|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pa evo ukratko....
2 x MOTM-300 Ultra-VCO Assembled (MOTM-300) 1 x MOTM-900 Dual Power Supply Assembled. 1 x MOTM-440 Discrete OTA Lowpass VCF Assembled 2 x MOTM-800 ADSR EG Assembled (MOTM-800) 1 x MOTM-320 VC LFO Assembled (MOTM-320) 1 x MOTM-101 Noise/S&H Assembled (MOTM-101) 1 x MOTM-120 Sub-Octave Multipler Assembled (MOTM-120) 1 x MOTM-190 Dual VCA/RM Assembled (MOTM-190) 1 x MOTM-19A Mounting Rails (pair) 1 x MOTM-2UB Blank Panel (MOTM-2UB) 1 x MOTM-940 Patch Panel (MOTM-940) Kum če da mi napravi kabinet od tre?njinog drveta,...jo? moram smisliti kako ču ?eni objasniti da je to zapravo stari tranzistor is II. svjetskog rata koji čuvam kao uspomenu na dedu. ![]() Moram jo? nabaviti kablovinje.....ako imate kakav savijet... Ugodan dan svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MCI Master
|
![]()
heh evo savijet..
nemoj zeni nis objasnjavat..PRIVIKAVAJ JU prvu godinu vicu, drugu uglavnom pitaju a zasto? i sta ce ti to, a trecu odustanu i MIR..... kupujes a da vise i ne gledaju sta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() salim se a u svakoj sali pola istine,,,, savjet ..kupi kvalitetne kablove BELDEN, MOGAMI , GOTHAM,,,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Koliko te izasao sistem? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ah, zavidim ti... Ja cu morati da opljackam nekoga da bi dosao u posed necheg takvog
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Eto u i?čekivanju MOTM na?a sam zgodno da iskoristim ova par par mjeseca
pa da vidim ?to jo? treba ugrabiti. Pričao sam sa Paulom...inaće mi se čini stvarno OK lik,sam mi je ponudio da stavi 27$ po modulu cijenu pa da vidimo da li prolazi ili ne na carini. ![]() E sada pitao sam ga i za zeroscilator i on ga toplo preporuća ali brate 1000$ za VCO mi se čini ipak previ?e(jedino ako kuha ručak i pere ve? uz sve to ![]() Po?to motm trenutno nema u ponudi nikakav arpeggatior i sequencer na pitanje o tome predlo?io mi je Modcan 54B...1400$ ne dam pa da radi i krem?nite svako jutro! Zato pitam vas pametni ljudi....koji drugi VCO(po?to sam se sa Paulom dogovorio da 2.VCO ostane kao opcija,i koji sequencer i/ili arpeggiator da se ubere za MOTM format. Jako mi se sviđa Plan b 15 VCO ali koliko sam shvatio niko ga ne modificira za motm. Je?i ga,...da sam znao da imam tako sporu krivulju učenja i tako mali IQ uzeo bih tamburicu.. Done uključi se malo ili če? na čuvanje dobiti papigu a ne modular ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
debeo moog type 24db filter u eurorack formatu...
dal neko ima neku sugestiju? iskustvo ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
najbolji filteri na trzistu, ako cemo samo vintage dizajne gledati, a u malom formatu su MOTM serija 1xxx, u Frac Racu. obzirom da nije skup, jednostavno ubodi jedan Frac Rack i napajanje, i stavi u njega par filter modula (1490 moog ladder, GX-1 HP/LP diode filter i sl.) ili kasnije i nekih drugih. u tom formatu ima stvari koje su vrlo kvalitetne/fleksibilne i nema ih recimo u euro i durgim formatima. blacet radi najbolje FX module npr., i ima ubitacno brze envelope i jako flexibilne - imaju CV kontrolu svega, plus trimer odotraga da ih mjenjas iz linear u expo i sl.). motm 1xxx serija ima i moog envelopu takodjer. input processor je isto mrak - emvelope follower, trigger i gate extract itd. a male pare. ja samo cekam da Paul izda svoj MOTM-1300 vco - verzija od 300 za FRAC format. i onda krecem slagati "mini" MOTM sa biranim Blacet dodacima. mali modularni "minimoog". *ovo sve je bazirano samo na slusanju demosa. al stvarno MOTM hebe kevu. bar sto se filtera tice, to mi je najblize sto sam cuo moogovom 904. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
A jel postoji neki mod da se "pokvari" MOTM oscilator, odnosno njegov tunning? Vidim na siteu frajer se hvali da mu je pitch drift 0.05%. Meni to djeluje pre savr?eno.
Ja znam da na full sređenom CS-15 imam drift od barem 5% tokom sat vremena. Znaći, sto puta veći!! I to mi se zapravo najvi?e sviđa kad dva oscilatora stalno plutaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
A najbolje od svega jest....
... što će modular da bude kod mene! Kolega / frend se seli, i zamolio me da pričuvam modular na neko duže vrijeme. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
mali demo klee sekvencera i soudlaba skupa u akciji.
dva izlaza iz sekvencera u dva oscilatora na soudlabu. drugi je syncan i vozi ga s&h isto tako tu i tamo koji trigger iz s&h izleti u AR gen. vca je uz AR gen. napojen blago i tiangle lfojom. i uz to sve jo? malo nojza da ?umi :P |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Modular corner | goasia | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 14-02-2008 08:32 AM |