|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
pa recimo da pojacalo od 300e vec samo po sebi nije losa stvar, nemam smelosti da kazem mozda i bolja od integrisanih na aktivce. Znam da jedan quad 405 recimo moze da se nadje u tom nekom rangu, a to je vec opako pojacalce. Drugo, za neku godinu mozes da se otvoris za sledece pojacalo, cime dobijas i do 20% razlike u osecaju zvuka (pitaj sve forumase koji su se susreli sa BoZo-el-ovim modelima, kako su reagovali na pasivne BM15 i Yamahe), sto je dosta jednostavnija akcija od promene celih monitora na koje si vec navikao.
Moj neki izbor licno bi isao u tom pravcu BM15 pasivnih i Quad-a dok se jednog dana ne skupi kinta da Brystone i slicne zverke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Evo ja licno imam uparenog 405 sa yamahama, i mogu da konstatujem da si u pravu.... Cak nemam ni neku potrebu da ga zamijenim iskreno... Ok, naravno da postoji bolje od boljega, ali iskreno zvuci potpuno ok... Radje bih se bavio akustikom, ili samo jednostavno marljivo radio na ovome na cemu radim nego 'izmisljao' da mi je oprema kriva....
Thatz whut um talkin about ![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
quad 405 mi je i preporuchen kao super dil za te monitore.. naravno, ja se nikad nisam ni bavio pojachalima za iste, tako da nemam pojma kakvi su.. ali mislim da vec pochinjem da se lomim ka questedu..
@rogonos: shta ti mislish, uvazeni kolega? shta ce mi vishe vrshiti posao? p.s. Spider studio ako chita ovo, nisam zaboravio da ti se javim.. imam porodichnih problema (zdravlje), pa sam sav razvrdan.. javljam ti se josh koliko danas.. ako i postoji ta rech, u ove sitne sate teshko da mogu da vadim vujakliju iz glave.. pps oprostite na offtopicu, ali na 56k mnogo treba dok se sve spremi da se otchuka pm... pozdrav svima edit: buni me sad shto sv2108 ima pad na 18khz.. 3db.. ![]() ![]() Last edited by HeatMan; 06-03-2008 at 12:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Heatman, ne budi lenj i skokni do mene. Mozes da probas i S8 i P11. Slusaj, uzivaj i proceni sam.
VS 2108 sam cuo. Rade bolje od S8. Sira jasnije i konkretnija zvucna slika, ali i poprilicno skuplji monitor od mladjeg brata iste firme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
dogovor je pao, bio sam u guzvi par dana.. vidimo se..
![]() javljam vam svima utiske.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
utisak:
p11a istaknute visoke i srednje frekvencije.. stvarno lepo sve to zvuchi.. al to bih pre uzeo za neke refentne monitore.. ono.. za proveru mixa.. i kao shto je neko vec rekao.. stvarno, zvuche previshe dobro.. a questedi.. uh uh.. definitivno, moj izbor... sve im je na mestu, bukvalno.. pesme koje su imale chist chist mix su se chule savrsheno na njima, dok je adam bio blago nepodnoshljiv i prshtav.. tako da, odluchih se.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
probaj da poslusas vh2108 ako imas negde sa dobrim pojacalom
tek ces da vidis kako je sve na mestu ![]() ja sam imao vh2108 sa hafelrom p3000 i bolje rade nego aktivna verzija za duplo manje para |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Adam P11a na www.amazon.de za 675.eura | 66musicman | Monitoring | 7 | 25-11-2008 04:28 AM |
Adam P11a | filip | Monitoring | 40 | 13-06-2007 04:45 PM |
Adam A7 vs. P11a | sRce | Monitoring | 5 | 31-05-2007 01:39 PM |
Dynaudio BM5A vs. ADAM P11A | dr.Ru | Monitoring | 4 | 31-01-2005 04:38 PM |