|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
@oggy, ma ne vredjam se ja tako lako, chovek.. rekao si mi apsolutno sve shto sam i sam osetio.. kao shto rekoh, mix i aranzman nisu dovrsheni, pa rekoh da okachim ovde da ljudi chuju gemini-a i da vidim da li je (sluchajno) nego ovde od rumljana radio original pesmu.. elem, trebalo bi ubaciti jedan brejk, josh nekoliko bek vokala (chisto da popuni praznine u nekoliko prelaza) i malo promene u trecoj strofi jer taj e piano kroz wah, pochinje da zamara u toj strofi.. svega sam svestan..
al samo nisam skapirao, definishi mi "neobazrivo", "bezobraznije" i "drastichnije".. majke, mi tu celu misao nisam skapirao.. mi neuverljivo prichamo prichu ili je mix bzvz..? ![]() eto, pa ako bi mi samo objasnio onu misao.. ![]() hvala na slushanju ljudi! imenjache, hvala.. ![]() ![]() edit: nije trebao da ide zeleni smajli.. ![]() Last edited by HeatMan; 07-03-2008 at 12:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Na zalost, to je ono sto sam zaista prepoznao. Verujem da signal nisi budzio previse, posto taj zvuk pamtim kao "zvuk SE mikrofona". Sitan i agresivan. Mozda da probas neki drugi preamp... Mada sumnjam, posto se na svim snimcima koje sam do sada slusao mikrofon cuo isto ovako... Quote:
![]() Quote:
![]() Dakle... Mix (ili demo) ima svojih tehnickih nedostataka, koji mi nisu toliko bitni u ovom momentu kao cinjenica da mi fali vise definisanog izraza. Rizikujuci da zazvucim apstraktno... Ne vidim jasnu sliku dok slusam zvuk, ako me kapiras. Produkcijski, fali mi blizi i jasniji kick, neke sire i drasticnije panorame, replike, tj. udvajanja glavnog vokala moraju da budu drasticnija, drskija, expresivnija (sad vec lici da kenjam, ali stvarno mi tako idu misli... ![]() ![]() Na momente me malo podseca na "Bolji zivot" gde su isto tako isekli Dada Topica, pa nalepili drugu pesmu (bez namere da te poredim). Kao sto si i rekao, demo snimak na kome mora da se izmeni dosta stvari. Mislim da bi ti Vrac mogao dati dobru kritiku, ako bude imao vremena da poslusa. Nadam se da te nisam smorio... Pozdrav! ![]()
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 07-03-2008 at 01:28 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ja uopste i nisam rekao "Neobazrivo", vec "Neubedljivo", ali se nisam setio da procitam moj prethodni post. I sve vreme me kopka kao sam mogao da napisem "neobazrivo" i na kraju sam se vratio, procitao i shvatio da si me ti samo lose interpretirao... Napisao sam u stvari "Obazrivo", a to sam ti vec objasnio u "sminker-dzukac" epizodi. potpuno sam pobrljavio. Zreo sam za pemziju ili barem neki dobar godisnji... ![]()
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 07-03-2008 at 01:59 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
ajmo sad ovako.. prvo lakshi pa onda tezi odgovori (kucanje je u pitanju u ove sitne i pripite sate koje provodim sam sa jelenkom)
![]() @kendza: skidam pesmu pa cu ti bacim koment tamo @jan: bacio sam low roll off na geminiju.. to je jedino, a drugo je shto sam iskompresovao signal da je sva dinamika zbudzena u jedan bit.. shto mozesh chuti i po ulasku u drugu strofu kada devla 'vata vazduh i to se chuje chak i glasnije od vokala.. tako da je moguce da je tebi i ogiju zbog toga tanushav glas, ali pesma je prenabudzena tako da ni ne ide mi neki "debljii" zvuk.. slushao sam ih na mojim monitorima, a uskoro cu, najverovatnije i na questedima pa cu imati tachan podatak o tome shta i gde.. e sad, ajmo.. @oggy: shto