Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-04-2008, 12:45 PM   #81
sare
Member

Default Re: Modular Diy

Clusteru, imas PM!
sare is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2008, 01:18 PM   #82
sare
Member

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Pitanje za znalce:

Drugar iz firme (nekad davno imao Jupiter 4, PPG & stuff) gradio bi modular. Odlučio se za MOTM. Jel se to kvalitetom zvuka isplati u tom rangu para? Znam da ima dosta firmi koje rade module. Ali ne znam u kojem je rangu MOTM - koje su prednosti, koji su nedostaci. Ako može koji koristan savjet.

On to skoro uzima, pa bi to zapravo bio vjerovatno bio prvi modular u Hrvatskoj. Rang para bi za početak bio $2.5k. A kasnije bude polagano "zidao".
MOTM je dobar (imaju super filtere: MS-20 klon, CS-80 klon, triple resonator ala Korg Ps3100/3300 klon) ali bi VCO uzeo od neke druge firme jer ljudi koji imaju motm VCO kazu, da su previse eksaktni i sterilni (Paul Schreiber koji u stvari je MOTM i designira module, opsednut je ekzaktnostjom a to kad dodzemo do VCOjeva nije uvjek nesto sta bi muzicar htio imat).

-MOTM VCO je kao klon moog 912B VCOja
-OAKLEY VCO je vrlo dobar klon Minimoog VCOja (to bi ja uzeo). Oakleya ima u "MOTM formatu" - http://www.aurk24.dsl.pipex.com//krisp1/price.htm

-PLAN B ima sound ala Buchla (kazu da je kvalitet izradnje los, isto neki kazu i za COTK)

ako ima tvoj drugar puno puno puno strpljenja, da ceka na module da jih izrade onda ima naravno i drugih i (kao) boljih varianta ala COTK, koji rade ultra moog clonove! (ali cekat ce godinu dana) Cyndustries (cekat ce vise nego godinu ) ...

za mene jedna od najboljih stvari kod mudular syntha je mogucnost, da kombiniras module.

tako ti mislim ja, a naravno svako ima svoju preferencu VCO sounda i ideju sta bi sa modular synthom radio.

Last edited by sare; 19-04-2008 at 01:21 PM.
Old 19-04-2008, 03:00 PM   #83
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by sare View Post
ali bi VCO uzeo od neke druge firme jer ljudi koji imaju motm VCO kazu, da su previse eksaktni i sterilni (Paul Schreiber koji u stvari je MOTM i designira module, opsednut je ekzaktnostjom a to kad dodzemo do VCOjeva nije uvjek nesto sta bi muzicar htio imat).
Ovo je i meni odmah upalo u oči. Naime frend je hvalio kako imaju vrhunski VCO koji ima savr?en pitch sa odstupanjem od svega nekih 0.1% ili tako nekako, a ja sam mu rekao da to ba? i nije tako "dobro". Da je puno bolje da oscilator nije sav?en i da ima drifta.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2008, 08:21 PM   #84
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

ako se ima love, MOTM svakako preporucam. vco jest prilicno tocan, i nema mi bas puno veze sa 901 odnosno 921 koji dobro poznajem. ali po demosima koje sam cuo zvuci MOCNO. ne moze se rec. samo sistem s jednim VCO-om radi takav bas da se svi voyageri, lphatty, i slicni mogu sakriti. strava.

ako frend ima nekog da mu to slaze, vise se isplati kupovati u kitu, i jos po mogucnosti ne platiti carinu na to

uz to ja bih mu prepourcio da zaokruzi MOTM, sa par modela iz OAKLEY serije. pogotovo State Variable Fitler , multimode a la S.E.M. . to MOTM nema u ponudi a zvuci fenomenalno. to i ladder filter svaki respektabilni modular treba imati.

od MOTMa takodjer GX diode filter (koji nisam cuo u MOTM verziji), ali ako zvuci kao pravi (svirao sam ga na SY-2) onda je to pre*ebeno. HP/LP sa toliko organicnim, zivahnim zvukom, i nestabilnom rezonancom koja stalno nesto "kuha", da nemozes vjerovati.

btw, OAKLEY je klon zadnje (trece) verzije minimooga, odn. "new oscillator board". ne od originala. agresivniji i fokusiraniji zvuk, dok su stariji topliji i meksi. prvi mini je nesto a la 921 moog modular vco, a srednji iliti "old oscillator board" je negdje izmedju.

Last edited by clusterchord; 19-04-2008 at 08:30 PM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2008, 10:40 PM   #85
Shricke
Junior Member

Shricke's Avatar

Pozdrav svima!

Kao prvo zahvaljujem Done što se tako brineš za mene!
Eto je se pokušavam nakon dugih 12 godina vratiti u ono što mi je nekad značilo sve,ali nikad nije kasno(nadam se).
Ja sam dakle taj drug o kome Don govori koji je što pod njegovim utjecajem a što pod krizom srednjih godina odlučio ono malo para šta još ima prije nego mi uleti kredit na 30 godina za kuću ostvariti neke svoje snove.
Polako si slažem setup(JD990 i Emu 4x su sletili )i nakon neuspjelog pokušaja da kupim novu andromedu te tražeći onaj pravi zvuk modular sistem mi se učinio kao dobar izbor.(da nisma prodao PPG 2.2 za 500 dm sada bi bilo lakše )

Motm mi se sviđa što zbog kvalitete izrade,a isto tako zbog dimenzija.
Gleda sam i Cynthia modele i oduševilo me je zero-oscilator te Oakley moduli koji su motm formata.
Livewire afg i Plan B zvuče prehebeno samo me odbija taj eurorack format.
Nekako mi se to doima presitnim...možda sam u krivu.
E sad zanima me dali postoji mogučnost da se ti moduli ubace u postojeći MOTM setup ili moram nabavljati zasebna napajanja za njih?

Uglavnom imam još brdo pitanja pa da vam ne spamam forume sa svojim n00b pitanjima,brijem da ču tražiti broj od Dona pa malo zagnjaviti Roginu ili Clustera kad uzmognete vremena.

Last edited by Shricke; 19-04-2008 at 10:43 PM.
Shricke is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2008, 10:47 PM   #86
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

Dobrodosao i javi se slobodno
roginator is offline   Reply With Quote
Old 19-04-2008, 10:50 PM   #87
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
ako frend ima nekog da mu to slaze, vise se isplati kupovati u kitu, i jos po mogucnosti ne platiti carinu na to
Eh. On je odlučio kupit gotovo i full platit carinu. Ajd, barem im je shipping besplatan preko jedne određene cifre......

Last edited by Don Solaris; 19-04-2008 at 11:37 PM.
Old 19-04-2008, 11:35 PM   #88
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Shricke View Post
Polako si sla?em setup(JD990 i Emu 4x su sletili )
Zna se tko mu je preporučio JD-990, i tko će ga u ponedjeljak na poslu prepraviti sa 110V na 230V. Srećom, Shricke mi je unaprijed platio jednim odličnim sendvičem od piletine, po?to čovjek zna da sam kompletno bankrotirao do 01.08. (ovo nije za*ebancija)

Quote:
Livewire afg i Plan B zvuče prehebeno samo me odbija taj eurorack format. Nekako mi se to doima presitnim...mo?da sam u krivu.
Pogotovo kada ima? 6 fadera jedan ispod drugog. Ali ima i to svojih prednosti. Jednim prstom mo?e? ?arafit dva potenciometra u isto vrijeme u različitim smjerovima.

Quote:
Gleda sam i Cynthia modele i odu?evilo me je zero-oscilator te Oakley moduli koji su motm formata.
Pa ljepo sam ti rekao da je zero oscilator totalno bolesna stvar! To ubode? i rije?io si sav FM a moći će? raditi i zvončiće sa DX-7. Zapravo Tubular Bell sa DX-7 zvuči skroz lijepo, a ja ga znam slo?it od dva opreatora.

U svakom slučaju moći će? odsvirati "Do They Know It's Christmas Time" u monofonoj verziji.
Old 20-04-2008, 12:51 AM   #89
Shricke
Junior Member

Shricke's Avatar

Hvala Rogina na dobroj volji!

Done...ti če? na tanko do 1.8.2008 a ja do 1.8 2038 pa ti vidi .
Kada si tako izračuna? ja svaki mjesec Volksbanci jedan Jupiter 6 i tako 30 godina!! A sve to da bi mi ?ena mogla kvocat....heh
A ti če? uskoro moći odsvurati "Jump" u svim mogućim varijantama
I kada malo bolje pogleda?...ti si taj koji bi trebao pucati na modulare a ne ja.Jedino če ti uskoro trebati malo vi?e prostora, kada ti sve ono stigne!!
(ili misli? dr?at na balkonu?)
?to se tiče MOTM kitova...koliko sam sku?io uglavnom ih vi?e ne rade...samo 3 modela,od toga su dva napajanje.

Jedno pitanje

Koliko sam shvatio kao fizička osoba plačam 22% pdv i 10 posto carine na muzičku opremu.(ovo sa carinom je čudno...neki ka?u da ne a meni je uredno pisalo na listu carina)?
A ?ta je sa modulima?...Da li oni to računaju kao muzičku opremu ili elektronsku?
Shricke is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2008, 10:26 AM   #90
sare
Member

Cluster, da li si primio moj PM?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules