|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
3* Saveti uopste nisu uopsteni, krajnje su konkretni, tako da od toga nema bojazni 2* ono, u pravu si, mozda je rec o "moralnoj cistini", u kom slucaju samo treba da zaobidje Tucakovicku i njoj slicne kao tekstopisca 1* moze i da kopa kanale ako hoce, nema puno veze sa problemom, mada posto pita za neki "noise reduction" i bavi se mislju da posece sve osim nosecih funkcija... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Last edited by Boki_R; 18-04-2008 at 10:29 AM. Reason: nova strana, ubacivanje "quote"-a |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Psiho
|
![]() Quote:
![]() Ali chim napishesh "samples welcome" nekako ih prodje volja ![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
mod?rateur analogue
|
![]()
stavis kratki mp3 kao attachment na post ovdje. thats it.
mislim da bokijev savjet u svkaom slucaju nije pogresan. a nebi u teologiju, nit me zanima. zijev.. ali cinjenica jest, ako nemas dobar (ili sto bolji mozes) source signal u startu, nego rezes eq-ima i kojecim nesto sto je vec, uvjetno receno, govno, onda radis pitu od.. zna se cega. isto kao kipar; ako nije uzeo dobar komad kamena u startu, moze poslije da se je.. sa svojim fenomenalnim idejama o obradi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Evo mali komad,bas me zanima komentar. To je rađeno u reasonu 4 rewire cubase sx3. Nije nikakav mastering rađen. Otvoren sam za kritiku. Super bi bilo kad bi moga neke gre?ke uvidit
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
ajde, dok mi se ne uprzi paprika za riblju corbu...
Imam utisak da sve pliva u reverbu. Vrati se u mix i skini svugde po malo. Svaku traku zasebno dovedi do kristalne cistoce, pa tek onda idi dalje. Mnogo je lakse dodati reverba gde treba nego ga oduzeti. Za EQ ti je suprotna logika, kad rezes mnogo manje degradiras signal nego kad dodajes, pogotovo kad ti EQ nije bas vrhunskog kvaliteta. Miks ovakav kakav je tesko da moze da se puno popravi u masteru.
![]() |
#17 |
Vibrator
|
![]()
dolazimo do osnova miksa.
eq, panning, reverb, kompresija (takodje bus kompresija i sidechain kompresija). konkretno ces "cistinu" najlakse dobiti skidanjem suvisnih frekvencija na pojedinacnim kanalima i pazljivim koriscenjem reverba koji pre treba da se oseti nego da se cuje osim kad je to bas i namera. jos jedna vazna stvar, ucinilo mi se da to cujem kod tebe.. master uvek drzi na nuli, a pojedinacne kanale utisaj koliko treba. mozda ti zbog toga zvuci ovako "zguzvano". |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Je malo sam pretjera sa multitapom i reverbom. I upce nisam skida nezeljene frekvencije. Moram poradit na tome. A sta je taj bus compresing?
Da li vi stavljete na vecinu kanala compresiju ili samo na nekoliko? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
koliko vidim, prvo treba da naucis cemu sluzi kompresija, a o bus kompresiji za sada nemoj ni da razmisljas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Mene interesuje jedna druga stvar, npr. svidja mi se neka boja sinta ili basa, pri tome je sve ok dok ti instrumenti sviraju solo, ali u miksu su mutni ili se ne cuju, sta tada raditi, da li menjati boju zvuka da bi se instrument bolje cuo u miksu, a time se gubi ono sto je kompozitor hteo da kaze ili je moguce pomocu raznih trikova istaci instrument onakav kakav je bio u originalu. Ja redovno pokusavam ovo drugo ali jos uvek ne znam kako to da dobijem, sta vi radite kada se nadjete u ovoj dilemi?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako "ispeglati" (normalizovati) nivo zvuka u razlicitim wav-ovima pre snimanja na CD | jox | Tutorijali | 2 | 11-08-2009 10:52 PM |
Nema zvuka.. | Inovative_kg | Audio Software | 7 | 06-04-2009 07:28 PM |
kvalitet zvuka | liman021 | Razno | 60 | 24-04-2007 05:02 PM |
Jačina zvuka | balthazaar | Zoran Vračević - Vrač | 34 | 04-10-2006 02:57 AM |
Kako do ovakvog psy zvuka? | alen | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 15-08-2005 10:17 AM |