|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Iskreno...
Malo mi je neubedljivo. Zvucna slika ne prati ono sto text govori. Suvise mi je "obazrivo". Trebalo bi da bude mnogo bezobraznije i drasticnije. Krupnije. Fali mi neki brejk, promena atmosfere. Vokal koji je brutalniji dok ti u lice sasipa informacije koje smo culi u pesmi. Ja ga ocekujem buntovnim, a on je "malodusan" i zvuci kao da bira "predaju" umesto "borbe", a to je malo kontradiktorno hip-hop ideologiji (samo da ne odemo u nepotrebnu filozofiju, hteo sam sto svedenije da kazem neke nedostatke). Nadam se da ovo ne shvatas kao "spustanje" ili "uvredu", vec kao dobronamernu kritiku. Imao bih i nekih tehnicklih zamerki, ali mi se cini da je najveca greska napravljena u "podilazenju" refrenu, umesto da si sve uradio mnogo beskompromisnije, "da puca". Ima tih nekih wah-hammonda koji su kao lepuskasti, ali je ekvivalentno tome da gurmansku pljesku stavis u onu slatku lepinjicu od big meka. ![]() Sad mi se cini dok citam sta sam napisao, kao da te pljujem, ali stvarno nisam imao tu nameru niti to mislim. Shavti ovo samo kao sugestije. Ako ti bude smetalo ovo, cimni me na private, pa cu da obrisem post ![]() Pozdrav!
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
@Oggy: Podsecas me na Charles Dye-a u onom "Mix it like a record" filmu i delu kad prica kako pristupa mixu i kako se povezuje sa pesmom na spiritualnom nivou. Ne znam zasto ali podestio me tvoj post na njega. Mozda jer sam pre neki dan gledao ponovo isti film.
![]() @Sale: Imenjace, pesma nije losa, to je sigurno. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
@oggy, ma ne vredjam se ja tako lako, chovek.. rekao si mi apsolutno sve shto sam i sam osetio.. kao shto rekoh, mix i aranzman nisu dovrsheni, pa rekoh da okachim ovde da ljudi chuju gemini-a i da vidim da li je (sluchajno) nego ovde od rumljana radio original pesmu.. elem, trebalo bi ubaciti jedan brejk, josh nekoliko bek vokala (chisto da popuni praznine u nekoliko prelaza) i malo promene u trecoj strofi jer taj e piano kroz wah, pochinje da zamara u toj strofi.. svega sam svestan..
al samo nisam skapirao, definishi mi "neobazrivo", "bezobraznije" i "drastichnije".. majke, mi tu celu misao nisam skapirao.. mi neuverljivo prichamo prichu ili je mix bzvz..? ![]() eto, pa ako bi mi samo objasnio onu misao.. ![]() hvala na slushanju ljudi! imenjache, hvala.. ![]() ![]() edit: nije trebao da ide zeleni smajli.. ![]() Last edited by HeatMan; 07-03-2008 at 12:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Na zalost, to je ono sto sam zaista prepoznao. Verujem da signal nisi budzio previse, posto taj zvuk pamtim kao "zvuk SE mikrofona". Sitan i agresivan. Mozda da probas neki drugi preamp... Mada sumnjam, posto se na svim snimcima koje sam do sada slusao mikrofon cuo isto ovako... Quote:
![]() Quote:
![]() Dakle... Mix (ili demo) ima svojih tehnickih nedostataka, koji mi nisu toliko bitni u ovom momentu kao cinjenica da mi fali vise definisanog izraza. Rizikujuci da zazvucim apstraktno... Ne vidim jasnu sliku dok slusam zvuk, ako me kapiras. Produkcijski, fali mi blizi i jasniji kick, neke sire i drasticnije panorame, replike, tj. udvajanja glavnog vokala moraju da budu drasticnija, drskija, expresivnija (sad vec lici da kenjam, ali stvarno mi tako idu misli... ![]() ![]() Na momente me malo podseca na "Bolji zivot" gde su isto tako isekli Dada Topica, pa nalepili drugu pesmu (bez namere da te poredim). Kao sto si i rekao, demo snimak na kome mora da se izmeni dosta stvari. Mislim da bi ti Vrac mogao dati dobru kritiku, ako bude imao vremena da poslusa. Nadam se da te nisam smorio... Pozdrav! ![]()
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 07-03-2008 at 01:28 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Ispao si NE.
![]() ![]() @Heatman: Kacio sam ja ovde skoro svoju stvar al' me stra' da bampujem topic. Mozda i ova sekcija prodje kao Mali oglasi.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Sacekacu finalni miks pa cu da dam kritiku.
Jedino sto sam ocekivao da se ovaj Gemini masnije cuje, plitak mi je zvuk vokala, podseca me na B2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ja uopste i nisam rekao "Neobazrivo", vec "Neubedljivo", ali se nisam setio da procitam moj prethodni post. I sve vreme me kopka kao sam mogao da napisem "neobazrivo" i na kraju sam se vratio, procitao i shvatio da si me ti samo lose interpretirao... Napisao sam u stvari "Obazrivo", a to sam ti vec objasnio u "sminker-dzukac" epizodi. potpuno sam pobrljavio. Zreo sam za pemziju ili barem neki dobar godisnji... ![]()
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 07-03-2008 at 01:59 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
ajmo sad ovako.. prvo lakshi pa onda tezi odgovori (kucanje je u pitanju u ove sitne i pripite sate koje provodim sam sa jelenkom)
![]() @kendza: skidam pesmu pa cu ti bacim koment tamo @jan: bacio sam low roll off na geminiju.. to je jedino, a drugo je shto sam iskompresovao signal da je sva dinamika zbudzena u jedan bit.. shto mozesh chuti i po ulasku u drugu strofu kada devla 'vata vazduh i to se chuje chak i glasnije od vokala.. tako da je moguce da je tebi i ogiju zbog toga tanushav glas, ali pesma je prenabudzena tako da ni ne ide mi neki "debljii" zvuk.. slushao sam ih na mojim monitorima, a uskoro cu, najverovatnije i na questedima pa cu imati tachan podatak o tome shta i gde.. e sad, ajmo.. @oggy: shto se tiche samog "repovanja"L nismo ni shminkeri ni dzukci.. jendostavno deca koja su odrasla na ovim ulicama (ne znam odakle si) i pokushavamo na shto iskreniji nachin da prikazemo ono shto mislimo.. s tim shto, mislim da je devla (ortak iz benda) podbacio "lirichki" u svojoj (drugoj) strofi, ali je zapechatio celu prichu sa nastavkom na moju trecu strofu.. jbg, glupo mi je sad da pricham o svemu tome, ali sve shto je recheno je istina.. chak i najsitinija rech, istina je.. bili smo probisveti, i sad smo se smirili i pobegli od cele te priche.. kao shto ce u dosta narednih pesama biti i objashnjeno.. eto, imash pesmu "moja pricha" na myspace-u i ona je iskrena da iskrenija ne moze biti.. e sad, neko bi to nazvao dzukac.. mozda.. vrlo verovatno.. ali ne moram da repujem kroz zube da bih preneo svoju prichu drugim ljudima.. ako smo se dobro kapirali, to je glavni problem.. ![]() ako si mislio da treba dzukachki da zvuchimo da bismo preneli tu atmosferu, onda je to (po mojem mishljenju) potpuno shminkerski i holivudski.. evo jedan tekst gde cesh mozda shvatiti moj stav: --------------------------- uplice se dim shto mi izlazi iz usta iza njega vidim pobednika i ortak ochima koluta "ma sve to sranje, veruj mi na rech, ne treba ti rep, samo ribe i kesh" shaljem dalje... pa chekam novu turu, shta brate da ti kazem, a da ne reagujem burno? "okeej, brate.. ma sve si ti upravu, ali nisam gangster, cune glumim budalu" -"al to je jedan poslic mnogo brate kesha!" -"puno jeste kesha ali dosta mi je jednog lesha, da li treba da te podsecam shta se sve desilo, ortak shto je zagino, i drugi shto se obesio, nisam u fazonu vishe idi pitaj nekog drugog, ponudio cim, samo me odgurn'o.. rekao mi je da sam pichka sa josh nekim pridevom otishao je to veche, vishe nikad ga nisam video.. ref: da li znash kako boli kad nestajesh u ponoru mraka? da li znash ko te voli i koliko ta ljubav je jaka? da li znash kako boli kad izgubish "naj" ortaka? refren se peva a matrica je skroz bolesna.. mozda sam slao janu, nemam pojma.. -------------------- pesma je takodje vrlo iskrena i realna.. a da li mislish da stvarno moram da pevam sa nadrndanim glasom? ![]() shto se mixa tiche, oko kicka se apsolutno slazem.. shto se stereo slike tiche, mislim da su ovi strigovi provucheni kroz filter i psp warmer, skroz dovolji u stereu.. a ako promenim hatove, definitivno moram i refren.. poshto ako hat bude prljav i sempl (koji je na pragu neslushljivo prljavog) ce morati da se menja.. a kazem, sve je krenulo od toga.. tako da mi je on na neki nachin drag.. realno, manji je problem da mi neka od drugarica (inache dobrih jazz pevaljki) ![]() eto, btw, mogu da ti okachim strofu jedne pesme koju sam radio pre godinu dve.. koja je iskrena (nema veze sa ovim ulichnim prichama) do bola, i prilichno kontroverzna.. ali opet ja nisam neshto previshe nadrndano zvuchao.. pa da mi ti kazesh da li ti se ta vishe svidja.. oce? ![]() btw, uvazavam svaku kritiku.. nemojte da pomislite da se branim il shta god.. p.s. shto se geminija tiche, sad se setih da si (ogi) spomenuo preamp.. ide mi kroz dbx 376 pro u emu 1820.. trenutno ne mogu bolje, a ovaj zvuk mi pashe samo tako.. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Depeche Mode Beograd | InsaneEyes | Pricaonica | 0 | 01-05-2009 02:16 AM |
Salliery (Omerta) - Beleske EP | HeatMan | Promocija radova | 16 | 14-12-2008 02:36 PM |