Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 29-01-2008, 11:56 AM   #91
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Default Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:
Originally Posted by keks
E moji drugari, zar mislite da je tako samo na višim školicama vezanim za zvuk. Razmislite dobro... Nema to nikakve veze samo sa njima. Vi ste sve to videli i osetili na njima, to jeste ono čime se bavite. Ali, ja vam kažem, iz svog školsko-fakultetskog iskustva, da je tako isto, ako ne i gore, NA SVIM ŠKOLAMA I UNIVERZITETIMA U OVOJ J...... ZEMLJI. Propagira se mehaničko učenje i ulizištvo, ističu minorna, repetitivna znanja, a razumevanje se uzima kao krajnje nebitno, iako je upravo ono svrha učenja. Predavači su obični pajaci koji se ne stide toga da ti čitanju svoje, davno prepisane i loše sročene knjige, koje ti prodaju kao obavezne i svake godine uredno ponovo štamapu, da isprave zareze, koje ni za 20 godina neće umeti dobro napisati.

Zato pamet u glavu, ceo život je učenje, škola je samo jedan minorni deo života svakog pojedinca. A naše školstvo, kada bi sutra nestalo, mislim da niko ne bi ni osetio. Sve ono što se ne menja, ne prilagođava vremenu, osuđeno je da propadne.
True, true, a vrhunac svega je sto mnogi imaju usadjen sistem "samo da steknem diplomu i eto para", ali dobro, treba neko da radi i u firmama...
Old 29-01-2008, 04:17 PM   #92
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by peter the great View Post

Sto se tice engleskog, imas dve grupe, jedna krece iz pocetka, a druga je malo naprednija...

Dobro, ovde se bas ne slazemo, moze se dosta nauciti od pomenutog coveka...
zuto- pa mi smo bili u naprednijoj, zar ne? mislim, ok ja sam u srednjoj i osnovnoj ishao na takmichenja iz engleskog.. ali opet mislim da je gradivo zatupljujuce.. to sam uchio u osnovnoj..

crveno- pazi, fakat je da taj chovek zna dosta.. ali nece da podeli nishta sa ljudima oko sebe.. prichao je ono shto je bilo po "programu", ali osim shto je taj "program" bio skrnav, on je stvarno lupetarao gluposti.. pa secam se samo kolko puta sam se podzapao sa njim jer je lupio glupost.. tachnije, odvali, ja mu najpristojnije kazem "profesore, nije tako nego.." i on pochne da se dere i gadja me onim ochima njegovim..

tri chetri puta, sve dok nije zoric jednom uleteo na moju stranu i pokopao ga.. tad nije smeo da se raspravlja.. jbg, mladji sam pa misli da moze da mi kenja..

a rtuga je stvar kakav je chovek.. mislim posle svih para koje uzima od shkolaraca, uzeo je josh od istih za rezanje krekovanih giga studija, ivoria i kuraca palaca..

baca mi se pegla kad pomislim na njega i na nadu..
HeatMan is offline  
Old 04-02-2008, 05:33 AM   #93
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Bogami, izgleda da ovo sve nase kukanje ipak ima dejstva - malopre sam cuo informaciju da se u protekloj godini na BK ukupno PRIJAVILO 7 zeljnih studenata, a na FDU 9. Informaciju je prosledio prof.Pravica. Zanima me da li jos neko moze da je potvrdi?
Ako ovako nastave, zabranice sami sebe :P
Arthur is offline  
Old 04-02-2008, 10:46 AM   #94
dandi
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Bogami, izgleda da ovo sve nase kukanje ipak ima dejstva - malopre sam cuo informaciju da se u protekloj godini na BK ukupno PRIJAVILO 7 zeljnih studenata, a na FDU 9. Informaciju je prosledio prof.Pravica. Zanima me da li jos neko moze da je potvrdi?
Pravica lupa, na FDU je u regularnom upisu bilo preko 60 kandidata... a manje je bilo u septembru kada su po prvi put upisivali generaciju za studiranje iz radnog odnosa...
dandi is offline  
Old 28-02-2008, 12:57 PM   #95
buzUki
Member

buzUki's Avatar

Quote:

Poslednji put kada sam bio na fdu-u da vidim kada su konsultacije i da li se negde moze naci Ivo Blaha - Dramaturgija zvuka,pitao sam i o broju prijavljenih ,ocekivao sam cifru od oko 120ak a da primaju 7 pa kao svaki 20i prodje,a ostali u sheveningen...medjutim ulazim u sekretarijat za studentska pitanja i zena mi kaze 58 da je kao proshle godine i kao da je taj broj prijavljenih nekakav standard za prethodne 3 godine,moze biti da laze pa kao ciga 'fali svog konja ali opet iz godine u godinu cifra opada,tako je bar na fdu,a sve to ce opet dovesti do spushtanja kriterijuma za upis
Old 28-02-2008, 01:08 PM   #96
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^a na bk je proshle shkolske godine prijavljeno 17, toliko ih je i primljeno.. a dvojca su zavrshila samo po dva razreda srednje.. toliko o tome..
HeatMan is offline  
Old 28-02-2008, 01:16 PM   #97
buzUki
Member

buzUki's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Ne mešaj poslednjeg navedenog sa ovom dvojicom! Od Negovanovića bi svakako puno toga mogao da naučiš.

"VTSH - puno matematike..." -To mi tek nije jasno. Ja sam truba za matematiku i definitivno njihovu školu zbog matematike ne bih mogao da završim. Na suprot meni, moja devojka, sa kojom sam 5-6 godina razara matematiku i trenutno sprema doktorat iz matematike... ipak, muziku za "koju nijansu" radim bolje od nje .

Živo me zanima kome su potrebni "Osnovi više matematike" za konkretan rad na pesmi...

Akcenat je bio idi onda kod nekoga u studio i nauchi posao,volontiraj kao da si mashin bravar i teraj,jbg sve bi to tako bilo lepo da ti nije neophodan PAPIR a problem je sto ja konkretno ne znam chime bih se bavio ako ne ovim...niko pomenutog Negovanovica nije uvredio,samo eto...truba mi je da upisujem PMF da bih imao nesto zavrsheno ili bilo koji drugi fax a kao da se bavim ovim poslom u zivotu...ne ide...iako mnogi to nece priznati PAPIR UVEK DOBRO DODJE,u prevodu treba ti diploma u 80% sluchajeva
Old 29-02-2008, 12:18 PM   #98
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nisam bas shvatio ovu poslednju misao?
Ne znam ko ti trazi papir da bi volontirao (citaj: besplatno ucio) u nekom studiju? ja svakako ne.
Da li ti inace u zivotu treba papir?
Iz mog iskustva (a jebga imam samo 26 godina), ne, i ne cini mi se da ce se to negde promeniti.
Ko zna da radi, i zaradjuje svom gazdi pare, za njega ce uvek biti posla. A vec smo u ovoj temi apsolvirali sve moguce nacine da se neko znanje stekne.

Sto bi reko jedan drag mi politicar : "Ljudi, drug Tito je umro!"
A nema ni samoupravljanja vise..
Arthur is offline  
Old 01-03-2008, 04:39 PM   #99
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

Quote:
nisam bas shvatio ovu poslednju misao?
Sto bi reko jedan drag mi politicar : "Ljudi, drug Tito je umro!"
A nema ni samoupravljanja vise..

u SKC-u TITO jos nije umro

poz!
Old 02-03-2008, 07:41 PM   #100
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
^a na bk je proshle shkolske godine prijavljeno 17, toliko ih je i primljeno.. a dvojca su zavrshila samo po dva razreda srednje.. toliko o tome..

ne vidim kakve veze ima ovo podvuceno crvenim?

I moj burazer je upisao medicinu (i zavrsio) sa 2 razreda srednje.
Hollywood is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules