Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2006, 10:29 AM   #1
Diogen
Junior Member

Default Upomoc, KRADJA!!!!

Pomagajte ljudi!
U noci izmedju petka i subote (5 na 6. maj) lopovi su mi provalili u prostoriju za probe i UKRALI miksetu Soundkraft SPIRIT FX16 i AIVA DVD plejer. Sreca u nesreci je da ih je neko prekinuo u "poslu" pa nisu odneli nista vise.
Zato Vas molim da, ako cujete da neko prodaje takvu miksetu "ispod zita" odmah da mi javite na mobil 063 601 411 ili na mail rasha@svet.co.yu

Unapred hvala i ojacajte katance.
Diogen is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 11:24 AM   #2
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Default Re: Upomoc, KRADJA!!!!

Moje saucesce!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 11:30 AM   #3
tread
Member

tread's Avatar

Zao mi je drug
tread is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 12:09 PM   #4
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

sorry raso, nadam se da ce naci krivce..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 12:12 PM   #5
Diogen
Junior Member

Quote:
Originally Posted by lesha
sorry raso, nadam se da ce naci krivce..
Bolje da ih nadje murija nego ja
Diogen is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 12:50 PM   #6
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

U 95% slucajeva je to u pitanju neko ko je dolazio u tu prostoriju. Retko ko krece na nevidjeno.
Verovatno su te iz policije to vec pitali, ali ipak, pokusaj da se setis ponasanja ljudi koji su ti dolazili i pokusaj da naknadno uocis eventualno sumnjivo ponasanje. Svaki lopov ima nesto u ponasanju sto ga odaje, samo toga ljudi postanu svesni kad ovaj vec pocini kradju.

Ovo me podstaklo da ponovo pocnem da razmisljam o ideji koju vec dugo vremena pokusavam da uoblicim...

Morali bi ovde da napravimo neku vrstu servisa gde ce biti moguce da se bas ovakve stvari resavaju.
Znaci, da se naprave popisi opreme, serijskih brojeva i u slucaju da se desi ovako nesto i da taj neko pokusa to da proda osobi koja je sa foruma, da se odmah zna.
Plan je malo sirov, ali se da uobliciti...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 01:47 PM   #7
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

to nije nikakav problem, potrebno je samo da svako ima svoju sopstvenu evidenciju o serijskim brojevima/specificnostima svoje opreme, pa da ih u slucaju zla, okaci na forum.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 02:28 PM   #8
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Da, ali sam ja mislio na neku bazu podataka kojoj bi se moglo pristupiti momentalno, ali selektivno...
Dakle, ne da izlistas, pa da se vidi ko sta ima, vec da, ako dobijes komad opreme polovne, lepo skoknes do sajta, upises serijski broj i dobijes informaciju da li je ili nije vec u vlasnistvu nekog od clanova.

Old 08-05-2006, 02:43 PM   #9
Talino
Banned

Talino's Avatar

Oggy,
super ideja, ko bi reko. Ima samo jednu manu, ?to je te?ko izvodljiva. Ako bi se sve inform. slale u jedan dr?avni centar, to bi podrazumjevalo da svako ima uredne papire za svoj instr., znači da je platio sve da?bine dr?avi počev od carine pa dalje... a doći će i vrijeme da se svake godine plaća porez na instument, kao ?to se godi?nje plaća za kuću, stan, lokal, pi?tolj, auto, konja... Skuplji instrument veći porez. To bi pak podrazumjevalo da svako ima sve uredno a to je ovdje skoro nemoguće osim da se uvede neka vrsta legalizacije instrumenata kao ?to je nakon "sablje" bila ona masovna legalizacija oru?ja. A ljudi kod nas zbog ekonomskog haosa gledaju da prodju jeftinije. Mene bi moj stratocaster sa carinom ko?tao 1800 eura a ovako sam ga nabavio za 1350. Jo? kad bih morao godi?nje poreze da platim, prodao bih ga i kupio Jolanu, a za ostatak otvorio "semenke i leblebije".

I tek bi to bio raj za lopove. Ukradu nelegalan instr. i onda vlasnik ne smije ni da prijavi policiji jer nije zaveden u "Ogijev centar", da ga dr?ava jo? nebi tu?ila ?to je to posjedovao a nije prijavio.
Talino is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2006, 02:59 PM   #10
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Nije to Ogijev centar i ne radi se o zvanicnoj bazi podataka, jer to i ne mozemo napraviti zakonski. Radi se o tome da krecem od pretpostavke da prijavljeni komad opreme nije ukraden. Kada ti neko ukrade komodu, a ti prijavis policiji, niko ti ne trazi racun ili carinsku deklaraciju. Instrumenti i oprema mogu da se kupe i polovni i dovoljan je ugovor izmedju dva lica (Branislaveeeee????) pa da to bude legalno.
Prevashodno mi je ideja da ljudi odavde mogu da provere da li kupuju ili ne ono sto je neko ukrao nekome od nas i ako se to desi da mogu da prijave policiji, a da pravom vlasniku, njegova oprema bude vracena.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules