|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Svaki pocetak je tezak,sem ako covek nije rodjen kao bogati naslednik... Ja kad sam kao klinac pocinjao da se bavim muzikom,dok sam isao u nizu na klavir,kuci sam prvo imao neku razdrnadanu akustaru,pa kad sam nesto naucio na njoj izmolio sam roditelje da mi kupe JEFTINU SOLTON(krsh i katastrofa!!)elektricnu gitaru,pa sam na njoj svirao godinama,pa tek posle jedno 5 godina svirki,demo bendova,i dobijene prve ploce sam ustedeo da kupim svoj prvi pravi instrument-Fender Stratocaster,koji i danas sviram. Svi smo tada svirali,radili,stedeli koliko je ko mogao.da bi kupili jos neku spravu,pa prodas staru,malo dodas,pa kupis novu, pa itd itd,i ako si vredan i dobar i uporan u svom poslu,uz dosta truda mozes da steknes jednog dana i ceo studio! Danas,klinci ulaze u posao tako sto kupe za 100-200 e sav softver ce im ikad u zivotu zatrebati u poslu!To je sasvim ok za rad po kuci,dok se nesto ne nauci,ceo svet tako radi(i u zemljama sa zakonima koji funkcionisu i primenjuju se)ali se ne moze opravdati kad udjes u neki kao profi studio koji se svede na nabudzeni kompjuter,napunjen gomiletinom piratskog softvera,koji bi da je placen,kostao bar kao 15 tih kompjutera. Ja razumem besparicu,i znam i sta je i imati i nemati,sve sam to prosao,ali nekada si jednu pristojnu klavijaturu ili ne daj Boze sempler morao da platis izmedju 2000 i 5000 maraka, a danas je nekom postalo neshvatljivo mnogo da za VST instrument plati izmadju 200 i 500 e ,a sa ta dva pametno odabrana VST-a moze vec da zavrsi celokupan bilo kakav posao sa bilo kojim zahtevima(ako ume)!?! Tu mislim da prestaje prica o besparici,a pocinje o nasoj bahatosti i "sta me briga moze mi se"trenutku koji potoji SAMO ZATO sto ova drzava ne sankcionise ozbiljno kradju intelektualne imovine. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li ovo ima da se kupi u Bg ili Srbiji? | Klarinetista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 11-01-2008 07:14 PM |
Status muzichara u srbiji? | HeatMan | Ogi Radivojević | 14 | 05-09-2007 11:49 PM |
Audix u Srbiji | OFF | Razno | 5 | 05-11-2006 06:50 PM |
Upomoc, KRADJA!!!! | Diogen | Razno | 10 | 08-05-2006 03:39 PM |