|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
ćao svima! evo ovako-zbog već 3 godine na faksu i ?ene koja mi stalno pu?e za vratom ni ne stignem se vi?e toliko baviti s mjuzom,ali dolaze bolji dani pa da ne odugovlačim.imam pc i terratec karticu ewx 24/96.sve sinteve(hardware)snimam u komp preko fatmana 1-e sad da li postoje neka određena pravila prilikom usnimavanja ?to se tiće jačine sounda npr koliko jako da snimim nogu-ja je usnimim negdje oko -3db,padove i do -7 db,glas na -3 db i pola toga malo ispod -3db.jo? mi nije jasno do kraja za?to ne smijem sve snimiti do -1 db npr? ako snimim na -1 db sve i stavim u mix ?to će se desiti ako na vst mixeru smanjim pojedinačno te soundove na manju glasnoću(npr nogu namjestim da lupa do -5db i bas s njom do iste te vrijednosti,a padove smanji na -10 db-da li će i onda zvučna slika probijati ili ne? negdje sam vidio da se malo na soundovima ostavlja headroom zbog dodavanja efekata i kompresije-limitiranja.mo?e li mi neko to ukratko objasniti ili naznačiti link s pribli?nim obja?njenjem-hvala!
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Jedno (verovatno) glupo pitanje | eternal prize | Computer Hardware | 8 | 21-06-2008 02:20 PM |
zeshce glupo pitanje | HeatMan | Audio Software | 10 | 31-05-2008 01:36 PM |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |
Prosto (možda čak i glupo) pitanje... | arsenique | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 23-08-2005 03:53 PM |