|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#20 |
Mason
|
![]()
Za skupstinsku salu, ozvucavanje hora dok peva "Uz marshala Tita, junackoga sina...."...
MD 421 mi je bio prvi mic u zivotu koji sam kupio, 441 drugi... a i danas imam jedan MD421, 1973 godiste... Glas naravno u zivotu be bih snimao sa njim.... Hvale ih za timpane (sto je i logicno, ako se uzme u obzir njihova karakteristika)... Ja MD 421 najcesce koristim za gitarsko pojachalo, ali istovremeno sa SM57, jer je MD421 dosta svetao mic i u bassu mi se mnogo vise svidja klasicna 57-ica. Na "M" nije bas toliko zashiljen, ali opet... svetao je... dosta... i samo sa njim, ne bih ozvuchavao pojachalo. Primenljiv je i za razne druge stvari... tacku na bass bubnju, midlaski bass (bass pojachalo), dobro mi se pokazao a kao gornji mic prilikom ozvuchavanja kavala (onaj pored usta kavaliste, koji vise kupi vazduh...)... itd... itd... Pozeljni mikrofoni za imati, ali ne i obavezni (narocito za one koji ne ozvuchavaju bubanj).. svakako ne kao "prvi mic" koji bi sluzio za snimanje lead vocala. Cena se obicno prebudzuje u prichama, a u realnosti redovno ispadaju razne kombinacije za male pare, jer je to neko lopatama ubacivao u zemlju (RTS.. itd). Nedavno sam gledao i proveravao jedan beli md421 sa starim tipom konektora, u perfetnom stanju, startna cena 80 eu. S' vremena na vreme... neko ponudi... Niko ovde nije pomenuo da potoji MD 421 II i MD 421, a nekada su prodavani i pod Telefunkenom. MD 421 II je replika novijeg datuma.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cena snimanja u Beogradu | RokStudio | Razno | 9 | 02-08-2009 08:04 PM |
akg c414 cena? | serbianzoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-03-2009 11:46 PM |
em-u 1280m - cena u yu ?????? | pinga | Computer Hardware | 6 | 12-12-2004 07:17 AM |
.= Cena pesme? =. | ProkDu | Razno | 8 | 30-10-2004 07:33 PM |