Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Kako da dobijem čistinu zvuka? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22564)

BladeR 17-04-2008 08:38 PM

Kako da dobijem čistinu zvuka?

Zanima me da li ima neki vst "noise reduction" ili nesto slicno ili da svaki zvuk smanjim u eq one frkvencije koje mu nisu "glavne". Imam osječaj kad slusam svoje stvari i neki profi ko da mi fali mrvicu čistine. Zanima me na koji način to dobiju.I ima li ko mo?da pri ruci neki link da skinem izotope ozone da malo isprobam.

Max 17-04-2008 10:08 PM

Re: Kako da dobijem čistinu zvuka?

Najbolje da posaljes isecak mp3 stvari koje si radio ..... pa da vidimo sta je problem ....

Pozdrav

Jan 17-04-2008 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 200263)
Najbolje da posaljes isecak mp3 stvari koje si radio ..... pa da vidimo sta je problem ....

Pozdrav

@ Max: To svima kazes i nikad niko ne posalje:D Nadam se da ce ovaj put poslati, slabo uopste ima radova za slusanje...Ja sve sto se pojavi na promociji skinem da preslusam

Max 17-04-2008 10:40 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 200272)
@ Max: To svima kazes i nikad niko ne posalje:D Nadam se da ce ovaj put poslati, slabo uopste ima radova za slusanje...Ja sve sto se pojavi na promociji skinem da preslusam

To je zato sto ljudi uglacnom zele da cuju odgovor koji su oni unapred smislili ..... da je neki carobni plug in .....

Mozda je pogresno snimanje , los odabir instrumenata , greska u mixu .... bilo sta drugo .......

Zato mislim da je glupo davati savete pre nego sto se utvrdi gde je problem ....

Pozdrav

milanCHE 17-04-2008 10:43 PM

najcelishodnije je da "cistis"(filtriras,equalizujes.... ili kako to vec hoces da nazoves )trake dok si jos u mix-u,sve naknadno na gotovoj traci manje ili vise zahteva manje ili vece kompromise.sta te konkretno smara:krckanje,brum,shum,background noise,nedefinisanost pojedinih zvukova.....imas brdo stvari koje mogu da ti zamuljaju konacnu zvucnu sliku.

poz

Jan 17-04-2008 11:12 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 200274)
Zato mislim da je glupo davati savete pre nego sto se utvrdi gde je problem ....

Pa nema sta da mislis, jeste glupo:D

kVu 18-04-2008 12:43 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 200274)
To je zato sto ljudi uglacnom zele da cuju odgovor koji su oni unapred smislili ..... da je neki carobni plug in .....

Mozda je pogresno snimanje , los odabir instrumenata , greska u mixu .... bilo sta drugo .......

Pozdrav

a i "cistina" moze svasta znaciti...

LACKY 18-04-2008 01:56 AM

Re: Kako da dobijem istinu zvuka?

Jao sinovac, pa kako misls da ti neko pomogne? Pa nije muzika masinsko pranje belog vesa, pa ti neko od nas preporuci Lenor, i onda ti gace izgledaju kao nove. Nazalost univerzalni prociscivac zvuka jos uvdk nepostoji.

Boki_R 18-04-2008 07:10 AM

Stvarno, siroko pitanje. Jedini siguran sistem ti je dobri mikrofoni u dobroj prostoriji preko dobrog predpojacala i kroz dobru miksetu a uz pomoc vrhunskih konvertora...
Onda porezes ono malo nezeljenih frekfencija, dodas dobar reverb, i..., to je to. Ni vise ni manje, a tako puno.

...jesam li nesto zaboravio?...:confused:

HeatMan 18-04-2008 07:33 AM

zaboravio si da nemash pojma chime se bavi lik, i na kakvu je chistinu mislio.. i da ce ti sad neko reci da ne mozesh tako da dajesh uopshtene savete..

pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 12:24 PM.