|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
hvala na ovako iscrpnom pojasnjenju
razumijem midi i shvacam ga kao jezik... moze biti da se ja ne znam izrazit. kontam da ce radit na Mackie protokolu. najvjerojatnije me buni (a i vjerojatno mi je zelja za vise njih) manjak "triger-tipki" . nesto kao monome+uc33 ili faderfoxova kombinacija lx2+ld2+lv2 stiglo mi je danas a sutra cu preuzeti ovo i spojiti na laptop zajedno s uc33 i trigger fingerom. nadam se da bi to trebalo bit najslicnije onome sto ja zelim, vidjet cu. ili mozda jednog dana moja custom verzija ovog ![]()
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Koliko realno nekome treba direktnih trigger tastera za komotan rad u Live-u... verovatno ne vise od 8. Bolje je da su klipovi organizovani po stranama (bankama) nego da ih 150 zauzima dragoceno mesto za vaznije kontrole. Po meni je bolje da postoje dedicated kontrole na panelu za bitne paramentre nego masa dugmica koji ce mozda jednom ili nijednom biti pritisnuta u toko jednog seta. Za DJ ili performans klipovi ili scene se okidaju sa individualnim play/stop tasterima koji se nalaze na svakom kanalu zasebno uz kombinaciju sa navigacijom sa desne strane. 16 donjih tastera rasporedjeno po stranama je dovoljno i za najzahtevnije beat jugglere. Stvarno mislim da jedino za programiranje patterna na ritam masinama npr. ima smisla vise redova tastera. Za triggerovanje klipova i improvizaciju je vise nego dovoljno ovoliko koliko sam predvideo. Na kraju krajeva nismo hobotnice a imamo i samo jedan mozak ![]() Super stvar u Live+kontroler (pogotovo custom) kombinaciji je sto nacin rada moze da bude jednostavan, dobro osmisljen i organizovan gde se sa umerenim brojem kontrola postizu dobri rezultati i jednostavan rad. Ali isto tako sam vidjao situacije gde ljude nebi spasilo ni 300 tastera jer su set lose organizovali. Ne mislim na DJ set. Tu je i 5-6 kanala u Live-u sasvim dovoljno. Najvaznija je organizacija, sto unutar Live-a, sto samog kontrolera jer je coveku smetnja ako ispred sebe vidi previse slotova ili kontrola koje se retko koriste. Mozak lakse razluci kad ih je manje, i brze/lakse se snadjes..veruj mi. Meni je Monodeck II pravi primer dobro resene kontrole. Svaka mu cast! Na zalost bez medju-skriptova na putu kontroler-Live neke vazne funkcjije Monodeck-a nisu izvodljive. Ja sam hteo da sve bude plug`n`play i da odmah i svugde radi bez third party softvera i MAX patcheva. Obavesno pogledaj video Robert Henke-a sa workshopa na Novom Zelandu! http://video.google.com/videoplay?do...61152922&hl=en
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
da,da henke... R.Henke-Paldum
![]() sad shvacam koncepciju. skroz. well done player one
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Uz svo postovanje prema tebi i onome sta radis,ipak moram da pitam:
Cemu sve to?! ![]() Prvo, ako pravis MIDI kontroler, ne vidim zasto bi on bio namenski radjen za jedan odredjeni program (kao sto je Live), kad je poenta da kontroler moze da se integrise u sto veci broj aplikacija? A drugo, Live vec ima odlican MIDI mapping, sto ce reci da (skoro) sve mozes da dodelis odredjenom tasteru na tastaturi ili klavijaturi ili mobilnom telefonu (ako ima MIDI konektor) ![]() Stvarno mi nije zelja da te pokolebam, ali imam utisak da nisi dobro procenio upotrebnu vrednost tvog proizvoda. ...a i ti si ga bas preslikao.... ![]()
![]() |
#5 | |||||
Member
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Ako gajim zito, ne treba mi kosilica nego kombajn! ![]() Quote:
I odakle ti to da ovaj kontroler ne moze da se integrise u bilo koju drugi program? ![]() Prvo, baziran je na Mackie protokolu sto ga cini najuniverzalnijim kontrolerom. Drugo, apsolutno svaka kontrola kao i LED moze da se konfigurise cak i dodeli ime funkcije na samom kontroleru ako softver koji se koristi ocekuje specificnu MIDI poruku na tacno odredjenom MIDI kanalu. Trece, samo pritiskom jednog tastera moguce je promeniti banku i sve komande menjaju funkciju pa se moze upravljati sintom, ritam masinom, softverom za VJing ili hard dskovima paralelno. Richie Hawtin ponekad radi DJing i VJing paralelno. Zar sve ovo ne cini ovaj kontroler najuniverzalnijim za koji znas? Ako ne, bio bih zahvalan ako bi me uputio na neki koji je univerzalniji. Rado bih pokupio neke fore. ![]() Quote:
Ja stvarno ne zelim da pritiskam Ctrl+Alt+B na tastaruri da bih otvorio Browser kad mogu da imam Browser dugme sa pozadinskim osvetljenjem. ![]() Sam Live nema mogucnost da se mapira ova i jos gomila drugih mnogo bitnijih funkcija direktno, ali su neke podrzane indirektno preko Mackie protokola. Tacno je da Live poseduje MIDI map mode dugme koje omogucava rucno mapiranje jedne po jedne kontrole, sto ja ne treba da radim jer sam kontroler bazirao na Mackie protokolu, i ako nakacim kontroler na tvoju masinu i tvoj Live odmah ce sve da radi bez mapiranja. Takodje ti izgleda nije poznato da Live salje masu korisnih informacija i statusa nazad u kontroler (misleci da je ovaj Macki) pa je moguce minimalno koristenja samog monitora. npr. za rad na Monodeck-u ti uopste ne treba monitor, a slican nacin rada ce moci da se postigne i na kontroleru koj pravim sa razlikom sto necu imati informaciju dali je neki klip u slotu ili ne vec samo dali svira (play taster svetli), dali je trigerovan i treba da krene da svira (play taster treperi), stopiran je (play taster ne svetli) Quote:
Ako imas neku konkretnu, direktnu zamerku ili kritiku bi bi mi drago da je cujem. Najiskrenije. Konstruktvna kritika je uvek dobrodosla, ali kritika kao tvoja samo pokazuje tvoje nepoznavanje svega gore nabrojanog. Nije to sramota. Ja nisam imao pojma o MIDI-ju i mikrokontrolerima pre par godina i trebalo mi je prilicno vremena da uspesno isprogramiram 1 chip, ali i da savladam svu teoriju. Bitno je samo da hoces da ucis. Ali sa stavom "cemu sve to" tesko da ces nesto da naucis ili da napredujes. ![]() Verobvatno tebi radi posao kompjuterska tastatura i nesto kao UC16.
Pozdrav, Sasa Last edited by Fibra; 04-04-2008 at 03:42 PM. Reason: typos |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
definitivno kombajn. neka, samo ti radi... ja poceo da skupljam pare
![]()
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Jesi li razmisljao da pravis neku varijantu za navigaciju po klipovima...nesto kao clip grid iz monodecka...
Vec je uradjen Max patch koji iscitava boju,ime i lokaciju svih klipova... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixer (controler) za cubase sa shto vishe kanala? | HeatMan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 48 | 21-08-2009 11:15 AM |
Ableton+mixer, jel probao neko? | peka | Computer Hardware | 5 | 27-04-2009 03:20 PM |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |