Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-08-2008, 04:05 PM   #31
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Zvuchna karta opet glupo pitanje

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
sljakalo bi .. stavljas asio od karte koju koristis .. a istovremeno nece da rade ..

mada .. to ti je najgluplje resenje .. razmisli
samo jedna? scheisse.. ne postoji bolje reshenje?

poz

Quote:
Originally Posted by Max View Post
he he he .... sto me ovo potseca na nekoga

Cestitke na kupovini rack a

Pozdrav

ajd reci ti shta mislish o ff800 poshto sam od tebe pokupio skepticizam..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 04:06 PM   #32
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Hvala momci. Napunice se, ako bog da zdravlja i srece junacke.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 04:07 PM   #33
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
ajd reci ti shta mislish o ff800 poshto sam od tebe pokupio skepticizam..
Najbolje za te pare , ne znam odakle ti skepticizam od mene , ja sam ti samo rekao da sam poredio sa Parisom i da nije u klasi ......... tj da sam hteo da uzmem ff800 iz mnogo razloga , ali da je tesko da se spustis sa konja na magarca kad uporedis ...

Najbolje bi bilo da nisam ni poredio , vec da sam samo kupio i poceo da radim na njemu ..... ovako ce da me modernizovanje kosta daleko vise

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 04:12 PM   #34
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

aaaaaaaaa.. vish ja te nisam tako razumeo.. jednostavno nisam hteo da puknem hiljadu i kusur eura za neshto shto je jedva klasu iznad emu-a.. mada mi je to bilo chudno..

btw, sad cu rasprodam pola opreme pa cu da pochnem te kopiram..

@vlada: hah kolko vidim ti skoro da i ne koristish ff..

btw, kad te ochekujem na kavi?
Old 25-08-2008, 04:13 PM   #35
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Nema tu skepticizma. Vidis, lepo, ko sve to koristi, cujes njihove kritike i ocene, pa na osnovu toga (imajuci u vidu cenu te sprave) procenis i sam.
Old 25-08-2008, 04:19 PM   #36
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

pa da, al ja bih uglavnom koristio njegove preampe, a vidim ti ih obilazish.. i ja sam u fazonu da uzmem gr i api 500 i ua 610.. al nemam para bash za sve to..

kakva su ti iskustva sa samim preampima?
Old 25-08-2008, 04:32 PM   #37
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Ivan Studiotonac ima bolja iskustva sa njima, jer on ima i njihov osmokanalni preamp, pa se nadam da ce ti dati informaciju iz prve ruke. Ja ih, iskren da budem, nisam ni probao, ali sam u nekom postu (mozda je bas Ivan o tome govorio) procitao da rade sasvim korektno, ali ne bas kao Avalon M5 sa kojim ih je poredio. Jos jednom, dobra investicija, jer dobijas sasvim korektna cetiri preampa, osam linijskih ulaza sa isto toliko AD konvertora, deset linijskih izlaza sa isto toliko DA konvertora, dva ADAT in/out interface-a sa SMUX opcijom, clock in/out i na kraju, kao slag na torti, SPDIF in/out, a sve to preko FW veze. Sto je najvaznije sve to radi stabilno sa jako malom latencijom u svim uslovima i pod svim opterecenjima nezvisno od racunara, koje mozes menjati,a interface je uvek isti. Dakle, ukljucis, instaliras driver-e i sljakas, na PC-u, MAC-u, LapTop-u, ma na cemu god hoces.

Preampove ces vremenom zameniti za bolje, ali kao pocetak je ovo sasvim solidan audio interface (narocito kada se ima u vidu sta se sve dobije za ulozen novac).
Old 25-08-2008, 04:52 PM   #38
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Nemoj da si naivan .. uzmi rme i okaci sebi jedan osmeh na licu kao i milioni korisnika
\

Smeskaces se sve dok ne probas da pokrenes jos neki izvor zvuka sa kompa dok ti je podignut Nuendo, sto je kod emu-a bilo sasvim normalno. Klik "ovo", klik "ono" i sve radi istovremeno.
Spremi se takodje da odmah kupis i reverb jer se meni za sve ove godine NIKO od pevaca nije pozalio ni na mikrofon, ni na preamp, ni na konverziju, ali je zato SVAKI rekao "daj molim te malo jaci reverb u slusanju..."

Sami preampi na FF ne kostaju ni 100E po komadu, ali nisu toliko losi. Ja sam cak preko onog njegovog "gitarskog" ulaza usnimio odlican bass. Ima neku saturaciju, sta li vec, ali radi dobro.
Sto se razlike u konverziji tice, nisam primetio nikakvu razliku izmedju 1212m i FF 800 kod mene. Nominalno, ona verovatno postoji, ali to nije nista sto bi me nateralo ili sprecilo da uradim bolji ili losiji mix zbog toga.
Ako ces 8 preampa i ako ces RME, zadrzi 1820 i kupi Oktamic 2. Na taj nacin dobijas flexibilnost Emua, DSP za slusalice, a RME preampe i (pretpostavljam) RME clock (ovo ce Ivan moci bolje da kaze posto poseduje spravu).
Kazem...
Ja bih RME-u najmanje zamerio na preampima, a najvise na tako nekim glupostima koje te gnjave, seckaju zvuk kad nesto cacnes i cine da sve vreme vodis racuna "da kliknem "ovo ili ono"...? ".
Konverzija, kao konverzija na svakoj jeftinoj spravi... Nije losa, ali nije ni "vrh", ali u svakom slucaju nista sto bi ti omogucilo ili te sprecilo da napravis dobar snimak, samim svojim postojanjem...
Kako god da se odlucis ne mozes se ni mnogo zeznuti, ni ispasti mnogo pametan...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2008, 04:58 PM   #39
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

pa chek, ti sad hocesh da kazesh da je ipak moguce simultano koristiti ff i emua?

poshto bi meni to najvishe odgovaralo..

jbt, na kraju cu da kupim jebeni digi 003 i da zaboravim na krekovan softver i problematichni hardver..

al ne volem pt..
Old 25-08-2008, 05:00 PM   #40
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Spremi se takodje da odmah kupis i reverb jer se meni za sve ove godine NIKO od pevaca nije pozalio ni na mikrofon, ni na preamp, ni na konverziju, ali je zato SVAKI rekao "daj molim te malo jaci reverb u slusanju..."
Pa to je zato sto imas odlican mic i preamp ..... ali ti je reverb losh

Da vidis kad im pustim dobar reverb u slusanje kako uvek prokomentarisu ..... " jaaaooo kako je fiiinooo " . A reverb koji je u EMU , verujem da moze da se kupi kao hardware za 100 e

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Ja bih RME-u najmanje zamerio na preampima, a najvise na tako nekim glupostima koje te gnjave, seckaju zvuk kad nesto cacnes i cine da sve vreme vodis racuna "da kliknem "ovo ili ono"...? ".
Sta to ???

Ja priznajem da sam duduk za kartice ...... prijatelju sam instalirao emu 1212 i posle tog iskustva , ne bih mu prilazio vise na kilometar ( ne drugu nego kartici ) ..... Luna ima fenomenalan routing , ali sam je previse star da bih se drndao sa tim ..... najdebilnija i najprostija sprava koja postoji ( barem od onoga sto sam probao ) je rme ..... nista prostije nisam video u zivotu .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules