Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 01-06-2008, 10:28 PM   #41
master29
Banned

Default Re: strahote na "banji 2008"

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
О блуду на фестивалима:
Ко чини блудне раднје по фестивалима, мува и служи се разним не Хрисћанским методама и махинацијама, да му се руке отсеку и нос сареже.

Mala adaptacija Dusanovog zakonika

Stvarno sorry na off-u,ali prevrsili su svaku meru.Sto ne nazovu neki festival po njihovim imenima,pa brate da se zna.Moze da se zove PGP-Ovizija i Muzicki urednici.I tako da sami sebi dele nagrade na posteniji nacin.I ovako su im pevaci Krsh i ako ostane ovako
imacemo lep prizor.Pevaci ce pevati za gluvoneme.Mozda i za to naprave festival bili bi uspesniji.Niko se nebi bunio i ovako se krevelje kao debili.Strasno kakav UZAS.Horor.
master29 is offline  
Old 01-06-2008, 10:43 PM   #42
master29
Banned

Ispricacu vam jednu pricu,makar me to kostalo i sigurno ce me kostati.
Samo cu izmeniti imena a oni ce se sami prepoznati.Prepoznace ih i ljudi koji su na ovom forumu a imali su nesrecu da budu sa njima u kontaktu.

Nekada davno u jednoj zemlji seljaka ziveo kompozitorcic po imenu "Bradoslav Smajic"Tih davnih godina kad su se pevali slageri on je bio jedan od uspesnijih kompozitora.Kako su godine prolazile on je sve losije pesme pravio,al zamislite zaposlio se u jednoj drzavnoj instituciji u to vreme.Najacoj!!!!!! Svi pevacici onog vremena su morali bar po jednu pesmu od njega da uzmu,bogme i pevaci jer bi drugacije bili sankcionisani sa malih ekrana.I ako je bio samo jedan program,posle bog me i drugi gosn Bradoslav je bio jak ko da ih ima 200.Zamislite svi su MORALI da snimaju njegove pesme.Nekazem da je to bilo nekvalitetno,imao je gospodin i vrhunskih pesama samo sto svaka ucena nije dobra.Pogotovo precutna.Prica je bila ajmo kod njega po pesmu da bi bili na radiju i televiziji.Kroz odredjeno vreme njegov sincic je rastao i rastao i sve fore kupio od tatka,I ja sam rastao u to vreme i pored svoga oca sve to gledao.Jurio je po festivalima sincic jos od 1991god,vukao za rukav pevace da snime njegovu pesmu,bogme i uspeo sa jednom pevaljkom(Licno sam bio tu).Al jbg moras da se zaposlis ko tata,govorio je sam sebi da bi mogao da imas primat.Uradio je sincic isto sto i tata.Zaposlio se postao covek,drzavna institucija.Ma to je to govorio je sebi,i uspeo.Tako su krenuli festivali nagrade i cisto lobiranje.Isti je kao Bradoslav i nadam se da su ponosni jedan na drugog.Svaka nagrada je njihova i bice jos dugo,dugo.Kraj
master29 is offline  
Old 01-06-2008, 10:55 PM   #43
master29
Banned

Evo i druga pricica

Kralj Sabacke mahale

Bijo jednom jedan muzicarcic iz Sabca kraj Save,godinama je pokusavao da bude popularan pevac.Imitirao je i Olivera i Colica i Harisa,naravno ne uspesno.
Kucao je godinama na vrata svih zivih kompozitora ne bi li mu izasli u susret,prepoznali talenat u njemu i.t.d.Snimao je ploce u to vreme vrlo neprimetno identicno njegovom karakteru.ALI jedne godine je dobio angazman na Svetom Stefanu,ni manje ni vise nego da peva precedniku tadasnje nesrecne pocepane Jugoslavije.Slihtao se danima,ulazio u bulju svim mogucim sredstvima.Jbt postadose prijatelji.Zahvaljujuci Julu ulazi u istu instituciju kao lik iz prosle price.I na isti nacin manipulise ljudima kao gore navedeni.Josh nesto.Otisao je i Jul i Sloba svi su poskidani samo se krpelji jos drze na svojim starim polozajima i nikako da spadnu.Nazalost obojica nisu kvalifikovani za pozicije na kojima su.Samo sto je ovaj lik dosta neprimetniji od gore navedenog.S'tim da nije manje opasniji od istog.Pozz i izvinite na ovim pricicama nadam se da sam bar malo uspeo da vam objasnim kakav je ovo posao.Skrndelja ima svuda ne samo u muzici.Takva nam je cela zemlja.Jebe me sto o ovom poslu mnogo znam,spavao sam po raznim peticama,sesticama dok je moj otac radio.Ove price su istinite i deo su mog detinjstva,mog rastanja i mog starenja.Ne bi ih preporucio licima mladjim od 16 godina da nebi odustali od muzike.Pozz

Last edited by master29; 01-06-2008 at 10:59 PM.
master29 is offline  
Old 03-06-2008, 02:06 AM   #44
slowstar
Pro Member

Ja sam odavno postovao neka, doduse svoja misljenja o baznim uzrocima nase zajednicke muzicke tragedije, ne znam da li se iko seca, ali tvrdio sam da je jedan od fundamentalnih uzroka taj, da se SUVISE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM!!! PONAVLJAM, SUVISE MNOGO!!!
Krivci smo svi mi, a i dosta je kriva dostupnost kompjuterske tehnike, kao i piratski softver, da ne elaboriram dalje, ali treba da shvatimo da jednostavno nije moguce da se svako bavi muzikom, zbog nedostatka talenta, kulture i posvecenosti, da ne sirim dalje. Ponovo tvrdim, kao mator covek sa dosta iskustva (i dobrog i loseg) da je profi bavljenje muzikom oblast za EKSTREMNO TALENTOVANE, VEOMA POSVECENE, i dodatno BAR DONEKLE OBRAZOVANE I NACITANE LJUDE, znaci svojevrsnu elitu, inace nastaje populizam, masovnost (koja nikako nije dobra)
Laktasenje, ucene, laziranja, namestanja,tzv "nasledne" funkcije, korupcija, i tako dalje, sto je uglavnom rezultat MASOVNOG pokusavanja da se SVAKO bavi muzikom kao profi, a samo delic jednog promila od te mase su zaista talentovane i posvecene jedinke koje bi trebalo da se muzikom bave, i od nje, ali i za nju zive.
Ponavljam, moje LICNO misljenje, nista ne "naturam" - samo mislim da kao iskusan, mator i depresivan, imam donekle pravo da tako razmisljam na osnovu jedine osobine koja se ne moze brzo steci - ISKUSTVO...

Last edited by slowstar; 03-06-2008 at 02:08 AM.
slowstar is offline  
Old 03-06-2008, 02:18 AM   #45
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ja sam odavno postovao neka, doduse svoja misljenja o baznim uzrocima nase zajednicke muzicke tragedije, ne znam da li se iko seca, ali tvrdio sam da je jedan od fundamentalnih uzroka taj, da se SUVISE MNOGO LJUDI I NELJUDI BAVI MUZIKOM!!! PONAVLJAM, SUVISE MNOGO!!!
Krivci smo svi mi, a i dosta je kriva dostupnost kompjuterske tehnike, kao i piratski softver, da ne elaboriram dalje, ali treba da shvatimo da jednostavno nije moguce da se svako bavi muzikom, zbog nedostatka talenta, kulture i posvecenosti, da ne sirim dalje. Ponovo tvrdim, kao mator covek sa dosta iskustva (i dobrog i loseg) da je profi bavljenje muzikom oblast za EKSTREMNO TALENTOVANE, VEOMA POSVECENE, i dodatno BAR DONEKLE OBRAZOVANE I NACITANE LJUDE, znaci svojevrsnu elitu, inace nastaje populizam, masovnost (koja nikako nije dobra)
Laktasenje, ucene, laziranja, namestanja,tzv "nasledne" funkcije, korupcija, i tako dalje, sto je uglavnom rezultat MASOVNOG pokusavanja da se SVAKO bavi muzikom kao profi, a samo delic jednog promila od te mase su zaista talentovane i posvecene jedinke koje bi trebalo da se muzikom bave, i od nje, ali i za nju zive.
Ponavljam, moje LICNO misljenje, nista ne "naturam" - samo mislim da kao iskusan, mator i depresivan, imam donekle pravo da tako razmisljam na osnovu jedine osobine koja se ne moze brzo steci - ISKUSTVO...

Slobo,pretpostavljam da poznajes gore navedene likove.Ja sam ispricao pricu koja je malo bajkovita ali vrlo istinita.Pozz Mirko
master29 is offline  
Old 03-06-2008, 02:27 AM   #46
slowstar
Pro Member

Odmah da ti kazem, ZA SVE SI U PRAVU, ali je situacija znatno gora nego sto si je opisao. Za prvu dvojicu znam, cak i licno ih poznajem, ne znam ko ti je ovaj "neprimetni". Pricu dakle nisi bajkovito, nego istinito ispricao, i razumem tvoje "nenavodjenje" pravih imena, jasno mi je da nije nikakva "bojazan" u pitanju, nego samo malo kulture, za razliku od novina kao sto ih imamo...
Samo sam malo nastavio "elaboraciju" svog ranijeg stava, baziranog na uopstenoj situaciji, da kada se suvise NETALENTOVANIH i narocito LOSIH ljudi bavi muzikom, oni zaista talentovani, posveceni i dobri, ne mogu da zive od muzike, jer zbog sveopste otimacine i guranja netalentovanih, nema dovoljno materijalnih sredstava da se posteno i iskreno od muzike zivi. ne zalim se nikome, ali sam sam izgubio dosta posla, za koji znam da bih ga dobro, veoma dobro obavio, od strane potpuno netalentovanih "laktasa" ulizica i slicnih, a neki od njih - paradoksalno su i profesori, pa jos i svoju "umetnost" predaju mladima, ali dosta sam smarao - dakle slazem se sa tobom...
Old 03-06-2008, 02:38 AM   #47
master29
Banned

Bicu krata drugi diznijev junak je Mlikica Grantonic.pevacic u pokusaju.Ima on nekih Cd-ova sa gitarom se pojavljuje.Najvise je delovao dok je Jul bio na svim polozajima u RTS-u.Opet nije pravo ima ali i te kako potseca.Pozz Slobo.
master29 is offline  
Old 03-06-2008, 07:09 AM   #48
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Ljudi... dal' je moguce da jos neko ozbiljno posmatra festivale?

Skoro mi je dosao jedan poznanik da mu radim pesmu za jedan nas "uvazeni" festival...
Rekao sam mu da ne mogu, jer sam vec prihvatio drugu pesmu, za drugi festival, a rok kuca...

Covek mi objasnio kako su mu rekli da "ne valja produkcija" i da oni mogu da srede da mu to uz "skromnu nadoknadu" (cijena sitnica) uradi (gle chuda) jedan uvazeni clan naseg foruma. Kad sam chuo, tako sam se zasmejao da su mi usta proradila kao mlazni motor, pa odvezla stolicu na kojoj sam sedeo do zida koji je nekoliko metara iza mojih ledja...

Naravno, liku sam uputio savet da se mane corava posla, da uradi tako da ne baci pare, a da je moja pretpostavka da ko god to uradi "nece valjati", cim su mu tako rekli.

Pretpostavljam da se uvazeni clan nece sam javiti da mi objassni kako je on u stvari postenjachina... a mozda se javi i pet njih sa slichnim dilovima, a ja znam samo za jednog

Ha ha ha ha ....... imam osecaj da znam o kome / cemu pricas

Pozdrav
Max is offline  
Old 03-06-2008, 02:30 PM   #49
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Ha ha ha ha ....... imam osecaj da znam o kome / cemu pricas

Pozdrav
Sto ne podelite vase znanje doticne licnosti sa nama.Pa makar i bajkovito kao je u gornjim postovima.
master29 is offline  
Old 03-06-2008, 03:28 PM   #50
idekius
Mason

idekius's Avatar

Heh... nema smisla... ne bih da drugi imaju stete od toga...
Ko sto rekoh, izneo sam situaciju samo zato da oni koji ti ne znaju, saznaju i ne budu razocharani kada razne "ekipe" krenu da ih hvataju u mashinu.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules