|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kazite mi kako stoje stvari ?to se ti?e napla?ivanja pesama odn. neko naru?i pesmu (
![]() Kako vi napla?ujete? Po satu rada? Po danima rada? Po pesmi? I koliko se napla?uje izrada muzike za multimediju?
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
?to se ti?e multimedije projekat je recimo veliki, ali mene zanima satnica rada komponovanja, sviranja, ... ma koliko ko?ta uop?te iznajmljivanje studija na 1 sat, 10 sati kod nas? :roll:
Neka okvirna cena, zlatna sredina 8)
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Za?to se niko ne izja?njava po ovom pitanju?
![]() Da li su te cene toliko fleksibilne ili ?ta? Znam da u poslu od koga ?ivim (prodaja ra?unara) se na spu?tanje cene rada i uop?te gleda kao na lo?u stvar odn. udar na konkurenciju. Da li je to slu?aj i sa ovim poslom? :roll:
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
hvala puno na odgovoru pure 8)
ma tako kazite ljudi. treba mi neki prosek. ?uo sam da se i Bregovi? pridru?io forumu. Pa ako ?ita ovo neka ka?e svoju cenu. ![]()
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
Zvanicna cena sata u studiju u kome ja radim je 15 evra, odnosno 150 evra za dan snimanja. Al recimo da je to jedan od 10 boljih beogradskih studija... Od toga rezidetnom snimatelju ide 5 evra po satu. Prave se i dogovori za "poseban" stuff (N.Vranjkovic, S.Jankovic, pominjani u topicu o nasim najboljim producentima), sa "posebnom" cenom rada.. Doduse, studio je deo izdavacke kuce pa se najvise radi za njene potrebe, sto je mnogo opusteniji rad, jer su muzicari opustenjiji i kreativniji.. Naravno, dogovor je dogovor, i uvek se za manje ili vece projekte prave fleksibilniji aranzmani.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Dobro jutro.
Pjesmu obicno cijenim 500 ?. U to je uljucena muzika, tekst i demo aranzman (naravno aranzman je samo za info, jer i ne znam uraditi pravi ![]() Ne znam je li to skupo ili jeftino, meni je ok. Nisam puno toga prodao, a i nisu neke reprezentativne pjesme da bih se za sad imao cime hvaliti (polako pisem i skupljam malo 'ozbiljnije' pjesmice za moju grupu, valjda ce biti nesto od svega toga). U svakom slucaju znam da cu ovdje moci dobiti pravu recenziju kad nesto od toga bude zavrseno.
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Ma uzmite ko ja i pravite pesme u Music Maker-u i gotova stvar. Ima i aranzer i sve
![]() ![]() ![]() Salim se. P.S. Gde je Bregovic. Koj mu je nick.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sennheiser MD 441 - cena? | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 41 | 01-04-2011 08:51 AM |
pala cena UAD2 u USA | shashko | DSP forum | 11 | 15-10-2009 01:23 PM |
akg c414 cena? | serbianzoro | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 26-03-2009 11:46 PM |
em-u 1280m - cena u yu ?????? | pinga | Computer Hardware | 6 | 12-12-2004 07:17 AM |