Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2008, 11:49 AM   #61
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: strahote na "banji 2008"

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
O chemu ti prichas?? A sta bi sa politicharima? Profesorima na fakultetima? Kasirkama u dragstoru? APOTEKARIMA To o chemu ti prichas je bilo bre 30 godina, kada se znalo ko se drogira, neki su nosili dugu kosu i slusali Janis Joplin i o tome si mogao samo da slusas od starijeg komsije Danas je situacija drugachija mnogo. Ne postoje ciljne grupe za koje se moze reci da su po uticajem narkotika. Verujem da ne bi prepoznao narkomana na ulici ni da prstom upere u njega, zato sto to vise nije stereotipna pojava, i ne misle oni da su kul ako se drogiraju, to misle samo tinejdzeri u koje ti spadas (nista uvredljivo ne mislim, sta vise, to je naj lepse doba zivota), i to je sve zato sto je droga dostupnija i jeftinija vise nego ikada iz razloga sto je murija konacno uspela da pruzme taj posao (na nasu nesrecu). I za kraj, Marihuana ili gandza nije droga
nisam ni mislio na marihuanu ili gandzu.. time se svi opushtamo.. mislio sam na skank, shit, spid, hash, eksere itd.

realno, odesh na bilo koji splav, i tamo vidish pomahnitale pijane budale.. samo su budzovani na koksu.. e sad, odesh u plastik ili neko slichno "underground" mesto.. skc, ili bilo koje mesto gde izlazi omladina, i shta se deshava? poshto kapiram da si matoriji, odi tamo, i vidi kako cesh proci.. saletece te ceo klub i pitati te da li imash eks il tako neshto.. eto, ja izgledam malo starije i malo hmmm.. valjda opasnije, poshto me murija redovno ne obilazi.. i gde god da odem pitace me pola kluba imam li neshto..

dalje, proshao sam svuda.. video i radio sve i svashta.. pronashao se u ovome.. i tu sam proshao kroz josh vishe redova ljudi.. i istina je da ne mozesh uperiti prsta u gradu u dzankija..ali to ne moze da ospori chinjenicu da droge (uopshte) ima previshe u muzici.. tako da ono shto si ti rekao "da se drogiraju itd" ne pije vodu..

i ne, znam kolko godina imam i sve, i naravno da se necu uvrediti.. prizeman sam, ali upoznao sam toliko ljudi koji jednostavno, niti su ovisni, niti imaju neke probleme u zivotu.. a opet se gudriraju... i to iskljuchivo u drushtvu..

aj sad ti meni objasni zashto?

eto, ja mogu priznati da sam umeo i sam da meditiriam uz zvuke marlija i dim blokova.. imao sam previshe sranja u glavi i previshe pritiska sa svih strana.. i eto, to bi bilo moje opravdanje, iako i nije neko.. realno..

sad, ja znam zashto to radim.. a zashto to rade gore navedeni tipovi ljudi?

par primera:

sa gruom i ekipom sa kojom sam shljakao sam proshao dosta promocija, zurki i sranja.. uvek su tu bile ribe koje su poshmrkale po liniju i 'vatale se medljusobno i sa bilo kim ko je bio zainteresovan.. ne, ribe nisu tipichne raspale narkomanke. devojke izgledaju kao one za kojima se pola grada osvrce.. osim mene i ljudi koji su malo imali iskustva sa takvim cheljadima..

e sad, pored njih je bila i menadzerka jednog nasheg dobrostojeceg pop muzichara (necu ga imenovati nikako) i ona je poshmrkala i hvatala se sa devojkama, iako je posle tvrdila kako nije lezbacha..

bio sam na nekoliko takvih sharada, i batalio sve to. jednostavno, meni je dovoljan jedan SKC, dom, KST i naduvani klinci i to je to.

poz

btw, izgubio sam liniju na sred posta, jbg.. malo sam pospan.. nisam skoro ovako rano ustao..

edit: nisam skoro upoznao kasirke, i apotekare koji se rade.. iskreno.. pred profesorima sam duvao na faxu, ali poshto "to nije droga", ochigledno nisam dovoljno upoznao...

eto skoro sam saznao da su i neki profani iz srednje divanili..

i shta sad?

poenta svega je, da ne mozesh reci "bolje da se bave muzikom nego da se gudriraju", to ce raditi shta god radili.. o tome ti pricham..

mir

Last edited by HeatMan; 04-06-2008 at 11:52 AM.
HeatMan is offline  
Old 04-06-2008, 12:03 PM   #62
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Ne kapiras me. Mogu reci bolje da rade muziku bolje nego da sa drogiraju , poenta mog posta je bila da je glupavo spajati muziku i drogu, na sta ti ciljas, ponavljam ,to je stereotip koji NE POSTOJI.
silicon science is offline  
Old 04-06-2008, 12:07 PM   #63
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

aman, upravo ti i ja kazem da stereotip VISHE ne postoji.. bar mi prochitaj post.. tako da je sve jedno, da li ce raditi muziku ili raditi u banci, epsu itd...

aj poz chovek
HeatMan is offline  
Old 04-06-2008, 12:08 PM   #64
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
aman, upravo ti i ja kazem da stereotip VISHE ne postoji.. bar mi prochitaj post.. tako da je sve jedno, da li ce raditi muziku ili raditi u banci, epsu itd...

aj poz chovek
Aj chao
Old 04-06-2008, 01:48 PM   #65
slowstar
Pro Member

Quote:
SUVISHE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM Bez uvrede, suvise i mnogo ne idu zajedno, ili suvise ili mnogo (PLEONAZAM)
A drugo, bolje da se ljudi bave muzikom nego da landaraju po ulici, kradu, drogiraju se iliti sta vec... A to "laktanje" se moze nazvati "snalaznjivost", meni je stvarno zao ako vam je neko oduzeo neki posao, ali covek ne sme biti halav, lose je to. Razmislite malo o tome sto ste rekli.
S' postovanjem
Silison Science
U pravu si, izvinjavam se za stilsko-gramaticku nepravilnost, ali radi se o normalnom, kako kazu "kolokvijalnom" valjda pisanju, mozda sam potsvesno samo hteo da temu naglasim...
Sto se "halavosti" tice, ako nesto ne moze da mi se "prisije", to je upravo ta "halavost" - naprotiv, dugi niz godina sam posmatrao kako drugi, evidentno nesposobniji, (izvini na izrazu) rade posao za koji znam da ga sigurno bolje radim od njih, cak se i nisam nikada bunio ni protestvovao, naprotiv, u izvesnim slucajevima sam i pomagao da taj posao urade, posto su mi se bez stida i srama javljali i molili (trazili) pomoc...
Mnoge su rupe u mom muzickom "talentu" ako moze tako da se nazove.Ne umem da radim one prave "narodnjake", ne lezi mi punk, ska, speed metal, hip-hop, i jos dosta "stilova" ali zato slobodno mogu da kazem i tvrdim, da dobro radim "USA" style balade, (mislim na arr i produkciju) leze mi "velicajne" i himnicne stvari, dobro znam da orkestriram za simfo i revijske orkestre, umem da napravim pristojne najave, dzinglove i spice, baratam solidno instrumentalnom muzikom, ambijentom, ITD, ITD, pa opet, svedok sam kako definitivno drasticno losiji na tom polju rade, cak su uzeli i svojevrsni "monopol" na takve poslove zahvaljujuci svojim skolskim vezama, prijateljstvu, prodornosti, ulizivanju, vecerama, tenisu, kontra uslugama, pa cak i ucenama. Ovo napominjem ne zato sto sam besan, uvredjen ili ljut, vec samo pomalo rezigniran i depresivan, cemu je naravno, doprinela i ova "patriotska" politicka situacija. Molim te, nemoj da ovo shvatas kao neko pravdanje, ja i dalje stojim iza onoga sto sam postovao.
Pozdrav, sve najbolje!!!

