / Police su terali 2 x Logic setup-a, (na Apple lap-topovima)"

Licno, nemam komentar, kazalo se samo...
Poz.
Zapucava se Mac i te kako, a to sto Police fura MAc uzivo ne dokazuje ama bas nista... A zasto recimo Chemical Brothers ne teraju 2 Maca uzivo? Zato sto su svesni da se SVAKI rachunar zakucava... Ljudi furaju pravi hardverski sekvencer i ne razmisljaju o zapucavanju i stabilnosti i latenciji
Nedavno sam radio DJ set iz N.I. Traktora na MacBook-u i sva muzika mi je bila na externom hardu... Kada sam to povezao neposredno pred pochetak Mac ni pod razno nije hteo da vidi hard disk, chak i posle 3 restarta Sva sreca da je u blizini bio neki PC koji je sasvim ladno prepoznao hard i morao sam da kopiram na flesh pa u laptop... Tako da ta pricha o bezgresnosti Mac-a je samo mit i nista vishe... A da ne spominjemo celu seriju MacBookPro sa onim sjebanim Nvidia grafichkim kartama, po ko je kupio osedeo je u momentu kad je pocheo da se gasi ekran iz chista mira..
Lichno ni ja nemam komentar, sve se to samo kazalo
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2008, 03:05 PM   #18
slowstar
Pro Member

SS kaze:"Tako da ta pricha o bezgresnosti Mac-a je samo mit i nista vishe"...

Opet nemam komentar, mogu samo da izjavim pod materijalnom i krivicnom odgovornoscu da mi se NIKADA nije desilo ni "zaglavljivanje" ni neprepoznavanje harda, sta god sam prikljucio, sve je prepoznato, i to bez ikakvih drivera, bilo hard, bilo flash, bilo externi cd/dvd pisac, bilo audio interface (via Logic)
krace receno SVE. Svi moji problemi su bili vezani za Windows P.C., crkavanje napajanja, video karte, virusi, "odlazak" boot sectora na hard disku, iznenadno i potpuno neocekivano "nedetektovanje" hard diskova, pogresno narezivanje CD-a (NERO) i tako dalje i tako dalje. Priznajem, JEDNOM mi je crklo napajanje od G5-ice, i to kada je kreten od majstora za centralno pogresno povezao kablove i pustio mi 380 volti. Zamenio sam napajanje za novo, posle bezuspesnog pokusaja opravke, jesam nazalost platio 360 evrica za novo originalno, ali od tada je sve u redu (hvala vrhovnom koordinatoru odozgo)
Ne zelim da gnjavim, verujem da sam dosadan, zelim samo da napomenem da
nema pravila, kad' maler hoce, onda hoce bez obzira na "Brand"
Old 23-11-2008, 03:11 PM   #19
slowstar
Pro Member

Citat: "Ljudi furaju pravi hardverski sekvencer i ne razmisljaju o zapucavanju i stabilnosti i latenciji"
Slazem se, to je NAJBOLJE resenje, obozavam sve sto je hardware, to su "glupe sprave" koje znaju samo to i nista vise, ali zato to rade perfektno i pouzdano, i uvek preporucujem hardware seq. kada god moze da se bira, bilo Roland MC 50, bilo Alesis MMT 8, bilo onaj Kawai, zaboravih model, a UVEK AKAI MPC seriju,
Nisu ludi Hip-hoperi i RnB izvodjaci koji nista sem MPC ne priznaju, ni za zivo, ni za studio!
Old 23-11-2008, 03:53 PM   #20
milos
Pro Member

milos's Avatar

Verujem ja da se desi poneki crash ali meni recimo na Hackintoshu jos nijednom...
OT Danas sam probao Motu MX4 i Soundtoys plugove - ekstra sint i ekstra efekti...
Konacno jedan pravi retro delay i phaser
I oni sto se dobijaju sa Logicom su bolji od vecine plugova "dostupnih" na PC-ju ali Soundtoys je ekstra.
milos is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules