|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Member
|
![]() Quote:
Ukratko postoji kodni disk. Ako si ikad otvorio misa mogao si da primetis da svaka osa ima po jedan disk sa prorezima. Sa jedne strane diska je infra crvena LE dioda, a sa druge se nalazi par foto tranzistor ili foto dioda. Kako se disk okrece obasjavaju se foto tranzistori. Pogledaj sliku. ![]() U zavisnosti od smera okretanja tj impulsa koji dolaze sa tranzistora mikro kontroler kapira u koju stranu se disk okrece i salje na midi izlaz niz midi signala. Za svaki korak po jedan signal. Sto veci broj proreza na disku (rezolucija) to veca preciznost. Evo kako izgleda sekvenca pulseva koju mikrokontroler dobija i na osnovu cega zna u kom smeru se okrece disk: http://www.youtube.com/watch?v=HikekuqNlH8 ili graficki prikaz: ![]() Kao scratch master sigurno si imao priliku da probas final scratch... e pa to je manje vise ista stvar, samo sto FS ne salje midi signal, i salje jos neke podatke o poziciji igle na ploci sto nije uopste bas bitno za scratch ali je zgodno za DJing. Nadam se da ti je sad stvar jasna. Prilicno je jednostavna.
![]() |
![]() |
#32 |
Member
|
![]()
ok misim da sam skontao
![]() Zanima me takodje da li tvoj skrec kontroler moze da se napravi kao hmm neka vrsta dodatka za plocu ili kako vec tako da se skrec ne radi direktno sa njim(ipak je lepshe sa plocom ![]()
![]() |
#33 | ||
Member
|
![]() Quote:
Quote:
Meni je cilj bio da napravim jog visoke rezolucije i malih dimenzija i to ne za scratch. "Scratch" koji si video je samo za demonstraciju rezolucije joga. Kad stignem napravicu bas scratch kontroler vecih dimenzija sa scratch faderom ali disk opet nece biti veci od singlice. Apsolutno nema potrebe za tim. Naravno, takodje opticki, jer je neunistiv.
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
da, ammobox je dobra fora
![]() |
#35 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#36 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Member
|
![]()
imam jedan...
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Nije mi jasno zasto me kontaktiraju samo ljudi koji nemaju para i misle da mogu da im ja napravim nesto za 100 eur? Ako nemas kesa za opremu, kao sto ja nemam, pa ti nemoj da se bavis muzikom, ili sviraj melodiku. Ja iz tog razloga pravim sebi opremu u nadi da cu jednom napraviti sve sto mi treba i da cu moci normalno da radim. Dok se to ne desi igram se klikerima.
![]() |
#39 |
Vibrator
|
![]()
evo po meni jeftinijeg resenja, samo 100e
http://www.schaack-audio.com/quad.html plus kupis i ovo za jos 100 i zavrsio si posao.. naravno, uz jos jedan gramofon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Member
|
![]() Quote:
A drugi gramofon mi ne treba posto ne radim dj set(beat juggling i to) vec vishe samo skrec...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixer (controler) za cubase sa shto vishe kanala? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 21-08-2009 11:15 AM |
Ableton+mixer, jel probao neko? | peka | Computer Hardware | 5 | 27-04-2009 03:20 PM |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |