|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Ali moram da priznam da me nekoliko stvari blago receno nervira. 1-NIKO realno ne stiti u ovoj zemlji onog koji je ulozio svoj novac u legalan softver da bi sa njim radio svoj posao u odnosu na onog ko radi taj isti posao sa kompletno nelegalnim softverom! Naprotiv,kad platis 3-4000e za neophodan softver da bi se profesionalno bavio ovim poslom,svakodnevno si u situaciji da gledas kako dobar deo tog istog posla(naravno za manje pare- jer manje se ulozilo)rade i Zika,Pera ili Laza iz ulice,koji rade na piratskom softveru u koji su ulozili kad sve zajedno saberes,MOZDA par stotina evra(to je ono kad kazu da su ulozili ozbiljno u svoj posao). U toj situaciji,onaj koji je platio posteno softver,oseca se kao kompletna budala. 2-CENE SOFTVERA kod lokalnih dilera su skuplje u odnosu na cene istog softvera po bogatim zemljama EU!!! To je verovatno zato sto smo bogatija zemlja od Nemacke ili Francuske... Drzava na to zatvara jedno pa i oba oka,i dozvoljava lokalnim trgovcima da se svinjski ugradjuju u ono sto prodaju,i verovatno sve dok neko iz vlasti ubira svoj deo tog kolaca,tako ce i da bude. Zasto bi se jedan tv,kola ili softver prodao za manje pare, koliko ga placa jedan mnogo bogatiji Nemac,kad moze u Srbiji za vece koliko je spreman da plati inertni i neobavesteni siromasni Srbin. Da ne pricam koliko su ipak vece zarade od ovog posla u zemljama EU nego ovde,sto bi trebalo da upotpuni apsurd i dvolicnost drzave Srbije kad kaze da se zalaze za legalizaciju softvera na ovim prostorima. Da skratim, sigurno da nije resenje da se mi medjusobno drukamo i cinkarimo zato sto drzava ne radi svoj posao,koliko sam ja upoznat,u ozbiljnim zemljama producent nekog posla je duzan da ispostavi napismeno gde je i sta je i na kom softveru je radjen posao koji je on finansirao,pa ako inspekcija koja RADI svoj posao I PROVERAVA navedene stavke ugovora, ustanovi da to nije tako,onda PRODUCENT snosi najvece materijalne konsekvence a naravno, i onaj koji je lazno prijavio nelegalan softver kao legalan. Dok se te stvari ovde ne uozbilje,sve ce ostati na licemernim pamfletima i esejima na temu koje nam servira drzava. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li ovo ima da se kupi u Bg ili Srbiji? | Klarinetista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 11-01-2008 07:14 PM |
Status muzichara u srbiji? | HeatMan | Ogi Radivojević | 14 | 05-09-2007 11:49 PM |
Audix u Srbiji | OFF | Razno | 5 | 05-11-2006 06:50 PM |
Upomoc, KRADJA!!!! | Diogen | Razno | 10 | 08-05-2006 03:39 PM |