se tiche samog "repovanja"L nismo ni shminkeri ni dzukci.. jendostavno deca koja su odrasla na ovim ulicama (ne znam odakle si) i pokushavamo na shto iskreniji nachin da prikazemo ono shto mislimo.. s tim shto, mislim da je devla (ortak iz benda) podbacio "lirichki" u svojoj (drugoj) strofi, ali je zapechatio celu prichu sa nastavkom na moju trecu strofu.. jbg, glupo mi je sad da pricham o svemu tome, ali sve shto je recheno je istina.. chak i najsitinija rech, istina je.. bili smo probisveti, i sad smo se smirili i pobegli od cele te priche.. kao shto ce u dosta narednih pesama biti i objashnjeno.. eto, imash pesmu "moja pricha" na myspace-u i ona je iskrena da iskrenija ne moze biti.. e sad, neko bi to nazvao dzukac.. mozda.. vrlo verovatno.. ali ne moram da repujem kroz zube da bih preneo svoju prichu drugim ljudima.. ako smo se dobro kapirali, to je glavni problem.. ![]() ako si mislio da treba dzukachki da zvuchimo da bismo preneli tu atmosferu, onda je to (po mojem mishljenju) potpuno shminkerski i holivudski.. evo jedan tekst gde cesh mozda shvatiti moj stav: --------------------------- uplice se dim shto mi izlazi iz usta iza njega vidim pobednika i ortak ochima koluta "ma sve to sranje, veruj mi na rech, ne treba ti rep, samo ribe i kesh" shaljem dalje... pa chekam novu turu, shta brate da ti kazem, a da ne reagujem burno? "okeej, brate.. ma sve si ti upravu, ali nisam gangster, cune glumim budalu" -"al to je jedan poslic mnogo brate kesha!" -"puno jeste kesha ali dosta mi je jednog lesha, da li treba da te podsecam shta se sve desilo, ortak shto je zagino, i drugi shto se obesio, nisam u fazonu vishe idi pitaj nekog drugog, ponudio cim, samo me odgurn'o.. rekao mi je da sam pichka sa josh nekim pridevom otishao je to veche, vishe nikad ga nisam video.. ref: da li znash kako boli kad nestajesh u ponoru mraka? da li znash ko te voli i koliko ta ljubav je jaka? da li znash kako boli kad izgubish "naj" ortaka? refren se peva a matrica je skroz bolesna.. mozda sam slao janu, nemam pojma.. -------------------- pesma je takodje vrlo iskrena i realna.. a da li mislish da stvarno moram da pevam sa nadrndanim glasom? ![]() shto se mixa tiche, oko kicka se apsolutno slazem.. shto se stereo slike tiche, mislim da su ovi strigovi provucheni kroz filter i psp warmer, skroz dovolji u stereu.. a ako promenim hatove, definitivno moram i refren.. poshto ako hat bude prljav i sempl (koji je na pragu neslushljivo prljavog) ce morati da se menja.. a kazem, sve je krenulo od toga.. tako da mi je on na neki nachin drag.. realno, manji je problem da mi neka od drugarica (inache dobrih jazz pevaljki) ![]() eto, btw, mogu da ti okachim strofu jedne pesme koju sam radio pre godinu dve.. koja je iskrena (nema veze sa ovim ulichnim prichama) do bola, i prilichno kontroverzna.. ali opet ja nisam neshto previshe nadrndano zvuchao.. pa da mi ti kazesh da li ti se ta vishe svidja.. oce? ![]() btw, uvazavam svaku kritiku.. nemojte da pomislite da se branim il shta god.. p.s. shto se geminija tiche, sad se setih da si (ogi) spomenuo preamp.. ide mi kroz dbx 376 pro u emu 1820.. trenutno ne mogu bolje, a ovaj zvuk mi pashe samo tako.. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
shto je najgore, ogi, nisi samo ti zreo za odmor.. nego i ja sa svojih 20 godina, choveche.. ali neshto vidim da odmora ove godine nece biti..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
shto je najgore, ogi, nisi samo ti zreo za odmor.. nego i ja sa svojih 20 godina, choveche.. ali neshto vidim da odmora ove godine nece biti..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]()
Heat, druže, evo da se i ja malo uključim...moram te malo ispjuvat
![]() ![]() Ti znaš da meni ovo nije prva tvoja tj. vaša stvar koju slušam, već, mogu ti reći da , s vremena na vrijeme obiđem vaš spejs i provjerim šta ima novo kod vas ![]() Što se tiče čitave tvoje priče o iskrenosti i o ličnim iskustvima koje pokušavaš da uhvatiš u tom svom kompletnom izrazu, to sasvim cijenim i, vjerujm mi, da prilično razumijem o čemu ti govoriš i šta želiš da postigneš (kako kaže jedan od Outlawza : "Writin rhymes till they capture this" ![]() Da skratim.. Poenta je u tome što nije glavno i dovoljno ići samo logikom " Ja sam neshvaćeni mladi čovjek koji iskreno pristupa muzici" - što, moram ti priznati, za sada prilično odiše iz ovoga što čujem od tebe. Ih, brale koliko ima mladih ljudi širom svijeta što su u tinejdžerskim godinama okusili ono što se kaže "asvalt" i živjeli o "geto" sredinama gdje je neka socijalna pravda i stanje grozno i gdje je najprpfitabilnije biti krimos. Međutim, što se tiče te priče, ovdje na Balkanu je gotovo svako to na neki način vidio i osjetio , tako da ta priča nije nešto pretjerano zanimljiva i kontraverzna. Drugo je to po zapadu gdje imaš takve kontraste i kad je nastajao taj tzv "gangsta" rap bilo je skandalozno čuti neke takve stvari. Ovjde smo gotovi svi prilično u tome na neki način. Zašto ti ovo sve pričam - evo zašto : Vi u suštini imate sasvim ok stil, sasvim ok beatove , savim ok tekstove. ali tu malo hvali ta neka hemija između svega po mom ukusu. Hvali maličice tog nekog faktora nečeg novog u priči, a to je ključ da nečiji rap postane zanimljiv. Svako ko je postao malo poznatiji, pa i na ovim prostorima, postao je zato jer je u tom momentu unio barem malo nečega o čemu niko od repera prije nije pričao, a tu priču o svom gradu, o borbi za opstanak, o sranju na ulicama , o životu u kraju svi pričaju. Eto, lupam sad, čisto da uzmem za primjer kako je Edo Majka postao zanimljiv jer nije pričao klasične priče , kao naprimjer ono "Prikaze" kad se noću vraća kući i čitavo to putešestvije. Mislim da su mjesta za "Beogradske momke iz kraja" već priiiiiilično popunjena, ako me razumiješ.... Evo ja ti druže napisah roman i nadam se da ćeš me ispravno razumjeti na šta ciljam, a to je da počneš malo da skeniraš situaciju i da ubodeš neku žvaku koja će u tom momentu biti nešto intrigantno i zanimljivo , a ovako ti to ostaje na nekom nivou standardne rep priče ortaka iz kraja ....Ne govorim ti ja da treba da počneš da se foliraš da bi bio "zanimljiv" već da ubodeš tu neku žicu koja odgovara ovom sad vremenu i stanju u hip hopu....htio ti to ili ne htio tu mora da bude određenog vida "podilaženja" publici ako želiš da to izadje van užeg kruga repera i drugova. Last edited by balthazaar; 07-03-2008 at 12:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
banned
|
![]()
Au brate, koji si ti dave?, da te ne znam od ranije, mislio bi da si neki čiča od stotinu leta. Sve je to lepo ?to si ti napis'o, ali neke stvari dolaze same od sebe, ili ne dolaze nikad.
![]() Meni se pesma sviđa, ne bih ni?ta dir'o. Dobro, mo?da bih, ali svako ima svoj stil. pozdrav i samo napred! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Depeche Mode Beograd | InsaneEyes | Pricaonica | 0 | 01-05-2009 02:16 AM |
Salliery (Omerta) - Beleske EP | HeatMan | Promocija radova | 16 | 14-12-2008 02:36 PM |