Last edited by slowstar; 04-06-2008 at 01:53 PM.
slowstar is offline  
Old 04-06-2008, 02:25 PM   #66
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

a jbg, kad su vec napravili sranje kakvo jesu sa tim vezicama, zashto ne bi imperija uzvratila udarac? malo onako iz revolta da se napravi neka uber organizacija koja ce pratiti prave vrednosti i primati samo one koji valjaju u nju.. nebitno je da li su prijatelji i porodica u pitanju ili ne..

mislim, samo se zalimo i zalimo.. a niko nishta ne radi.. a i ne izgleda mi kao da ce uraditi, a kamoli da zeli to.. jbg, chudan smo mi narod..
HeatMan is offline  
Old 04-06-2008, 02:30 PM   #67
Max
Pro Member

Quote:
mislim, samo se zalimo i zalimo.. a niko nishta ne radi.. a i ne izgleda mi kao da ce uraditi, a kamoli da zeli to.. jbg, chudan smo mi narod..
Radi se na tome ..... tesko , ali se radi ..... kao sto i sam znas

S' druge strane ( ako se ne varam ) kolega Slowstar je pri organizaciji Suncanih Skala .... gde znam da je nekoliko kvalitetnih pesama odbijeno ..... zar nije moglo nesto da se vise ucini za prijem kvalitetnijih pesama ???

Pozdrav

Last edited by Max; 04-06-2008 at 02:32 PM.
Max is offline  
Old 04-06-2008, 04:08 PM   #68
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
NE mozes to da govoris zato sto ne znas sta ostatak foruma (koje ne poznajes) radi i chime se bavi-sem mozda sto cujes njihovu muziku na kojekakvim spejsovima i to je to. Kao sto ni ja za tebe to ne mogu da kazem. Tako da je svako generalizovanje nepodobno, cak ces mozda nekoga i uvrediti
Old 04-06-2008, 04:15 PM   #69
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

@Slowstar- razumem ja vas ali... Po vama se previse ljudi bavi muzikom(i dalje stojite iza toga) ... Meni je neverovatno takvo razmisljanje, bas iz razloga sto bi covek vase reputacije trebao da razmislja na kome ce "svet ostati", i da sto se vise ljudi bavi muzikom to ce biti vise mogucnosti da neko od mladih "ispliva", uostalom i da se otkrije talenat... Ovo mi zvuchi kao nekakva "odbrana teritorije", kao da ne zelite da se iko mesa u posao koji je rezervisan za vas nekolicinu(a to ste mi i "dokazali u prethodnom postu) , uostalom pa i bili ste po raznoraznim zirijima i "odbili" par dobrih pesama. Zasto? Upravo me to revoltira i tera da ovo pisem, i smeta mi to "chuvanje fotelje" (ne nuzno u vasem sluchaju vec globalno gledajuci nasu zemlju), umesto da se da prostora mladim ljudima.
Old 04-06-2008, 04:23 PM   #70
master29
Banned

Quote:
@Slowstar- razumem ja vas ali... Po vama se previse ljudi bavi muzikom(i dalje stojite iza toga) ... Meni je neverovatno takvo razmisljanje, bas iz razloga sto bi covek vase reputacije trebao da razmislja na kome ce "svet ostati", i da sto se vise ljudi bavi muzikom to ce biti vise mogucnosti da neko od mladih "ispliva", uostalom i da se otkrije talenat... Ovo mi zvuchi kao nekakva "odbrana teritorije", kao da ne zelite da se iko mesa u posao koji je rezervisan za vas nekolicinu(a to ste mi i "dokazali u prethodnom postu) , uostalom pa i bili ste po raznoraznim zirijima i "odbili" par dobrih pesama. Zasto? Upravo me to revoltira i tera da ovo pisem, i smeta mi to "chuvanje fotelje" (ne nuzno u vasem sluchaju vec globalno gledajuci nasu zemlju), umesto da se da prostora mladim ljudima.
Igleda da nisi dobro procitao Slobine postove.Ne stajem ni na ciju stranu,covek je rekao "mnogo ne talentovanih ljudi",kome je u interesu da bilo kakvu stolicu cuva.Ja Slobu znam 20 odina i uvek je bio totalno ne nametljiv a izuzetno kvalitetan u onome sto radi,daj boze da svi talentovani ljudi dodju do vrha niko nikakve stolice ne cuva.Pozz
master29 is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules