|
Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
naravno, jasno vam je da ce svaki pokusaj pobune biti veoma krvavo sankcijonisan
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Osecam se delimicno kriv za ovu celu glupost zato sto sam licno ja glavom i bradom autor "ozloglasane nadobudne" recenice PT samo HD ostalo nema veze sa mozgom
Problem jeste nastao u momentu kada je rasrdjeni clan to shvatio kao atak na njegovu licnost, delo i verovatno sam studio posto drugacije ne mogu da razumem kolicinu srdzbe zbog ovakve recenice koja na prvom mestu nije cak ni njemu upucena, a da ne pominjem da nema nikakve veze sa nadobudnoscu i "elitizmom" nas "majstora". Istina jeste da sve to sto cini PT ( zvuk , po po mom misljenju i jedini razlog) se nalazi samo u HD verziji, i da su svi ovi manji derivati samo nacin da se iskamce pare i eventualno navuce klijent da jednog dana oladi babu pre vremena da pa da mu ostavi gomilicu para i da se onda sa osmehom zaleti u pravi PT svet...svet HD-a. Daleko od toga da sam hteo da ponizim (ili bilo sta slicno) sve ljude koji koriste PT LE, Mpowered ili koju drugu verziju, i da ih napravim budalama koje bacuju pare na sranje. Mislim da se danas za te pare i uz silne narodske verzije softvera moze sklopiti mnogo mocniji KUCNI ( moram da naglasim) setup nego sto je bilo koja mini PT-a ( sve koje nisu HD). Uz FF800 i TC konekt48 apsolutno ne vidim razlog zasto bi se neko zaletao u PT Le i ostalo, osim ako stvarno ne zeli da radi u bilo cemu drugom osim u PT sto je sasvim ok ( no hate zbog toga) Da li je sada jasna moja recenica ili treba da i dalje pojasnjavam?
#3 | |
Mason
|
![]() Quote:
1. Ucenje i privikavanje na PT okruzenje. 2. Biti snob za nevelike novce i reci klijentu : "Ja radim iskljucivo na PT, jer se on bolje chuje... nisam ja kao ovi na Cubase/Nuendo... to je neozbiljno" ![]() Doziveo sam cak i da sam cujem takve budalastine od lika koji nije znao da imam ikakve veze sa tim. Iscoolirao sam i napravio se blesav ![]() ![]() ![]() Rekoh vec... bezvezna diskusija...
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
PTL i siledzije na forumu imaju velike veze?
Eto ti si siledzija a radis u Nuendu, sram te bilo. Predji lepo na PTL kao sve normalne siledzije i onda sa uzivanjem maltretiraj ove sto se zale. Kao sto covek rece: Ovde kod nas kada neki novajlija uvredi starog cenjenog clana bude banovan! To je nasa nepravda, na zapadu sto si stariji i cenjeniji clan foruma sve vise trpis, to znaci da te pocetnici mogu sve vise vredjati.Tamo najvecu privilegiju imaju oni sa jedni postom, odmah iznapusavaju sve moderatore i administratore. Naravno posle se trude da ostanu na jednom postu, jer to je ipak najveca privilegija, cim imas drugi nisi vise u tako povlastenoj situaciji. Ali nazalost mi nismo zapad. |
![]() |
![]() |
#5 |
Mason
|
![]() ![]() ![]() Evo i kratkog uputstva za pocetnike: Q: Da li se PT Le bolje cuje nego Nuendo? A: Naravno! PT Le ima vecu gustinu, dojajanost, zakivanje i ostale vec davno dokazane i argumentovane pojave u zvuku, za koje svaki stari vuk zna! Q: Da li ja mogu da radim muziku i bez UAD-a? A: Niposto!!! Od kad je sveta i veka, jos pre pojave prve pesme na kugli zemjskoj, UAD je taj koji daje muzici magiju! On mora biti prisutan makar u fioci, ne mora cak da bude instaliran da bi zrachio i unosio odredjene frekvencije u zvuk! Q: Da li UAD moze sam da komponuje? A: Naravno! On moze sve! Istina je da ima mali hendikep sto se tice aranzmana, ne ume sam da ih radi, ali, zato je tu PT Le da to nadomesti. On radi i aranzmane! Postupak je sledeci: -Otvori se prazan projekt u PT Le, na praznu audio traku se insertuje neki UAD-ov plug (bilo koji, moze i onaj zeleni) i izgovori rec HIT. Za dva minuta je kompozicija gotova (sa UAD-om 1, UAD 2 to radi za 45 sekundi)! Potom se preslusa, razmisli o muzickom pravcu, pridje monitoru na udaljenost od nekih 2-5 cm i i izgovori glasno zeljeni pravac ... npr. POP. PT Le ce odraditi arr. u roku od dva minuta. Text je mali problem i za njega je potreban PT HD. Q: Da li ja mogu da radim bolje od tebe, cak i ako sve to kupim? A: Niposto! Zato sto zato! Q: Koja je najpodesnija oprema za rad? A: Ona koju ja imam. Sve ispod je sitna boranja, a sve vise od toga nije potrebno i nema nikakvog smisla. Potpuno logicno...
#6 |
VIP Member
|
![]()
jebo vas UAD
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako Mix na CD?? | idvi | Audio Software | 4 | 29-04-2005 11:04 AM |
Kako vam ide? | zmaj | Promocija radova | 7 | 24-02-2004 08:32 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |