Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Quested S8 ili Adam p11a? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21846)

HeatMan 04-03-2008 05:09 AM

Quested SV2108 ili adam p33a? (vidi drugu stranu)

doshlo vreme da Sale udje josh dublje u dugove.. pa, eto.. interesuje me vashe mishljenje..

koji od ova dva para monitora uzeti? moze i neki bolji predlog (ali da je u tom cenovnom rangu) :)

i na jedne i na druge sam davno bacio i uho i grlo i nos, a sad bih da dodam jedne od njih u kolekciju.. naravno, kada bi samo skupljali prashinu, uzeo bih adame.. lepshi su.. :D

al na stranu lepotu i sve to.. zvuk je u pitanju.. zvuk koji ce me pratiti narednih bog-zna-koliko, i raditi mi za sve moguce zanrove muzike (od dnb-a, preko punka, rocka, hc-a, breakbeata i electra, do hip hopa rnb-a i nekih mekshih zvukova - dakle, od najtvrdjeg do najmeksheg) :D koji ce me izvuci malo iz ove bede u koju sam upao.. vidim da mix ne mogu bolje (nije losh, uopshte.. ali znam da mogu bolje i vidim da me moji monitori sputavaju u tome)

btw, inache rezija je 39.2 m3 (ofrlje) sa akustichkim tretmanom, bass trapovima itd.. SPL na oba para mi je ok.. poshto i onako ne slusham (a kamoli mixam) preglasno..

tako da, ajd da chujem dal imate savet koji.. :)

Pozdrav

Sale

LACKY 04-03-2008 05:55 AM

Re: Quested S8 ili Adam p11a?

Iskren da budem nisam probao ni jedne od ovuh monitora, te malo prosvrljah da vidim o cemu se radi.
Osnovna stvar je sto ova dva modela nespadaju u istu cenovnu kategoriju, Quested je tacno duplo skuplji od Adama.
Ono sto je osnovno je da Spl neuporedivo u korist Questeda, znaci mnogo glasnija i zivlja kutija.
Postoji tu uvek faktor individualnog dopadanja, ali ako govorimo o izboru izmedju ove dve varijante (koje realno nespadaju u istu kategoriju), ja sam za Qusted.
Kako god da gledali na stvari, nesmemo zaboraviti staro pravilo "koliko para toliko muzike".
Q8 je ipak iz viseg cenovnog ranga.

dr.Ru 04-03-2008 07:17 AM

ja sam imao malo kontakta sa obe kutije. Meni se vise svidja Adam, ali je ovo cisto subjektivni stav. Ipak, Adam ti mozda nece raditi posao, jer nije svestran kao Quested. Tvrdja, brza muzika mi nije za Adama.
Poz

Rhino 04-03-2008 07:19 AM

p11a zvuce dobro. Mozda i previse dobro..
Nemam pojma ljudi, primjecujete li vi da sve ove relativno 'nove' kutije zvuce isuvise 'dobro'?

Daaaleko od toga da su ovo losi zvucnici na kojima se ne moze (ne treba) raditi, naprotiv. Umalo ih i sam kupih.. Ali hocu reci da na njima (i ne samo njima) lose stvari zvuce manje dobro (ne obavezno lose) - dobre stvari zvuce vise dobro, za razliku od tehnologije 'papirnih' membrana, recimo 'starih' ns10tki koje zvuce brutalno strogo, ali i brze umaraju uvo (bar meni)...
Mada opet, treba period privikavanja na bilo koje zvucnike naravno! Mozda i ja sam pravim gresku jer sa p11 nisam proveo dane, vec sate, tj par sati.

Quested nisam nikad cuo, a bogami se ni sreo sa njima osim na slici:)

@Heatman

Kapiram da ti ipak najvise radis hiphop 'related' sound... A on ipak u mnogome zavisi od low end-a kojeg je ipak tesko u potpunosti kontrolisati sa 6-7-8 inch driverima, tako da bih na tvom mjestu razmislio i o nekim vecim monitorima uz tvoje koje vec imas i poznajes. (mada ne znam na cemu trenutno radis)...

Evo padaju mi na pamet JBL 4412a, nisu 'nesto narocito' skupe... 12inch kutije koje fino 'simuliraju' zvuk kluba i low-end im dobro radi. Dakle uopste nisam neki fan jbl zvuka i bio sam skeptican za te kutije ranije nego sam ih cuo.. A i tvoja soba od cca 40m2 bi trebala biti zadovoljavajuce zapremine za njih. Poslusaj ih ako mozes..

Rhino 04-03-2008 07:46 AM

Ehhh, da to sam zaboravio... JBL4412a nisu aktivni zvucnici, ne daj da te ovo (a) zavara... Mada bi trebali i sa pojacalalom da ne budu skuplji od quested-a

Manley 04-03-2008 08:37 AM

probaj Q vh2108 pasivni sa dobrim pojacalom, zvuci fenomenalno

Moritz 04-03-2008 04:25 PM

Quested

HeatMan 04-03-2008 04:40 PM

hmm.. moguce da sam se zeznuo.. al hiljadu i po eura je kinta koju mogu da nabavim... s8 sam chuo da moze da se nabave za ove pare.. poslushacu oba para pa cu videti...

inache, sada imam tapco s8.. i iskreno, imali su mi (onomad) lepshi zvuk od mackie hr824.. mada to sam uzimao pre jedno 4 godine u sky-u, pa nemam pojma..

shto se tiche muzike, nije samo hip hop.. evo, sad mi ulece neki HC bend i treba da im odradim album (pa bih da im odradim kao chovek, sa dobrim monitorima), uskoro radim jedan i dnb/punk (necete verovati) :) album.. i josh jedan bend bi da mi uleti u studio ("domaci pop" - vlado georgijev/cetkovic fazon), a ne mogu da prihvatim rad ako nemam na chemu da im smixam pesme da budu bar slichnog kvaliteta kao shto su im stare (za koje su pucali po 2k eura po pesmi)..

shto se tiche velikih zvuchnika.. nemam pojma.. ne bih se igrao sa time, jer sam se navikao na zvuk 8" drajvera.. i to mi (po pitanju basa) vrlo dobro radi posao.. poshto, nit odvrnem do maximuma (ne volim da se osecam kao da sam u klubu) :) , nit mi smeta preterano taj pad na 40hz.. navikne se choek..

shto se pasivnih monitora tiche... hmm.. nemam pojma.. nisam poklonik istih.. imam svoj neki trip ( i po tom tripu, to ne bi trebalo tako da se radi) :).. tako da nemam ni iskustva ni sa pojachalima ni sa pasivnim monitorima..

poz

LACKY 05-03-2008 12:38 AM

Ako je Quested kod istog trgovca 1500 funti a Adam 750, onda pricamo o razlicitim rangovima.

Oggy 05-03-2008 12:53 AM

Focal solo 6 Be?
Ispod soma i po...

All times are GMT +1. The time now is 12:53 PM.