![]() |
Sennheiser MD 441 - cena?
2 Attachment(s)
Interesuje me po kojoj ceni se kod nas moze naci ovaj mikrofon nov ili polovan (ali da je u extra stanju)?
I kakvo misljenje imate o njemu za snimanje zivih instrumenata? |
Re: Sennheiser MD 441 - cena?
Odlican 5+
|
Imam jedan takav, odlican, koristan i vrlo upotrebljiv mikrofon. Cena? Cena je relativna, kao i sve kod nas. Uglavnom zavisi od onih koji ga prodaju, ako ga uopste prodaju.
|
Mislim da bi se polovni nalaze izmedju 100 i 150e, ali ih retko ima
|
Ja sam pre 2 godine (cini mi se) prodao ovde na forumu Mladji (Manley-u) za 100E. Moram priznati da je bilo bas dosta interesovanja.
Steta sto ga nisam poslusao da ga NE PRODAJEM! :banghead: |
Odlican mikrofon, zovu ga jos i Dinamicki kondenzarac.
Izuzetno detaljan ali i osetljiviji nego ostali dinamicki mikrofoni. Nov ide izmedju 600 i 800 eura. |
Kao sto Moritz kaze ...
Ja ga slucajno kupio od nekog tipa za 50 € u extra stanju i lepo se iznenadio kako to radi. Cak sam i vokale snimao sa njim ( meni radio bolje od Shure SM 58 ) . A kad sam video cenu novog :shock: , tek onda mi bilo milo oko srca ... |
Pa da uglavnom te verzije sto "ispadnu iz kamiona" :) kostaju smesno malo para, jer onaj ko je to kupio pa kasnije hoce da ga proda sigurno ga nece dati za 50 -150 eura. Dakle - ko pre devojci....sam u nju upada :grin:
|
Ima li neko iskustava sa njim za snimanje instrumenata (akusticna gitara, harmonika, drveni duvaci)? Kako se tu ponasa, mozete li ga uporediti sa nekim mikrofonom a da nije Shure SM58?
Uz svu cast ovom poslednjem, mislim da nisu ni izbliza ista klasa ni po kvalitetu ni po ceni! |
Tacno je SM58 ( svak mu cast ali ) nije ni blizu 441.
Sve akusticne stvari jako dobro izlaze preko 441, zicani instrumenti posebno.... Pored AKG c414 i (po meni) Sennheiser 421 441 je najsvestraniji mikrofon,tako da ne mozes da pogresis ni u kom slucaju . |
All times are GMT +1. The time now is 04:16 PM. |