|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Kad je pro?le godine u Kontekst galeriji Robert Henke dr?ao prezentaciju svog midi kontrolera (monodeck) zakucao mu se G5 na samom početku. Neko od prisutnih je dobacio ,,I thought Mac computers don't crash.'', na ?ta je Henke odgovorio ,,They don't crash always, but they do crash often!''
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Trenutno dizem 8 VST instrumenata i 3 simulatora gitarskih pojacala a planiram da ubacim i jos neke instrumente: - Hypersonic 2 (2x) - Ni B4II - Real Guitar - Real Strat (3x) - Korg M1 - NI Guitar Rig 3 (2x) - IK Ampli Tube Metal. Pri svemu ovom, zauzece RAM-a je oko 860Mb a procesora 5 - 8%! Moja masina je RuDAW Pro sa Quad 9300 procesorom i 4Gb RAM memorije ali to ne menja stvar kada je Forte u pitanju i dilema da li on moze da radi na lap-topu! Forte je upravo i namenjen zivoj svirci VST instrumenata! Postoje jos neke host aplikacije sacinjene za ovu namenu (na pr. Steinberg V-Stack i sl.) ali je Forte daleko ispred njih, pogotovo kada je midi ruting u pitanju sto je za ovu namenu jako bitno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I moja Pc-jevaca je "Assembled in Belgrade" tj. Ru DAW "Assembled in New Sad". Sto znaci da smo mi jedna vrlo razvijena hi-tech industrijska zemlja. Last edited by LACKY; 23-11-2008 at 01:59 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mason
|
![]()
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Jasta brate.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Nedavno sam radio DJ set iz N.I. Traktora na MacBook-u i sva muzika mi je bila na externom hardu... Kada sam to povezao neposredno pred pochetak Mac ni pod razno nije hteo da vidi hard disk, chak i posle 3 restarta ![]() Lichno ni ja nemam komentar, sve se to samo kazalo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
SS kaze:"Tako da ta pricha o bezgresnosti Mac-a je samo mit i nista vishe"...
Opet nemam komentar, mogu samo da izjavim pod materijalnom i krivicnom odgovornoscu da mi se NIKADA nije desilo ni "zaglavljivanje" ni neprepoznavanje harda, sta god sam prikljucio, sve je prepoznato, i to bez ikakvih drivera, bilo hard, bilo flash, bilo externi cd/dvd pisac, bilo audio interface (via Logic) krace receno SVE. Svi moji problemi su bili vezani za Windows P.C., crkavanje napajanja, video karte, virusi, "odlazak" boot sectora na hard disku, iznenadno i potpuno neocekivano "nedetektovanje" hard diskova, pogresno narezivanje CD-a (NERO) i tako dalje i tako dalje. Priznajem, JEDNOM mi je crklo napajanje od G5-ice, i to kada je kreten od majstora za centralno pogresno povezao kablove i pustio mi 380 volti. Zamenio sam napajanje za novo, posle bezuspesnog pokusaja opravke, jesam nazalost platio 360 evrica za novo originalno, ali od tada je sve u redu (hvala vrhovnom koordinatoru odozgo) Ne zelim da gnjavim, verujem da sam dosadan, zelim samo da napomenem da nema pravila, kad' maler hoce, onda hoce bez obzira na "Brand"
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Citat: "Ljudi furaju pravi hardverski sekvencer i ne razmisljaju o zapucavanju i stabilnosti i latenciji"
Slazem se, to je NAJBOLJE resenje, obozavam sve sto je hardware, to su "glupe sprave" koje znaju samo to i nista vise, ali zato to rade perfektno i pouzdano, i uvek preporucujem hardware seq. kada god moze da se bira, bilo Roland MC 50, bilo Alesis MMT 8, bilo onaj Kawai, zaboravih model, a UVEK AKAI MPC seriju, Nisu ludi Hip-hoperi i RnB izvodjaci koji nista sem MPC ne priznaju, ni za zivo, ni za studio!
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Verujem ja da se desi poneki crash ali meni recimo na Hackintoshu jos nijednom...
OT Danas sam probao Motu MX4 i Soundtoys plugove - ekstra sint i ekstra efekti... Konacno jedan pravi retro delay i phaser ![]() I oni sto se dobijaju sa Logicom su bolji od vecine plugova "dostupnih" na PC-ju ali Soundtoys je ekstra. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vrhunska svirka | Ilija Ilic | Pricaonica | 4 | 07-02-2009 01:52 AM |
Live Svirka | Domestos | Gitarska Produkcija | 4 | 02-12-2008 09:50 PM |
LIVE SVIRKA | Jelena | Vlado Georgiev | 1 | 25-02-2005 12:27 PM |