|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
da softver placamo onda bi pricali kako je to isto... a za sad je hardware "bolji" jer on ne moze da se download-uje... a niko ne prica da ima i los hardware... ljudi svirajte i pravite muziku... kad je nesto lepo i dobro onda moze i sa tarabom...
![]() |
![]() |
#22 | |
Banned
|
![]() Quote:
Brate, počinjemo sve više da se slažemo ![]() S druge strane, možemo da nastavimo da se zezamo sa pravljenjem zvukova...ja nisam ništa postavljao jer zaključan thread...možemo vala ozvoriti novi u "klavijature i sintisajzeri"....za mene to uopšte nije nikakva svađa, već naprotiv nešto konstruktivno i korisno za sve! Ja evo ko papagaj pominjem jednu te istu priču ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() A ta famozna AKAI groove kvantizacija i vise nije neki mit, ima za Logic tutorijal kako da napravis Akai groove quantize, imam ga odstampanog, i stvarno je to to.. Sve note su za "drc" ispomerane, i to mu daje to plivanje... Super je MPC sprava, samo treba dobro razmisliti treba li ti to ili ne, besmisleno je kupiti spravu na osnovu pricha koje si chuo, pa kad ga doneses kuci razocharas se... A i DaBear je lepo primetio stvar sa svirkom preko padova na MPC-u, pun je You Tube linkova i da ne verujes sta ljudi rade ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, izgleda da se ne razumemo, ipak treba da se malo "naculje" usi, ili da se komparacija istog groove-a slusa na kompu, i na MPCu, narocito ako je "apotekar" sa losijim MIDI interfaceom u pitanju. Ovde pricamo, naracno, samo o MIDI grooveu, znaci audio ne uzimamo u obzir.Slazem se da je tesko napraviti razliku izmedju groova MPC, i istoga na "jabuci" kada je vezan dobrim MIDI interfaceom, ali se "apotekar" sa losim MIDI interfejsom Veoma razlikuje - citaj OSETNO JE LOSIJI sto se tice stabilnosti ritma i groovea, nisam govorio o PROGRAMIRANJU groova, najobicnija 16-tinska kvantizacija, u malo ritmicki guscem aranzmanu, na vise MIDI kanala, je dosta da se primeti neuporedivo bolja stabilnost na AKAI MPC spravama, nego ISTI groove na P.C.-u, samo sam to hteo da napomenem, ponavljam, ne radi se o specificnom grooveu, sa karakteristicnim "pomeranjem" kako kazu, nego o najobicnijem, recimo 16-skom, ili 24-inskom grooveu, uporedjenom na MPC i na PC. Eto, toliko. Da ne bih opet izazivao nezasluzene napade na moju malenkost, ipak, moram da kazem da je zbog samog operativnog sistema "jabuka" bolja od "apotekara" sto se groove-a tice, to je FAKT.
Pozdrav svima, S.
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
to bi onda bio plus. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
btw, @osnivach teme:
ne znam shta se chudish.. to je dobro poznato.. nishta mpc ne moze shto moze kompjuter.. jedino da pruzi komfornost u radu.. al je preskupo za tako malu stvar.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
bas ne pruza komfornost u radu. totalno je **eban onaj softver njegov.
ono sto jos nisam nasao softverski, a kod mpc je nenormalno dobro je njegov bitkrasher, filter i sve sto se tice pichovanja, pomeranja ili slajsovanja loopa. Krvlju potpisujem da mu ne moze prici ni jedan recycle ili slican program. p.s. sad mi se ne prodaje moj mpc, a moram ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ta "JAbuka" koju toliko hvalish je najshminkerskija firma na svetu. Juce mi je riknuo I-pod, jednostavnio nece da se upali. Onda sam saznao da se to desava ili deslilo SKORO SVAKOM ko ima dotichnu spravu. Onda provalish da u I-tunesu (koji je btw. najstupidniji player u znanoj vasioni) ima opcija RESTORE i da se tako sprava vraca u zivot (eeee, svesni su bagova koju i-pod ima i to je nachin kako resavaju problem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ljudi, batalite predrasude! Nabavite program po imenu Fruity Loops i progledaćete što se tiče drum programinga, pa ako vam je već toliko stalo, slejvujete ga iz cubase-a ili nuenda....Akai je napravio pad kontroler za koji je FL napravio softver i podršku za akai format...tako da imate MPC koristeći Fruity Loops! Razumite da prosto ni jedan program niti plugin, niti hardverska sprava može da se poredi sada sa FL-om što se tiče programiranja bubnja (ne računajući live nastup i ostale vidove sekvenciranja) To je jedna čijenica..Bukvano ništa nije tako detaljno i tako prilagođeno za drum programing kao Fruti..uostalom, svako može da misli šta hoće i da koristi šta hoće, ali mislim da FL polako ruši negativnu propagandu koja je građenja oko njega, a to ćete vidjeti ako na vstclub-u pogledate rezultate galsanja za najkorišćeniji sekvencer...Fruti je psotao ozbiljan sekvencer koji sad već stoji rame uz rame za Cubase-om, Nuendom ili Logicom...iako unekim stvarim još uvijek kaska za njima i još uvijek nema taj nivo kompleksnosti, s druge strane , već je počeo da prednjaći u nekim stvarima...a to su ...numero uno!...(ovaj aspekt je meni lično puno značajan) - a to je genijalno osmišljeni i brzi interfjes koji je tu da sprovedeš ideju u djelo bez puno zamornog i nepotrebnog drkanja kojeg ima npr u Cubase-u ili Nuendu! Last edited by balthazaar; 19-10-2008 at 12:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() A zna se i zasto ![]() Last edited by Color; 19-10-2008 at 01:56 PM. |
|
![]() |
![]() |