![]() |
Kako da dobijem čistinu zvuka?
Zanima me da li ima neki vst "noise reduction" ili nesto slicno ili da svaki zvuk smanjim u eq one frkvencije koje mu nisu "glavne". Imam osječaj kad slusam svoje stvari i neki profi ko da mi fali mrvicu čistine. Zanima me na koji način to dobiju.I ima li ko mo?da pri ruci neki link da skinem izotope ozone da malo isprobam.
|
Re: Kako da dobijem čistinu zvuka?
Najbolje da posaljes isecak mp3 stvari koje si radio ..... pa da vidimo sta je problem ....
Pozdrav |
Quote:
@ Max: To svima kazes i nikad niko ne posalje:D Nadam se da ce ovaj put poslati, slabo uopste ima radova za slusanje...Ja sve sto se pojavi na promociji skinem da preslusam |
Quote:
Mozda je pogresno snimanje , los odabir instrumenata , greska u mixu .... bilo sta drugo ....... Zato mislim da je glupo davati savete pre nego sto se utvrdi gde je problem .... Pozdrav |
najcelishodnije je da "cistis"(filtriras,equalizujes.... ili kako to vec hoces da nazoves )trake dok si jos u mix-u,sve naknadno na gotovoj traci manje ili vise zahteva manje ili vece kompromise.sta te konkretno smara:krckanje,brum,shum,background noise,nedefinisanost pojedinih zvukova.....imas brdo stvari koje mogu da ti zamuljaju konacnu zvucnu sliku.
poz |
Quote:
|
Quote:
|
Re: Kako da dobijem istinu zvuka?
Jao sinovac, pa kako misls da ti neko pomogne? Pa nije muzika masinsko pranje belog vesa, pa ti neko od nas preporuci Lenor, i onda ti gace izgledaju kao nove. Nazalost univerzalni prociscivac zvuka jos uvdk nepostoji.
|
Stvarno, siroko pitanje. Jedini siguran sistem ti je dobri mikrofoni u dobroj prostoriji preko dobrog predpojacala i kroz dobru miksetu a uz pomoc vrhunskih konvertora...
Onda porezes ono malo nezeljenih frekfencija, dodas dobar reverb, i..., to je to. Ni vise ni manje, a tako puno. ...jesam li nesto zaboravio?...:confused: |
zaboravio si da nemash pojma chime se bavi lik, i na kakvu je chistinu mislio.. i da ce ti sad neko reci da ne mozesh tako da dajesh uopshtene savete..
pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 12:24 PM. |